ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bir bira grubuna daha zam geldi!
Bir bira grubuna daha zam geldi!
Tartıştığı babasını öldürdü!
Tartıştığı babasını öldürdü!
Anneler Günü'nde korkunç olay: 9 yaşındaki oğlunu öldürdü!
Anneler Günü'nde korkunç olay: 9 yaşındaki oğlunu öldürdü!
ÖSYM’den engelli adaylara ek süre kararı!
ÖSYM’den engelli adaylara ek süre kararı!
24 Ekim 2023 Salı - 10:28

Savcı çantayı silah saydı!

İzmir'in Urla ilçesinde, savurduğu çantasıyla motosikletteki Cem Kayacan (19) ile arkasındaki Meken Akan'ın (18) otomobile çarpıp, düşerek yaralanmalarına neden olan asansör tamircisi Cumali Meşe (38) hakkında 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Savcı iddianamesinde Meşe'nin çantasını 'silah olarak' niteledi. Meşe ise soruşturma aşamasındaki ifadesinde "Motosikleti serseri gibi kullanıyorlardı. Çarpacaklar diye korktum. Korkutmak için çantayı rastgele savurdum" dedi.

Savcı çantayı silah saydı!

Bülent Baratalı Bulvarı'nda geçen yıl 22 Kasım saat 08.30 sıralarında motosikletle giden Cem Kayacan ile arkasındaki Meken Akan'a otobüs durağının önünden geçerken, kaldırımdan inen üzerinde fosforlu pantolon bulunan kişi elindeki çantayla vurdu. Neye uğradığını şaşıran Kayacan’ın kontrolünü kaybettiği motosiklet, önündeki otomobile çarptı. Kayacan ve arkasındaki arkadaşı Akan, çarpmanın etkisiyle devrilen motosikletle metrelerce sürüklendi. İki arkadaş yaralanırken, şüpheli ise uzaklaştı.

Beyin travması geçirdiği, kaburgası başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan kasklı Kayacan ile kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Akan, ambulanslarla İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Olay anı ise yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sebepsiz yere motosikletteki 2 gence çantayla vuran kişiye duraktakilerin engel olmak için hiçbir müdahalede bulunmadığı dikkat çekti.

'MOTORSİKLETİ SERSERİ GİBİ KULLANIYORLARDI'

Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinin yanı sıra bölgedeki mobese kamerası görüntülerinden, şüphelinin Gaziemir ilçesinde yaşayan ve asansör tamir işiyle uğraşan Cumali Meşe olduğunu belirledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Meşe gözaltına alındı. Meşe, polisteki ilk ifadesinde, "Durakta otobüs bekliyordum. Motosikleti serseri gibi kullanıyorlardı. Çarpacaklar diye korktum. Onları korkutmak için çantayı rastgele savurdum" dedi. Meşe, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Şüpheli Meşe, soruşturma sürerken 2 ay tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edildi.

Soruşturmanın ardından Urla Cumhuriyet Savcısı Rümeysa Çakar, iddianamede Meşe hakkında her kişiye yönelik eyleminden dolayı 'kasten yarayama' ve 'basit yaralama' suçlarından 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianamede, şüpheli Meşe'nin 'silah sayılacak' çanta ile seyir halindeki motosikletteki şikayetçilere vurup, 'silahla kasten yaralama' suçunu ayrı ayrı işlediği anlaşıldığına da yer verildi.

Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Cumali Meşe'nin ifadesine de yer verildi. Meşe'nin ifadesinde, "Bankanın önünde iş yerine gitmek için belediye otobüsü bekliyordum. Karşıda bulunan diğer banka şubesine para çekmek için geçmek istediğim sırada, sol tarafımdan süratli ve gürültülü bir şekilde gelen motosikleti gördüm. Motosikletin bana çarpacağını düşünerek, refleks olarak omuzumdaki çantamı elime alarak sola doğru savurdum. Evrak çantam motosiklet sürücüsüne isabet etti. Sürücü dengesini kaybedip, motosikleti ile önündeki otomobilin tamponuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle ikisi de yere düştü. Yardım etmek için yanlarına gittim. Ambulans çağırmak için telefon ettim. Ancak 112 Acil Servis telefonu meşguldü. Ambulansa bindirilene kadar orada bekledim. Amacım kimseyi yaralamak ya da trafik kazasına sebebiyet vermek değildi. Yaralanmaya sebep olduğum için çok pişmanım "dedi.

Olayda yaralanan Cem Kayacan'ın avukatı Veysel Gül, müvekkilinin bir haftaya yakın zaman hastanede tedavi gördüğünü, kazadan dolayı halen psikolojik destek aldığını belirtip, "Dava her ne kadar Urla Asliye Ceza Mahkemesi açılmış ise de müvekkilim ağır bir şekilde yaralanmış ve beyin kanaması geçirmiştir. Bu nedenle, işlenen suç 'öldürmeye teşebbüs' fiili kapsamına girmektedir. Davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi için talep edeceğiz " dedi.

Cumali Meşe, önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak. 

 
Bornova’da 100. Yıl etkinlikleri sürüyor!
 
Yoğun bakımdaki geline ne oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
81 ilde operasyon... 4 bin 173 kişi yakalandı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde yapılan 'Çember' operasyonlarında ...
İzmir'de Filistin'e destek mitingi düzenlendi
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Milli İrade Platformu tarafından ...
Bakan Şimşek'ten Gabar petrolü açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'daki petrol üretiminin, cari ...
 
Kamu arazileri ranta açılıyor!
İktidar, kent merkezlerindeki askeri alanlar ile okul, hastane ve fabrikalar ...
İzmir'de 'kimyasal atık' şüphesine inceleme
İzmir'in Menderes ilçesinde organize sanayi bölgesindeki bir alandan çevreye ...
En kanlı gün.. Ölü sayısı 5 bini aştı!
İsrail'in Gazze'ye saldırıları dün gece daha da şiddetlenirken can kaybı ...
 
Utanç davasında karar çıktı!
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in ...
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan Uğur Mumcu suikasti tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu suikastinin ...
Hayır giyim sektörünün kalbi Fashion Prime’da attı!
Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri