AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, ziyaret ettiği Yeni Asır Gazetesi'ne açıklamalar yaptı. Saygılı, kentin en önemli ulaşım organı olan İZBAN'la ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil TUgay'a çağrıda bulundu. Saygılı şunları kaydetti:
"AK Parti İzmir İl Başkanı ve Makine Mühendisi olarak benim tavsiyem, İZBAN'ın Ulaştırma Bakanlığı tarafından alınıp, TCDD ile birleştirilerek tek bir yerden kontrol edilmesi. İzmir'in faydasına olacak tek çözüm bu. İZBAN'ın devri karşılığında borçların silinmesi ile ilgili gerekli çalışmayı yapmaya da hazırız. SGK borcuna karşılık İZBAN'ı Ulaştırma Bakanlığı'na devretmeli. Çözüm için her şeyi yaptık. Ama yine olmadı. Belediye yönetimi kararlarında sabit değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN ile ilgili üzerine düşen görevi yerine getirmiyor. Kendisine ait olan yüzde elli hissesinde sermaye artırması gerekiyor ki yatırım yapılsın. Kendimizi de eleştirmek gerekirse işin başında ortaklık yapısı çok sağlıklı kurulmamış. Diğer yandan Ulaştırma Bakanlığı'nın yetkileri nelerdir? 136 kilometrelik çok ciddi bir yatırım var.
İzBB'nin 12 şirketiyle beraber SGK borcu 16 milyar 857 milyon liranın üstünde. İZBAN'ı borca karşılık satmak isteseler 50-60 milyon dolar ediyor. Yarısı 30 milyon dolar, çarpı 40, toplam 1 milyar 200 milyon dolar. 16 milyar liralık borcun içinden bunu düşsen ne olur düşmesen ne olur? Benim tavsiyem, İZBAN'ın Ulaştırma Bakanlığı tarafından alınıp, aynı Amerika, Japonya, Londra gibi genişletilip, sinyalizasyon hatlarının TCDD ile birleştirilerek tek bir yerden kontrol edilmesi, çalıştırılması. Tek çözüm bu. İzmir'in faydasına olacak olan hareket, İZBAN'ın rayiç bedelinin çıkartılıp, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında anlaşmayı sağlayarak, SGK borcunu da Ulaştırma Bakanlığı'nın kendisinin rayiç bedelinden mahsuplaştırarak, tamamen yeni bir yatırım yapılarak uluslararası bilirkişi firmaların çağırılması, danışmanlık anlaşmasının yapılması, 136 kilometrelik hattın da 215 kilometreye çıkartılacak şekilde İzmir trafiğinin yüzde 30 veya 40'ını hafifletecek ölçekte hizmet vermesi gerekiyor. Bunları sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Ver İZBAN'ı, biz de senin SGK borcunu silelim. Herkes işine baksın. Kompartımanlar, trenler oldukça yıpranmış durumda. Seferlerde 40-45 dakikalık gecikmeler yaşanıyor. Sinyalizasyon sisteminde ciddi sıkıntı var."
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
# | TAKIM | O | G | B | M | A | Y | AV | P |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Kayserispor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 | Beşiktaş | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
3 | Çaykur Rizespor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
4 | Corendon Alanyaspor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
5 | Fenerbahçe | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
6 | Galatasaray | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
7 | Gaziantep FK | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
8 | Gençlerbirliği | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
9 | Göztepe | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
10 | ikas Eyüpspor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
11 | Kasımpaşa | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
12 | Kocaelispor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
13 | Antalyaspor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
14 | Rams Başakşehir | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
15 | Samsunspor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
16 | Sipay Bodrum FK | 36 | 9 | 10 | 17 | 26 | 43 | -17 | 37 |
17 | Fatih Karagümrük | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
18 | Net Global Sivasspor | 36 | 9 | 8 | 19 | 44 | 60 | -16 | 35 |
19 | Trabzonspor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |