ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4830
    Dolar
  • Euro
    43,9352
    Euro
  • Altın
    4.059,750
    Altın
  • Bist-100
    9.111,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/27°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Yılmaz Tunç'tan tutuklu hasta öğrenci Esila Ayık hakkında açıklama: Hükümlülerin sağlığının devlete emanet olduğunu unutmamak lazım
Yılmaz Tunç'tan tutuklu hasta öğrenci Esila Ayık hakkında açıklama: Hükümlülerin sağlığının devlete emanet olduğunu unutmamak lazım
Adalet Bakanı'ndan DEM Parti'ye rest: Top iktidarda ne demek, biz top oynamıyoruz
Adalet Bakanı'ndan DEM Parti'ye rest: Top iktidarda ne demek, biz top oynamıyoruz
CHP Genel Merkezi'ne 1 Mayıs pankartı asıldı: Ya adalet ya sefalet!
CHP Genel Merkezi'ne 1 Mayıs pankartı asıldı: Ya adalet ya sefalet!
14 Eylül 2021 Salı - 14:55

Sanal Çiğli için geri sayım!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 4 aşamadan oluşan “Sanal Çiğli” uygulaması kapsamında devam eden Yapı Stoku Envanteri çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gümrükçü, “Yılbaşına kadar tamamlamayı düşündüğümüz risk haritası ve kent envanteri, kentsel dönüşüm alanında da bize yol gösterecek” dedi.

Sanal Çiğli için geri sayım!

Başkan Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde dirençli kent yaratma vizyonuyla başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında son aşamaya gelindi. 4 aşamalı uygulamanın; ilk üç aşaması olan dron çekimi, saha bina envanteri ve imar arşivi taraması tamamlandı. Son aşamaya geçilen çalışmalarda sokak sokak gezilerek binaların fotoğraflarının çekimine devam ediliyor. 

Yılbaşına kadar sonuçlandırılması öngörülen çalışmalar kapsamında kentteki tüm yapıların yaşı, ruhsat bilgileri ve fiziki koşullarının yer aldığı bina kimlikleri oluşturulacak.

“Gönüllü gençleri bekliyoruz”
Sanal Çiğli uygulamasının son aşaması olan bina fotoğraflarının çekilmesi çalışmalarının bir an önce tamamlanması için gençlere çağrıda bulunan Başkan Gümrükçü, “İlçemizdeki yapıların fiziki durumlarını değerlendirerek Çiğlimizi olası bir depreme karşı daha dirençli kılmak adına başlattığımız yapı stoku çalışmalarımıza gönüllü gençlerimizin desteğini bekliyoruz. Gelin geleceğimizi birlikte koruyalım” dedi.

“İki milyon sayfa taradık”
Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Gümrükçü, “Çiğli’de ortalama 100 kilometrekarelik bir alanda 2 santimetreye kadar hassasiyetli dron çekimi yaptık. Çiğli’yi dron çekimiyle 3 boyutlu olarak tasarladık. Bunun analiz çalışmaları devam ediyor. Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri ve belediyemizin mühendisleriyle sahada bina envanter çalışması başlattık. 9 aydır imar arşivinde 2 milyona yakın sayfa taradık. En büyük 2 mahallemizi bitirdik. Belediye arşivi var ama biz önceliği imar arşivine verdik. Dördüncü aşama olarak da fotoğraflama çalışmasını başlatıyoruz. Bu çalışmada gönüllü arkadaşlar, uzmanlarla beraber cep telefonlarıyla sokak sokak Çiğli’yi fotoğraflandıracak.” dedi. 


“Kentsel dönüşüme yol gösterecek”
Kentsel dönüşümün önemine de vurgu yapan Gümrükçü, “Dron çekimini, imar arşivini ve saha gezimini fotoğraf çekimiyle de destekleyerek dörtlü bir sistem oluşturacağız. Güncel yapı stoku fotoğrafı, binanın yerinde tespit edilişi, fiziki durumu ve imar arşivindeki karşılığının üzerine dron çekimini de koyarak 3 boyutlu bir Sanal Çiğli sistemi kuracağız. Bu sistemde binanın üzerine tıkladığınızda binanın yaşı, yapım tarihi ve ruhsattaki durumu gibi bilgileri bulabileceksiniz. Çalışmaların, yapı stoku tespitinin yanı sıra farklı alanlarda da artı faydaları olacak. Yılbaşına kadar bina bazlı bir risk haritası ve envanteri oluşturacağız. Bu çalışma bize kentsel dönüşüm alanında da yol gösterici olacak” ifadelerini kullandı. 

 
Putin'e koronavirüs karantinası!
 
9 mahalle karantinaya alındı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marsilya'dan Foça'ya ziyaret!
Marsilya Tarih Müzesi Müdürü Fabrice Denise, Fransa’nın Marsilya kentiyle ...
Sebze ve meyve atıkları organik gübreye dönüşüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Yalı Mahallesi’nde kurduğu ‘Kompost ...
Büyükşehir'den yeni müfrezeler!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kentin yeşil dokusunu ...
 
Potada dev işbirliği!
Bornova Belediyespor'un Türkiye Basketbol 1. Liginde mücadele eden basketbol ...
Buca'da dip köşe temizlik!
İzmir’in nüfus bakımından en büyük ilçesi Buca’da, bir ilke imza atılarak ...
Konak’tan ortak aşı bildirisi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Aşı Olun, Sağlıklı Kalın” sloganıyla ...
 
Renkli organizasyon!
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği ...
Kavacık Üzüm Festivali gün sayıyor!
Karabağlar Belediyesi'nin, Kavacık Üzümü'nü geniş kitlelere tanıtmak amacıyla ...
Soyer: Tek eksik hükümetin onayı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'i ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri