ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2519
    Dolar
  • Euro
    34,6732
    Euro
  • Altın
    2.403,840
    Altın
  • Bist-100
    10.270,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
19 Kasım 2021 Cuma - 13:24

Sarıbal ve Yücel'den hükümete yaylım ateşi!

CHP İzmir İl Başkanlığı, Ödemiş ilçesinde çiftçi, esnaf ve oda ziyaretleri gerçekleştirdi. Programa katılan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve İl Başkanı Deniz Yücel, iktidarın tarım politikalarını sert sözlerle eleştirdi. 

Sarıbal ve Yücel den hükümete yaylım ateşi!

YÜCEL: VATANDAŞIN SIRTINDAKİ YÜK ARTIYOR
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, program öncesi basına açıklamalarda bulunarak, “Tarımın başkenti diyebileceğimiz Ödemiş’teyiz. Bir dizi ziyaretler gerçekleştireceğiz. Ardından örgütümüzle değerlendirme toplantısı yapacağız. Ekonomideki durum malum, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın  sırtındaki yük her geçen gün daha da artıyor. Elektrik fiyatları üreticinin belini büküyor. Yem ve gübre fiyatlarındaki son yılarda yaşanan artışlar üreticiyi can çekişme noktasına getirmiş durumda. Girdi maliyetlerine baktığımızda, dünyada batma noktasına gelen tek çiftçi ülkemizdeki çiftçi. Her şeyi ben bilirim, anlaşışıyla şahsım hükümetinin tarım ve hayvancılıktaki yansıması Tarım Bakanı ‘Türkiye’de zarar eden çiftçi yok’ diyecek kadar olaylara Fransız. Bu sorunları iktidarımızda çözebilecek güçteyiz. Adaletli, liyakatli olarak bu sorunların hepsini çözmeye talibiz. Mustafa Kemal Atatürk; köylü milletin efendisidir; dedi. Biz CHP iktidarında köylünün milletine efendisi olduğunu hayata geçireceğiz'' dedi.  

SARIBAL: ÜLKE 20 YILDA NE HALE GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarını eleştirerek, “Sözün bittiği yerdeyiz. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkenin 20 yılda ne hale geldiği i içimiz acıyarak izliyoruz. 1 saat sonrasının ne olacağını bilmiyoruz. 84 milyonun aklıyla alay edilen bir dönemden geçiyoruz. İzmir’de Cumhuriyet döneminde tarımda devrim yapan Atatürk’ten sonra, tarımda devrim yapan Kocaoğlu ile başlayan Soyer’le devam eden tarıma destek, çiftçiyi kalkındırma mücadelesini saygıyla karşılıyor, alkışlıyorum. Pandemi döneminde paranız olsa da aç kalabileceğimizi gördük. Pandemi döneminde yeteri kadar paranız olmasa, ya da lojistik kısıtlı olsa açtık. Nedeni, ülkeler kendi üretim modellerinden vazgeçtikleri için, ithalatı tercih ettikleri için bu durumla karşı karşıya kaldık. Türkiye hiç hak etmediği bir dönemi yaşıyor. Genel Başkanımız, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek demişti. Bir ülkede böyle bir problem yoksa neden Genel Başkanımız bunu söylesin. Bu ülkede her gün 1 milyon insan yatağa aç giriyor. Büyük kitle yeterli gıdaya ulaşamıyor. Gıda krizi var. 2013-2014 yılından itibaren yoğunlaştı. 2006 da genç güveler kasaba gitti, kesildi. Türkiye ciddi gıda krizi içinde, ithalata bağlı olduğu için, tüketen bir ülke olduğu için, toplumun gelir düzeyi yüzde 60 civarında ne yazık ki yeterli geliri elde edemediği için kriz altında. Çiftçi zarar ediyor, köylü köyü boşaltıyorsa, orada kriz vardır. Tüketici akşam saatlerinde Pazara gidiyorsa, fiyatların düşmesini bekliyorsa, pazardan arta kalan ürünleri alma derdindeyse orada kriz vardır. Kriz derinleşiyor. Dün faiz açıkladılar. 15 dakika kala dolar düştü, belli ki içeriden bilgi geldi. 15 dakika sonra 100 baz puan düştü, dolar tavan yaptı bugün 12’ye yaklaştı. İktidar artık hiçbir şeyi kontrol edemez noktaya geldi. İndirdiğiniz faiz toplum tarafından sanayicisi, işçisi, tarafından olumlu algılanmıyor, dövize talep artıyorsa para politikası krizi vardır. Sizin duruşunuza kimsenin güvenmediği anlamına gelir” ifadelerini kullandı.  


ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI
Türkiye'nin acilen erken seçime gitmesi gerektiğini belirten Sarıbal, “Türkiye’nin çok acil erken seçime ihtiyacı vardır. İktidara olan güven kaybedilmiştir. Yitirilen güveni tekrar sağlayabilmek çok zordur. Türkiye ciddi gıda krizi yaşamakta, çiftçi zarar etmekte, bu bölge süt sanayisinin en önemli bölgelerinden biri. 1 litre sütle 1 buçuk kilo yem alamıyorsanız hayvancılığı sürdüremezsiniz. 1 kilo yem 4 liraya yaklaştı, 1 litre sütle 1 kilo yem bile alamıyorsunuz. Süt işletmecisi aylık 500 bin liraya yakın zarar ediyor. 1 kilo kırmızı etle en fazla 14-15 kilo yem alabiliyorsunuz, et üreticisi ciddi zarar ediyor. Buğday üreticisi zarar ediyor. Buğday üreticisi aynı durumda, ucuza buğday verdikleri halde ekmeğe gelecek zammı önleyemiyor. 1 dolar 1 kilo gübre oldu. Azotlu gübre yok. Gübre fabrikalarını özelleştirdiler, 19 yılda 75 milyon ton gübre ithal ettiler, 22 milyar dolar para ödediler. Bugün çiftçi buğday ekmiyor. Çiftçiye gübre dağıtın dedik. Şeker kanunu çıkardılar, pancara kota getirdiler. Bizi mısır şurubuna yönlendirdiler. 3 buçuk milyon şekere ihtiyaç varken 2 buçuk milyon ton ürettiriyorlar. Tatlandırıcı bile zam yaptı. Fabrikalar zarar ettiği için piyasaya şeker sunmuyor. Yüzde 25 zam yetmediği için özel sektör hala yüksek zammı beklemekte” ifadelerini kullandı. 

“ÇİFTÇİYE GARANTİ VERMELİSİNİZ''
Çiftçinin desteklenmediğini savunan Sarıbal, “Yunanistan zeytinyağına destek veriyor. Kameraların karşısında efelik yapıyor, itibardan tasarruf olmaz diyor, saraylara para bulabiliyoruz, beşli çeteye, geçmediğiniz köprü, gitmediğiniz havaalanı için sizden garanti alınıyor değil mi?. Bir ülkenin vicdanı ve aklı varsa, insanın gıdasının hak olduğuna inanıyorsa, lütuf değildir, gıda haktır, gıda hakkı için garanti vermelisiniz. Bir devletin yöneticileri toplumun yeterli düzeyde beslenmesi, yeterli gıdaya ulaşması için her türlü tedbiri almalıdır. Asıl çiftçinin ürününe garanti vermelisiniz. Onlar için zeytine destek verme talebimizi onlar adına yenileyeceğiz. Çiftçisi mutlu olmayan toplumun tarımda ilerlemesi imkansızdır” dedi.  

CHP'NİN TARIM POLİTİKALARI
CHP'nin tarım politikası ile ilgili bilgiler veren Sarıbal, sözlerini şu şekilde noktaladı;
''Çiftçimiz kazanacak bunun için bizim tarım politikalarımız açıktır. Tarım topraklarımızı koruyacağız.   Planlama yapacağız, hangi ürünü berede ne kadar üreteceğimize karar vereceğiz.   Çiftçinin borçları var, 2002 yılında 2 milyon 780 bin çiftçimiz vardı bugün 780 bin çiftçimiz kayıttan çıktı. Çiftçinin borcu 70 kat artmış durumda, borçları yapılandıracağız, faizleri sileceğiz, taksitlendireceğiz.   Doğal afetler… Yeni bir sigorta sistemini hayat geçireceğiz.   Alım garantisi ve taban fiyatı. Fiyatı ekilirken belirleyeceğiz.   Çiftçiyi örgütleyecek.  Girdiler, yem, gübre, mazot, tohum, elektrik ve su faturaları. Bu girdileri planlayacağız. Ya çiftçi ucuza üretecek ya da tüketim gücü artırılacak.   Tarımsal üretim araçlarına haciz gelmeyecek, hukuki düzenleme yapılacak. Et balık kurumlarını hayata geçireceğiz”

 
Çiğli Belediyesi'ne 2 ödül!
 
Muğla Büyükşehir'den dere temizliği seferberliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki zeytinyağı hırsızlığı kamerada!
İzmir'de bir market zincirine gelen iki kişi reyonlardan zeytinyağı çaldı. ...
İzmir'de büyük vurgun!
İzmir’de önceki gün düzenlenen, 83 kişinin gözaltına alındığı 'saadet ...
CHP'li Beko'dan kalıcı yaz saati tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, hükümetin 2016 yılından bu yana yürürlüğe ...
 
Fazıl Say'dan dolar ve erken seçim çıkışı!
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Türk lirasının dolar karşısında hızla ...
İzmir'de sürücülere ceza yağdı!
İzmir'de, geçen hafta yapılan trafik denetimlerinde 21 bin 221 sürücüye idari para cezası kesildi.
İzmir'de kaçakçılık operasyonları!
İzmir'de kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.
 
Tek seansta 5 ameliyat
Kalp yetmezliği nedeniyle akciğer ödemi gelişen ve son bir yılda üç kez ...
Ankara’da patlama: 2 ölü!
Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir binada patlama meydana geldi. Patlama ...
Şırnak'tan acı haber: 1 asker şehit!
Milli Savunma Bakanlığı, Şırnak'ın Uludere bölgesinde Astsubay Üstçavuş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri