ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
11 Ekim 2022 Salı - 15:47

Şehir Plancıları'ndan Buca Cezaevi imar planlarına itiraz..

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan Buca Cezaevi alanının imar planlarına itiraz geldi. İtiraz dilekçesi yayınlayıp yurttaşlara çağrı yapan oda yönetimi, "Bölgeye nüfus ve inşaat yoğunluğu getiren bir plan ile yapılıyor olması, durumu daha da vahim hale getirmektedir.  Bu yanlış durdurulmalıdır" açıklamasını yaptı.

Şehir Plancıları ndan Buca Cezaevi imar planlarına itiraz..

SONKALEİZMİR-Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Buca Cezaevi alanının imar planlarıyla ilgili yurttaşlara katılım çağrısı yapılarak itiraz dilekçesi yayınlandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın askıya çıkardığı planlarla ilgili açıklamada şöyle denildi: 

"Hazırlanan yeni imar planları ile, alanın esas olarak Ticaret ve Konut Alanı olarak düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile, alanın, Buca ilçesinde ihtiyaç duyulan yeşil ve sosyal - kültürel alanlar için ayrılması talepleri göz ardı edilmiştir. Ayrıca, mülkiyetin çok büyük bir bölümünün kamunun elinde olduğu bir alanda, kamusal kullanımların dışında kararlar verilmesi, taşınmazların özelleştirilmesi anlamına gelecektir. Bunun, bölgeye nüfus ve inşaat yoğunluğu getiren bir plan ile yapılıyor olması, durumu daha da vahim hale getirmektedir.  Bu yanlış durdurulmalıdır ve tüm İzmir halkının sorumluluğudur."

Yayınlanan itiraz dilekçesinde ise şu ifadeler yer aldı:

"Söz konusu plan değişiklikleri ile mevzuat hükümleri ve yürürlükteki plan kararlarına aykırışekilde yoğunluk artışı yapılmıştır. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişikliği Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin “İmar Planı Değişiklikleri” yapılırken uyulması gereken hususlara aykırı şekilde onaylanmıştır. Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 26.maddesinde yer alan hususlar dikkate alındığında yapılan işlemin kamu yararına aykırı olduğu, çevre yapılaşma koşullarının dikkate alınmadığı, yoğunluk artırıcı kararlar içerdiği, mevcut planlarda yer alan yeşil alanların dahi azaltıldığı tespit edilmiştir.

1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Iygulama İmar Planı Değişikliği ile öngörülen kullanım kararları Buca ilçesinin mevcut sosyal teknik altyapı ihtiyacı dikkate alınmadan onaylanmıştır. Şöyle ki; askı süreci devam eden plan değişiklikleri öncesi söz konusu alanı kapsayan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.01.2011 tarih ve 05.90 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Buca Nazım İmar Planı Revizyonunun yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından açılan davada alanda "Tali İş Merkezleri (2.ve 3.Derece Merkezler)" kullanım kararı bilirkişi raporları ve mahkeme kararlarınca bölgede ulaşım talebini arttıracağı gerekçesiyle şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından uygun görülmemiştir. Söz konusu Bilirkişi Raporunda yer alan; "…1.Derece ana ulaşım arterleri üzerinde bulunduğu görülmektedir. Dava konusu imar planında Cezaevi alanının kuzeyinde önerilen ve mevcutta doğu-batı aksında devamlılığı olan taşıt yollarını birbirine bağlayan 25 m`lik yol bağlantısı dışında alanda yeni bir ulaşım alternatifi okunamamaktadır. Hal böyleyken mevcutta trafik yoğunluğunun günün her saatinde son derece yüksek olduğu bu alanda yeni bir ulaşım alternatifi oluşturulmadan yaklaşık 37.000 m² toplam inşaat alanına sahip en az 3 katlı yeni bir ticaret alanı oluşturmak, alanda zaten yoğun olan ulaşım talebini daha da artıracaktır…” şeklindeki değerlendirmeler dikkate alındığında, cezaevi olarak kullanılan bölgeye ilişkin getirilen kullanım kararının yapı yoğunluğuyla alandaki ulaşım problemlerini daha da arttırıcı nitelikler taşıdığı belirtilmiştir. 

Bakanlığınızca söz konusu bilirkişi raporuna rağmen alanın mevcut kullanım kararı olan ticaret fonksiyonuna ek olarak konut kararının getirilmesi hazırlanan bilirkişi raporunun dikkate alınmadığını göstermektedir. Sonuç olarak; alandaki mülkiyetinin önemli bir kısmının kamuya ait ve uzun bir süre cezaevi olarak kullanılan alanın, yıkımı sonrasında kamunun ortak ihtiyacını karşılamak yerine sadece belli bir kesimin faydalanabileceği bir kullanıma çevrildiği görülmektedir. Bu karar zaten problemli bir kentsel dokuya sahip Buca ilçesinde mevcut sorunların daha da artmasına neden olacaktır."
 

 
FETÖ elebaşı Yunan gazetecileri ağırladı, söyleşi yarım kaldı
 
CHP'li Torun'dan Erdoğan'a; ''Balçova'yı örnek alsın''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ elebaşı Yunan gazetecileri ağırladı, söyleşi yarım kaldı
Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden Kathimerini, terör örgütü FETÖ ...
Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden Süleyman Soylu'ya 'canım benim' tepkisi
Çağdaş Gazeteciler Derneği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine ...
SGK'den açıklama: Kamu bankalarının emekli promosyonları belli oldu
Bankalar, emekli maaşlarına yapılan yüzde 42,35’lik zammın ardından promosyon ...
 
CHP'nin kanun teklifinde yeni gelişme
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu başörtüsü ...
Çelebi AK Parti'ye geçti, RTÜK’ün boş koltuğu el değiştirdi!
RTÜK üyesi İlhan Taşçı Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılmasıyla ...
CHP'li Bakan'dan AK Parti'ye geçen Çelebi'ye topaçlı gönderme!
CHP'den ayrıldıktan sonra katıldığı Memleket Partisi'nden de istifa eden ...
 
Bakan Koca’dan koronavirüs uyarısı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu anda 3 binlerde seyreden Covid-19 vakalarının ...
Meksika'dan İstanbul'a 1 buçuk ton uyuşturucu!
İstanbul’da, Meksika’dan gemiyle getirilen bir konteynerde, kumaş ruloları ...
Selanik'ten gelen ilk gemi İzmir'de!
İzmir ile Yunanistan'ın Selanik şehri arasında yapılacak seferler kapsamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri