ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/32°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/31°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Faiz hesapları sil baştan... Savaş planları değiştirdi!
Faiz hesapları sil baştan... Savaş planları değiştirdi!
İran'dan İsrail'e sert misilleme... Enkaz altında kalanlar var!
İran'dan İsrail'e sert misilleme... Enkaz altında kalanlar var!
Tehlikeli eşik aşıldı... Hipersonik füzeler ateşlendi!
Tehlikeli eşik aşıldı... Hipersonik füzeler ateşlendi!
Akaryakıtta füze etkisi... Çifte zam geliyor!
Akaryakıtta füze etkisi... Çifte zam geliyor!
13 Nisan 2025 Pazar - 09:37

Sanatın mermerle buluştuğu stantlar çok beğenildi

Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı Marble İzmir, ilginç ve sanatsal stantlarıyla da hafızalarda iz bıraktı. Fuar, ticaret hacminin yanında Batman ve Joker gibi karakterlerin heykellerinden Mısır sfenkslerine, ünlü Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun mermer üzerine işlendiği stanttan mermer desenli araba kaplamalarına kadar ziyaretçilerine görsel şölen yaşattı

Sanatın mermerle buluştuğu stantlar çok beğenildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından bu yıl 30. kez 9-12 Nisan tarihlerinde düzenlenen Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, sektöre ticari anlamda “bayram” yaşatırken görsel olarak da hafızalarda iz bıraktı. Sanatsal dokunuşlarla bezenmiş ve ilgi çeken stantların ticaret hacmini de artırdığını söyleyen katılımcı firmaların yetkilileri, gelecek yıl stant görsellerini daha da farklılaştıracaklarını ifade etti.

“Heykeller ilgi çekti”
Fuara 29 yıldır katılan Denizli firması Kömürcüoğlu Mermer’in, insanı Mısır’da hissettiren, mermerden yapılmış sfenks ve deve heykeli bulunan standı dikkatleri üzerine çekti. Kömürcüoğlu Mermer’in Pazarlama Yöneticisi Çetin Apa, bu sanatsal standın ilgi gördüğünü ve hiç beklemedikleri anlaşmalara imza attıklarını anlattı. Apa, “Kömürcüoğlu Mermer 45 yıllık geçmişiyle sektörünün en eski firmalarından bir tanesi. Biz bu ülkenin değerleriyle elde ettiğimiz kaynakların bir kısmını yine bu ülkenin değerleri için kullanma taraftarıyız. Bunu gerçekleştirmenin de en uygun ve hızlı yolu heykel idi. Dolayısıyla heykeltıraşları ve heykel sanatını destekliyoruz. Standımız çok ilgi gördü.  Bir taraftan garip bir şekilde hiç planlamadığımız heykel talepleri gelmeye başladı. Bizim amacımız heykelden para kazanmaktan ziyade, değişik firmalara, değişik müşterilere ulaşabilmek aslında.  Doğal taş da 10 bin yıldan beri heykellerin ham maddesi. O nedenle çok iyi bir sonuç verdiğini düşünüyoruz” diye konuştu.



Caretta caretta yabancıların göz bebeği
Marble İzmir’e Kahramanmaraş Afşin'den katılan ve dünyada sadece Afşin’den çıkan mavi ve sarı renklerin birbirine karıştığı çok özel bir mermeri tanıtan FMK Marble, tescilli markası “caretta caretta” mermeriyle çok ilgi gördü. Caretta caretta figürlü mermerleri, deniz kaplumbağası şeklinde banyo küveti ve Osman Hamdi Bey’in ünlü Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun mermer kabartmasının bulunduğu stantta ziyaretçiler de fuar anısı fotoğraflar çekildi. FMK Marble firmasının sahibi Kemal Öztürk de standın yoğun ilgi gördüğünü, Afşin’e özgü ve rengiyle dikkat çeken caretta caretta taşının özellikle yabancı alıcılar tarafından çok tercih edildiğini dile getirdi. Öztürk, “Son yıllarda mermer sadece yerde, tezgahlarda değil; duvarlarda, şömine olarak, teknelerin iç dekorasyonunda bile kullanılıyor. Taşımızın dünyada eşi benzeri yok. Mavi ve sarı renklerin uyumu çok beğeniliyor ve yabancı alıcılar tarafından çok tercih ediliyor” dedi.


 
Game Of Thrones, Batman, Joker ile fuar anısı
Afyon’dan fuara katılan Nature Stone firması ise popüler kültür karakterlerine yer verdiği standıyla dikkat çekti. Ticari görüşmelerinin yanında stanttaki Game Of Thrones, Batman, Joker gibi karakterlerle yüzlerce ziyaretçinin fotoğraf çektirdiğini belirten firma yetkilisi Özerhan Tokman, “Marble İzmir’e çok değer verdiğimiz için, bu fuara her sene farklı bir konseptle katılmayı tercih ediyoruz. Bu sene de Game of Thrones konsepti yapmaya çalıştık. Seneye daha farklı bir konseptle katılacağız” dedi.
Fuara yaklaşık 20 senedir geldiklerini belirten Tokman, “Geçen seneye göre yabancı alıcının arttığını gözlemledik. Avrupa'dan da bu sene katılım daha fazlaydı. Normalde ilk günler satış hızlı olmaz ama ilk gün bile beklenmedik seviyede satışlarımız iyiydi” diye konuştu.

 
Marble İzmir’den yabancı katılımcı ve alıcılar da memnun kaldı
 
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Vali ile görüşecek: 1 Mayıs kutlaması Taksim’de yapılmak isteniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marble İzmir’den yabancı katılımcı ve alıcılar da memnun kaldı
İzmir’in dünya markası Marble İzmir, her yıl dünya ticaretinin önemli ...
İzmirli İZMAR’ı bağrına bastı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tanzim satış ruhunu yeniden canlandırdığı ...
MASKİ’den Alaşehir’e inceleme ziyareti
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ...
 
KARGEM yeni dönemde bin öğrenciyi geleceğe hazırlayacak
Eğitimde fırsat eşitliğine önemli katkılar sunan Karşıyaka Belediyesi ...
Seferihisar'da uyuşturucuyla mücadelede güçlü adım...
Seferihisar Belediyesi ile Seferihisar Uyuşturucuyla Mücadele Derneği ...
Buca'da demiryolu hattı projesinde son viraj...
Buca Belediyesi,  tarihi demiryolu hattını terk edilmiş görüntüsünden ...
 
Güzelbahçe’de oyun parkı ve sevgi yolu hizmete açıldı
Güzelbahçe Belediyesi, Mustafa Kemal Paşa ile Yelki Mahalleleri arasında ...
Karaova'da üstyapı yatırımları hız kesmiyor
Kuşadası Belediyesi’nin kentin farklı noktalarında yürüttüğü yol yapım ...
Başkan Sengel’den muhalefete 'Meryem Ana Evi' tepkisi...
Efes Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın gündem maddeleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri