ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,9664
    Dolar
  • Euro
    51,6547
    Euro
  • Altın
    7.623,490
    Altın
  • Bist-100
    13.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    4/16°
    ADANA
  • ANKARA
    0/10°
    ANKARA
  • ANTALYA
    6/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    3/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    5/11°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    6/16°
    IZMIR
  • KONYA
    1/8°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Bedelli askerlik 417 bin lira olacak
Bedelli askerlik 417 bin lira olacak
İran Netanyahu'nun ofisini vurdu!
İran Netanyahu'nun ofisini vurdu!
CHP'den adliye önünde 'Tanju Özcan' açıklaması: Bu rezalete son verin!
CHP'den adliye önünde 'Tanju Özcan' açıklaması: Bu rezalete son verin!
'Çocuğa cinsel taciz' iddiasıyla tutuklanan Hasbi Dede'nin hkim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
"Çocuğa cinsel taciz" iddiasıyla tutuklanan Hasbi Dede'nin hkim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
7 Ağustos 2023 Pazartesi - 10:01

Sağlıkta yeni kriz... Uzman doktor bulunamıyor!

Yurtdışına yoğun doktor göçü veren Türkiye’de birçok kentte uzman doktor sorunu var. Ordu’da romatolog, Çanakkale’nin bazı ilçelerinde kadın doğum ve kulak burun boğaz doktoru, Kırıkkale’de ise hematolog yok. Tıp fakültesi bulunan Düzce’de acil servis stajyer doktorlara emanet. TTB Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut, özellikle yan dallarda sorun yaşandığını belirtti. Bulut, “Hekimlerin koşulları iyileştirilmezse daha büyük sorunlar yaşanır” dedi.

Sağlıkta yeni kriz... Uzman doktor bulunamıyor!

İktidarın sağlık emekçilerine yönelik “Giderlerse gitsinler” tavrı nedeniyle Türkiye’de sağlık krizi yaşanıyor. Sağlıkta şiddet ve gelecek kaygısı nedeniyle birçok sağlık emekçisi yurtdışına gitmek zorunda bırakılıyor. Söz konusu durum nedeniyle Türkiye’nin birçok kentinde bazı sağlık dallarında sağlık hizmeti verilemezken bazı bölümlerde ise ciddi eksiklikler söz konusu. 

BÖLÜMLER BOŞ KALDI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) aktardığına göre Ordu’da romotoloji ve girişimsel radyoloji bölümü yok. Türkiye’nin en çok kanser teşhisi konulan illerinin başına gelmesine karşın onkoloji bölümü ve hematoloji bölümü de yetersiz. Ayrıca Ordu’da plastik cerrahı da yok, kaza sonucu yaralanan hastalar Samsun’daki hastanelere yönlendiriliyor. 

Çanakkale’de de benzer sorunlar yaşanıyor. Kentin ilçe hastanelerinde birçok branşta eksiklik söz konusu. Çanakkale’nin Çan, Gelibolu, Lapseki ve Ezine ilçelerinde kulak burun boğaz (KBB) doktoru yok. Bazı ilçelerde ise göz ve radyoloji ve kadın doğum doktoru yok. Kırıkkale’de ise hematoloji ve çocuk endokrin uzmanı yok. Kentteki üniversite hastanesinde ise birçok bölümde yalnızca tek doktor bulunuyor. 

Düzce’deki devlet hastanesinde ise plastik cerrahi, romatoloji, çocuk psikiyatri, çocuk nöroloji gibi branşlarda hizmet verilemiyor. Kentteki üniversite hastanesinin acil servisinde hekim ve asistan yeterli olmadığı için stajyer doktorlar acilde nöbet tutmak zorunda kalıyor. Tunceli’de nöroloji ve göz doktorlarında eksiklik söz konusu. Ayrıca onkoloji servisi olmadığı için hastalar il dışına gidip tedavi görmek zorunda kalıyor. Hakkâri’de de ortopedi, nöroloji, nefroloji, kardiyoloji,  kadın doğum ve aile hekimliği gibi birçok alanda doktor yok ya da yetersiz. Söz konusu eksiklikler Batman ve Tokat gibi illerde de yaşanıyor. 

(Vedat Bulut)

‘YAN DALLARDA EKSİKLİKLER VAR’

Cumhuriyet’e konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut’a göre hastanelerde ana dallarda pek sorun yaşanmıyor ancak yan dalların birçoğunda eksiklik söz konusu. Türkiye’nin birçok yerinde romatizma doktorları bulmak güç. Ayrıca pediatrik nöroloji, nefroloji, onkoloji gibi birçok yan dalda eksiklikler söz konusu. Söz konusu sorunun hekim göçü nedeniyle yaşandığını ifade eden Bulut, “Eğer hekimlerin çalışma koşullarını iyileştirecek politikalar sağlanmazsa ileride daha büyük sorunlar yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı. 

‘ÇEVRİMİÇİ KUYRUKLAR OLUŞTU!

SES Şişli Şube Eş Başkanı Abuzer Aslan, Türkiye’nin birçok bölgesindeki hastanelerde doktor eksikliği olduğu nedeniyle etkili bir sağlık hizmeti verilemediğini ifade etti.

Aslan, “İktidar, sağlık hizmetini sadece dört duvardan ibaret sanıyor. Her yere ‘devasa’ hastaneler kuruyorlar. Poliklinik sayılarını artırıyorlar. ‘Saray gibi hastaneler yaptık’ diyorlar ancak Türkiye nitelikli sağlık emekçilerini kaybediyor” diye konuştu. 

Arslan, “Birçok branşta randevu bulmak güç. Radyoloji bölümünde altı ay sonrasına kadar randevular sarkabiliyor. İktidar ‘Hastanelerdeki kuyrukları bitirdik’ diyor ancak kuyruklar artık çevrimiçi bir hale gelmiş durumda” dedi. CUMHURİYET

 
Demokrat Parti'den flaş yerel seçim kararı!
 
Soyer: Daha güzel bir hayatın mümkün olduğunu biliyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektronik sigarada ani ölüm tehlikesi!
Prof. Dr. Sönmez, tiryakilerin sigarayı bırakmak için, gençlerin de sigaradan ...
Diyanet'ten yoksul halka öneri: Can boğazdan gelir!
Helal yemekle ilgili sureyi takvimine koyan Diyanet, açlıkla mücadele ...
İzmir'de tur teknesinde çıkan yangın söndürüldü
İzmir'in Seferihisar ilçesindeki bir tur teknesinde çıkan yangın söndürüldü.
 
Menemen'de ana isale hattı patladı, su baskınları oluştu!
İzmir'in Menemen ilçesinde ana isale hattında meydana gelen patlama nedeniyle ...
CHP kongresinde aday kalp krizi geçirip hayatını kaybetti
Ankara Etimesgut'ta bugün CHP ilçe kongresi yapıldı. Adaylardan Faruk ...
Marmara'da deprem...
Marmara Denizi'nde deprem oldu. Deprem İstanbul ve Kocaeli başta olmak ...
 
Çeşme'de Gücücek Koyu isyanı...
Çeşme Ovacık'ta doğal sit alanı Gücücek Koyu’nun beach club yapılmak üzere ...
Emeklilik dilekçesini veren Ebru öğretmen 20 gündür kayıp!
İzmir'in Çeşme ilçesinde emeklilik dilekçesini verdikten bir süre sonra ...
Kedi öldüğü için saldırıya uğramışlardı... O klinikten flaş karar!
Ankara'da kedisi ölen A.K. ile dört arkadaşı tarafından kliniği basılarak, ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 24 18 4 2 58 18 40 58
2 Fenerbahçe 24 15 9 0 54 23 31 54
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 24 13 7 4 45 29 16 46
5 Göztepe 24 11 9 4 27 16 11 42
6 Rams Başakşehir 24 11 6 7 42 26 16 39
7 Samsunspor 24 7 11 6 25 27 -2 32
8 Kocaelispor 24 8 6 10 21 25 -4 30
9 Gaziantep FK 24 7 8 9 30 40 -10 29
10 Çaykur Rizespor 24 6 9 9 31 35 -4 27
11 Corendon Alanyaspor 24 5 11 8 26 30 -4 26
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 24 6 6 12 28 34 -6 24
13 Hesap.com Antalyaspor 24 6 6 12 24 38 -14 24
14 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
15 ikas Eyüpspor 24 5 7 12 19 35 -16 22
16 Kasımpaşa 24 4 8 12 20 35 -15 20
17 Zecorner Kayserispor 24 3 11 10 18 43 -25 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri