ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,5176
    Dolar
  • Euro
    52,9944
    Euro
  • Altın
    6.644,890
    Altın
  • Bist-100
    14.368,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İstikbal satıldı: Yeni sahibi ünlü iş insanı çıktı
İstikbal satıldı: Yeni sahibi ünlü iş insanı çıktı
Köpeğinin tasmasıyla boğdu: Detayları kan dondurdu!
Köpeğinin tasmasıyla boğdu: Detayları kan dondurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'yeni isimler olabilir' diyerek duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'yeni isimler olabilir' diyerek duyurdu
MİT'ten casusluk operasyonu! 7 kişi tutuklandı
MİT'ten casusluk operasyonu! 7 kişi tutuklandı
14 Kasım 2025 Cuma - 12:58

Savcılık açıkladı: Dört şirkete daha kayyum atandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucu sevkiyatı iddiasıyla dört şirkete kayyum atandığını açıkladı. Soruşturmada 636 taşınmaza, 168 motorlu araca, 1 lüks yata ve 97 şirketin ortaklık paylarına el konuldu.

Savcılık açıkladı: Dört şirkete daha kayyum atandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 ayrı suç örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili ayrıntıları paylaştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı açıklamasına göre, son yıllarda 25,6 ton uyuşturucunun 82 kez yurt içi ve yurt dışına sevkiyatını sağladıkları ve elde edilen gelirleri değişik yollarla akladıkları öne sürülen 120 kişi hakkında operasyon kararı verildi, 3 ayrı şirkete, 232 gerçek ve tüzel kişiye ait tüm banka hesaplarına ve kripto varlıklara, 636 taşınmaza, 168 motorlu taşıta, 1 kuru yük gemisine, 97 şirketin ortaklık payına el kondu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında; kriptolu haberleşme programı kullanarak ülkeler arası uyuşturucu madde ticareti yapan beş (5) farklı suç örgütünün varlığı tespit edilmiştir.

-Söz konusu suç örgütlerinin kullanımında olan bu kriptolu haberleşme uygulamasının uçtan uca şifreli mesajlaşma imkanı sağladığı, uygulamanın özel olarak hazırlanmış cep telefonları üzerinden çalıştığı, bu cihazlarda mikrofon, kamera, GPS gibi donanımların devre dışı bırakıldığı anlaşılmıştır.

-Bu kriptolu haberleşme programı üzerinden yapılan yazışmaların incelenmesi neticesinde varlığı tespit edilen suç örgütlerinin, çeşitli ülkelerden temin ettikleri uyuşturucu maddelerin zaman zaman ülkemize zaman zaman da başkaca ülkelere naklini sağladıkları görülmüş ve yüksek miktarda yasa dışı gelir elde edip, bu geliri çeşitli yöntemlerle aklamaya çalıştıkları anlaşılmıştır.

-Tespit edilen suç örgütlerinden; Fehmi Karcı ve Ünal Özeller liderliğinde kurulmuş suç örgütünün, yurt içinde ve yurt dışında farklı tarihlerde 30 kez uyuşturucu madde sevkiyatı gerçekleştirdiği anlaşılmış, söz konusu sevkiyatlara konu uyuşturucu maddelerin toplam ağırlığının 7 tonun üzerinde olduğu tespit edilmiştir.

-Adı geçen suç örgütünün yönetici ve üyelerinden 8 kişinin yurt dışında, 12 kişinin cezaevinde, 35 kişinin ise ülkemiz sınırları içerisinde olduğu değerlendirilmiştir.

-Veysi Gündoğan liderliğinde kurulmuş suç örgütünün, yurt içinde ve yurt dışında farklı tarihlerde 22 kez uyuşturucu madde sevkiyatı gerçekleştirdiği anlaşılmış, söz konusu sevkiyatlara konu uyuşturucu maddelerin toplam ağırlığının 5 tonun üzerinde olduğu tespit edilmiştir.

-Adı geçen suç örgütünün yönetici ve üyelerinden 30 kişinin yurt dışında, 37 kişinin cezaevinde, 63 kişinin ise ülkemiz sınırları içerisinde olduğu değerlendirilmiştir.

-Orhan Turgut liderliğinde kurulmuş suç örgütünün, yurt içinde ve yurt dışında farklı tarihlerde 4 kez uyuşturucu madde sevkiyatı gerçekleştirdiği anlaşılmış, söz konusu sevkiyatlara konu uyuşturucu maddelerin toplam ağırlığının 600 kilogramın üzerinde olduğu tespit edilmiştir.

-Adı geçen suç örgütünün yönetici ve üyelerinden 3 kişinin yurt dışında, 1 kişinin cezaevinde, 5 kişinin ise ülkemiz sınırları içerisinde olduğu değerlendirilmiştir.

- Kamuran Ata ve Adnan Korkmaz liderliğinde kurulmuş suç örgütünün, yurt içinde ve yurt dışında farklı tarihlerde 6 kez uyuşturucu madde sevkiyatı gerçekleştirdiği anlaşılmış, söz konusu sevkiyatlara konu uyuşturucu maddelerin toplam ağırlığının 1 tonun üzerinde olduğu tespit edilmiştir.

-Adı geçen suç örgütünün yönetici ve üyelerinden 4 kişinin yurt dışında, 4 kişinin cezaevinde, 11 kişinin ise ülkemiz sınırları içerisinde olduğu değerlendirilmiştir.

- Ahmet Münir Güverte liderliğinde kurulmuş suç örgütünün, yurt içinde ve yurt dışında farklı tarihlerde 20 kez uyuşturucu madde sevkiyatı gerçekleştirdiği anlaşılmış, söz konusu sevkiyatlara konu uyuşturucu maddelerin toplam ağırlığının 11 tonun üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Adı geçen suç örgütünün yönetici ve üyelerinden 11 kişinin yurt dışında, 1 kişinin cezaevinde, 6 kişinin ise ülkemiz sınırları içerisinde olduğu değerlendirilmiştir.

56 KİŞİ HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN ÇALIŞMASI

Söz konusu suç örgütlerinin mensubu olan ve halihazırda yurt içinde bulunan 120 şüphelinin yakalanıp gözaltına alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu koordinesinde 14/11/2025 tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

Yurt dışında bulunduğu tespit edilen 56 örgüt mensubunun ise uluslararası düzeyde aranmalarını sağlamak maksadıyla haklarında 'kırmızı bülten' çalışması başlatılmıştır.

ÇOK SAYIDA MAL VARLIĞINA EL KONDU

Söz konusu suç örgütlerinin mensuplarının, suçtan elde ettiği gelir ile iktisap ettiği ve devamında da aklama eylemine tabi tuttuğu mal varlıkları tespit edilmiş ve bu kapsamda, 232 gerçek ve tüzel kişiye ait tüm banka hesaplarına ve kripto varlıklara, toplam 636 adet taşınmaza,

168 adet motorlu taşıta, 1 adet kuru yük gemisine, 97 şirketin ortaklık payına el konulmuş, ayrıca suçtan elde edilen gelirin aklanmasına özgülendiği tespit edilen, Fehmi Karcı ve ailesinin sahibi ve yetkilisi olduğu Daımond Group Emlak ve Danışmalık Ltd. Şti, Karcı İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti, Mavi Okyanus Denizcilik İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti ve Karcı Lojistik Anonim Şirketine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyım olarak atanmıştır.

Kapsamlı soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir.

 
Öğrencilere ‘İmamoğlu’ cezası
 
Başkan Ünsal tekstil fuarı önergesinin geri çekildiğini duyurdu.. ''Tehdit ediliyoruz!''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilere ‘İmamoğlu’ cezası
Kocaeli Üniversitesinde okuyan CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin’in ...
TMSF, kripto devine el koydu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve MASAK’ın ortak çalışmasında, COINO ...
B sınıfı ehliyeti olanlar yaşadı: Artık bu araçların tamamını sürebilecekler
Şubat 2024'te Meclis'te kabul edilen düzenlemeyle B sınıfı ehliyet sahiplerine ...
 
10 Kasım'da Anıtkabir'e rekor ziyaret: 1 milyon 219 bin kişi gitti
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde, 1 milyon ...
Vatandaş bankalara akın etti: Sistem kilitlendi
Duyurulan konut projesinin ardından Türkiye genelinde geçim derdi çeken ...
27 Süper Lig futbolcusu bahis oynamış: İzmir'den o isimler listede!
Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, ülke futbolunun gündemine oturan ...
 
TOKİ başvuruları başladı: E-Devlet çöktü!
e-Devlet'e giriş yapmak isteyen vatandaşlar, "Sistemde yaşanan bir teknik ...
İş insanı ofisinde ölü bulundu
Adana'nın tanıdık simalarından iş insanı Mehmet Hanifi Kalo, Ankara'daki ...
Gizemli kutu’ satışlarına durdurma!
Ticaret Bakanlığı, içeriği açıklanmayan gizemli kutu satışlarının tüketicileri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 33 24 5 4 77 29 48 77
2 Fenerbahçe 33 21 10 2 74 34 40 73
3 Trabzonspor 33 20 9 4 61 36 25 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 33 10 10 13 42 48 -6 40
10 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
11 Kocaelispor 33 9 10 14 26 37 -11 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 ikas Eyüpspor 33 8 8 17 30 45 -15 32
14 Kasımpaşa 33 7 11 15 32 49 -17 32
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 33 8 7 18 33 47 -14 31
16 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
17 Hesap.com Antalyaspor 33 7 8 18 32 55 -23 29
18 Zecorner Kayserispor 33 5 12 16 25 61 -36 27
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri