ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2494
    Dolar
  • Euro
    34,8094
    Euro
  • Altın
    2.430,130
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/26°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Bir sigara grubuna daha zam!
Bir sigara grubuna daha zam!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
26 Haziran 2023 Pazartesi - 10:04

‘Sallama kahveyle’ dünyaya açıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Yaratıcı İş Kupası’nın bu yılki birincisi, ‘Kahvegibikahve Salla-Demle’ adıyla filtre kahve üreten Ubeydullah Güngör oldu. Güngör, sadece su eklenerek kolayca demlenebilen ve makinede hazırlanan bir kahveyle aynı tadı veren ürünüyle, Danimarka’da gerçekleştirilen Yaratıcı İş Kupası Dünya Finalleri’nde ülkemizi temsil etti.

‘Sallama kahveyle’ dünyaya açıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (İEÜ+KREA) gerçekleştirdiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteklediği ‘Türkiye Yaratıcı İş Kupası’na (Creative Business Cup), ülke genelinden projeler katıldı. Ülkemizdeki farklı şehirlerden gelen projeler, jüri tarafından ön elemeye alınarak titizlikle incelendi ve belirlenen ilk 4 firma finalde yarıştı.

‘SALLAMA ÇAY VARSA KAHVE DE OLUR’

‘Sallama çay varsa, neden kahve de olmasın?’ fikrinden yola çıkarak yaklaşık 5 yıl önce ‘Kahvegibikahve’yi kuran Ubeydullah Güngör, yarışmada birinciliği alarak uluslararası alana açıldı. Danimarka’da ülkemizi başarıyla temsil eden Güngör, hazırladığı pratik kahvenin şu anda internet üzerinden satın alınabileceğini belirterek yurt dışındaki iş insanlarının da ürüne büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

KARBON AYAK İZİNİ DE DÜŞÜRÜYOR

Güngör, “İş yerinde, ofislerde ya da evlerde, genellikle kahve makinesi ve french press yardımıyla kahve demleniyor. Bu durum hem zaman alıyor hem de kahve demledikten sonra kalıntıların temizliği ile uğraşılıyor. Ben de bu duruma pratik bir çözüm bulmak üzerine yoğunlaştım. Kahve tutkunlarının damak zevkini yakalayarak ‘salla-demle filtre kahve’ fikrine herkesin çok sıcak bakacağını düşündüm. Öyle de oldu. ‘Kahvegibikahve’ kısa sürede büyük bir gelişim gösterdi. Kahve çekirdeklerimiz, Guatemala ve Endonezya’dan geliyor. Bitkisel kaynaklı filtreler yardımıyla da kahveyi hazırlayarak paketliyoruz. 3-4 dakika içinde, sadece sıcak su ekleyerek kahvemiz hazır oluyor. Bardağınızda, termosunuzda suyunuz olduğu sürece herhangi bir sürahi ve benzeri dökme aracına bile ihtiyaç duymuyorsunuz. Özel kahve çekirdeklerimiz ile kaliteyi üst seviyeye taşıyoruz. İşimizin Ar-Ge süreçlerinde titiziz ve bir patente sahibiz. Kahveyi hazırlarken kullandığımız fiber filtre, daha yoğun ve doğru bir demleme sürecine katkı sunuyor. Hayata geçirdiğimiz pratik kahve, bardak başına olan karbon ayak izini de yüzde 95’e kadar düşürüyor” dedi.

BİZİM İÇİN FIRSAT OLDU

Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü: “Danimarka’daki Yaratıcı İş Kupası Dünya Finalleri, bizim açımızdan çok iyi geçti. Çok sayıda yabancı yatırımcıya çalışmamızı anlattık. Pratik kahvemiz, iş insanlarının da dikkatini çekti, benimsendi. ‘Kahvegibikahve’ ile yurt dışına açılmak, temel önceliklerimden biri. Türkiye Yaratıcı İş Kupası’nda elde ettiğim başarı da benim için bir fırsat, yurt dışına açılma bileti oldu. Türkiye’ye döndüm ama yurt dışındaki üreticilerle iletişimimiz sürüyor. Önümüzdeki dönemde de kaliteden taviz vermeyerek daha iyi yerlere geleceğimize yürekten inanıyor, bunun için çalışıyorum.” 

YARATICI İŞ AĞI’NIN ULUSAL TEMSİLCİSİYİZ

İEÜ+KREA Müdürü Dr. Sevay İpek Aydın ise, birinci olan Güngör’ü tebrik ederek, “Üniversite olarak, dünya çapında tanınırlığı olan Yaratıcı İş Ağı’nın (Creative Business Network) ulusal temsilcisiyiz. Yaratıcı İş Kupası üzerine yaklaşık 5 ay süren kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Daha önce Myth.ai ve Cevelyn firmalarıyla global finallerdeydik. Bu yıl da gastronomi alanından bir girişimimizin uluslararası yolculuğuna güç vermiş olduk. Jüri ve mentorlarımız arasında Toni Attard, Melisa İtmeç, Tomas Cernevicius ve Taha Utku Yılmaz gibi önemli isimler yer aldı. Ayrıca birçok nitelikli, yaratıcı fikrin yarışmada yer alması, jüriyi de çok mutlu etti. İzmir, her alanda olduğu gibi yaratıcılık konusunda da zirvede olabilecek, çok potansiyelli bir şehir. Biz de üniversite olarak hem bölgemize hem de ülkemize katkı sağlamak, genç girişimcilere ve yaratıcı fikirlere fırsat yaratmak için çalışıyoruz. Yaşanabilir, insan ve teknoloji dostu bir şehir olan İzmir’i, yaratıcı fikirlerin çekim merkezi haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 
Menderes'te kurban denetimi...
 
Merkez Bankası'ndan bir faiz adımı daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkutan deprem...
İzmir'de saat 6.37'de deprem oldu. AFAD, Merkez üssü Buca olan sarsıntının ...
97. Gazi Koşusu'nu Urfa Aslanı kazandı
 97’nci Gazi Koşusu’nu Mehmet Kaya’nın jokeyliğini yaptığı Urfa Aslanı ...
Çeşme'de bayram yoğunluğu...
İzmir'in, turizm cenneti ilçesi Çeşme, 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle ...
 
İzmir'de hayvan pazarlarında yoğunluk..
İzmir'de kurbanlıkların satışa sunulduğu hayvan pazarlarında hareketlilik ...
Menemen Ticaret Odası'ndan 2. Serbest Bölge açıklaması..
Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, Menemen’de kurulacak ikinci ...
Bal arıları tehlikede... Yarısı öldü!
ABD'de yapılan yeni bir araştırma bal arılarıyla ilgili acı gerçeği ortaya ...
 
İlk günün bilançosu ağır…
İdari izinle 9 güne uzatılan Kurban Bayramı tatili için yola çıkanlar ...
İzmir'de helikopterli trafik denetimi..
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kurban Bayramı tatili nedeniyle ...
Göz alerjisi ile göz enfeksiyonunu karıştırmayın!
Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Yüksel, göz alerjisi (alerjik konjonktivit) ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri