ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3591
    Dolar
  • Euro
    35,0198
    Euro
  • Altın
    2.325,670
    Altın
  • Bist-100
    9,13
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
25 Haziran 2022 Cumartesi - 00:05

Şehrini Geliştir girişimcilik yarışması sonuçlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan ve Dünya Kaynakları Enstitüsü Türkiye’nin ortak yürütücülüğünde “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” temasıyla yapılan “Şehrini Geliştir” projesi kapsamındaki girişimcilik yarışması sonuçlandı. Pilot bölge olarak seçilen Alsancak’ta sürdürülebilir ve doğa dostu ulaşıma katkı sağlayacak akıllı çözüm önerileri geliştiren ekipler “Girişimcilik Merkezi İzmir”de düzenlenen Demo Day etkinliğinde yatırımcılarla bir araya geldi.

Şehrini Geliştir girişimcilik yarışması sonuçlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimcilere alan açmak amacıyla TÜSİAD işbirliğiyle hayata geçirdiği “Girişimcilik Merkezi İzmir”, 2022 teması “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” alanında ilk mezunlarını veriyor. Ford Otosan, K-Works ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Türkiye’nin ortak yürütücülüğünde 1 Nisan-24 Haziran tarihleri arasında yapılan “Şehrini Geliştir” girişimcilik yarışması sona erdi. Dereceye girenler “Girişimcilik Merkezi İzmir”de düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ford Türkiye İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, Ford Otosan Akıllı Hareketlilik İş Geliştirme Lideri Talha Sağıroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ile çok sayıda girişimci katıldı.


Yarışmayla İzmir’in yenilikçi ulaşım çözümlerindeki öncülüğünün, Ford Otosan’ın Akıllı Hareketlilik vizyonuyla güçlendirilmesi ve “Sıfır Emisyon Bölgeleri”nin hayata geçirilmesi hedeflendi.

“Stressiz ulaşım için var gücümüzle çalışıyoruz”
Jüri üyeleri, dereceye giren takımları açıklamadan önce konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, büyük kentlerde artan nüfusa dikkat çekerek geleneksel uygulamaların ulaşımdaki sorunları çözmeye yetmediğini ifade etti. Mustafa Özuslu, yenilikçi fikirlere duyulan ihtiyaca vurgu yaptıktan sonra “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, kentte yaşayan herkesin sokağa çıktığı andan evlerine döndükleri zamana kadar ulaşım konusunda stres yaşamamaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Alsancak bölgesinde hayata geçirilecek, düşük emisyon bölgesine odaklanan yeni fikirler bizim ve sektör açısından oldukça kıymetli” diye konuştu.



“Şehirlerin dönüştüğü bir dünyayı hayal ediyoruz”
Ford Türkiye İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk geleceği bugünden yaşamanın önemli olduğunu belirterek, “Geleceği bugünden yaşa derken bütün bir habitattan bahsediyoruz. Hayalimiz sadece ticari araçlarımızı elektrikli yapmakla sınırlı değil. Binek araçlarımızda da akıllı hareketlilik konusunda öncü olmaya devam ediyoruz. Araçlarımızı elektrikli hale getirirken entegre bir çözüm sunmak da istiyoruz. Biz sadece kendi araçlarımızın dönüştüğü bir dünyayı değil, şehirlerin dönüştüğü bir dünyayı hayal ediyoruz. Bu nedenle tüm ulaşım alt yapılarını, hareketlilik alışkanlıklarını ve diğer ilgili faktörleri de araştırıyoruz” diye konuştu.

“Projeyi İzmir’de başlatmak istedik”
Ford Otosan Akıllı Hareketlilik İş Geliştirme Lideri Talha Sağıroğlu ise projeyle ilgili bilgi aktararak “Projeye başladığımızda İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Girişimcilik Merkezi İzmir’den çok ciddi destek aldık. İzmir'in yenilikçi çözümlere yaklaşımı, modern ulaşım çözümleri ve çevreci ulaşımlara öncelik vermesi nedeniyle projemizi İzmir'de başlatmak istedik. İzmir'in şehir olarak Büyükşehir Belediyesi'nin de kurum olarak projeyi sahiplenmesi, bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu bizlere bir kez daha gösterdi” dedi.

“Projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz”
WRI Türkiye Direktörü Dr. Güneş Cansız ise programa video mesajla katıldı. Birçok yaratıcı projenin geliştirildiğini aktaran Cansız, “Özelikle kent merkezlerinde emisyonu düşürmenin ve çevreye duyarlı alanlar oluşturmanın temeli sürdürülebilir ulaşım modellerinin geliştirilmesine dayanıyor. Şehrini Geliştir yarışması ile Alsancak gibi yoğun kullanılan bir bölgede sürdürülebilir ulaşımın nasıl sağlanacağına dair geliştirilen fikirlerin ve projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Başkan Soyer birinci olan takıma ödülünü verdi
Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, birinci olan Kanguru ekibine ödülünü verdi. İkinciliği kazanan Mayna ekibi ödülünü Ford Türkiye İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk’ten, üçüncülük ödülünü kazanan Cyboard ekibi ise üçüncülük ödülünü TÜSİAD Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek’ten aldı.
Dördüncü olan Ekip 3D’ye ödülünü Ford Otosan İnovasyon ve Yeni Girişimler Direktörü- Driventure Genel Müdürü Canalp Gündoğdu verdi. Beşinci olan Küpiz’e ödülünü EGİAD Melekleri Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz, altıncı olan Devamapp ekibine ödülünü de WRI Kıdemli Yöneticisi Dr. Çiğdem Çörek Öztaş takdim etti.
 
Kentte pilot olarak uygulanacak
“Şehrini Geliştir” proje yarışmasına 55 girişimci ekip başvurdu. Değerlendirmeler neticesinde 6 ekip programa katılmaya hak kazandı. Akıllı hareketlilik konusunda ilk 3’e giren fikirler, K-Works’te (Koç Holding Kuluçka Merkezi) ve Ford Otosan Yatırım Komitesi’ne sunum yapma fırsatı elde edecek. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Girişimcilik Merkezi’nin sağladığı kolaylıklardan faydalanma ve prototip atölye imkânı sunulacak. Ford Otosan, birinci seçilen takımın geliştirdiği çözümün kentte pilot olarak uygulanmasına da destek olacak.  
 
Yenilikçi iş fikirlerinin geliştirilmesi hedefleniyor
Girişimcilik Merkezi İzmir, kentin stratejik önceliklerini dikkate alarak her yıl belirlenen tematik alanlarda bölgesel ve sektörel ihtiyaçların girişimci bakış açısıyla karşılanmasına yönelik çalışmalar yürütüyor. 2021’de “Tarım” temasıyla ilk girişimcilik programını başlatan Merkez, 2022 yılının temasını da “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” olarak belirledi. Program ile Akıllı Ulaşım, Ulaşımda Enerji Verimliliği, Ulaşım ve Çevre, Kentsel Lojistik, Mikro/Paylaşımlı Mobilite, Seyahat/Yolcu Davranışları alt sektörlerinde yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesi ve girişim sayısının artırılması hedefleniyor.

“Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” temasıyla yapılacak ikinci program Temmuz ayında açıklanacak. Proje kapsamında yerel ekosistemin güçlendirilmesi ve start-upların yatırımcılar ile buluşturulması hedefleniyor.
Girişimcilik Merkezi İzmir'in gelecek programına dahil olmak isteyen girişimci adayları “girisimcilikmerkezi.izmir.bel.tr” web sitesi üzerinden bilgi alarak Temmuz ayından itibaren başvurularını gerçekleştirebilir.

 
Semra Aksu Atletizm Parkı açıldı...
 
Ukraynalı çocuklar için iki başkan el ele
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Semra Aksu Atletizm Parkı açıldı...
Karşıyaka Belediyesi tarafından Mavişehir Mahallesi’nde 15 bin metrekarelik ...
Kuşadası Belediyesi'ne çevre ödülü
Kuşadası Belediyesi, bir kez daha Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ...
Karşıyaka taraftarı Barış Tezer'in adı ölümsüzleşti!
Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Karşıyaka taraftarı Barış Tezer’in ...
 
Büyükşehir’den Bayraklı çıkarması
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal; İzmir Büyükşehir Belediyesi daire ...
Çeşme’de plastik atıksız üretici pazarı
Sürdürülebilir kalkınma kapsamında hayata geçirdiği projelerle dikkat ...
Menderes atalık tohumuna sahip çıkıyor!
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, göreve geldiğinden bu yana ...
 
Bayraklı Belediyesi ekipleri Marmaris'te
Bayraklı Belediyesi ekipleri, dördüncü gününe giren Marmaris Bördübet ...
Engelli kadınlara 13 haftalık eğitim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 47 işitme engelli kadın için 13 hafta süren ...
İzmir’de ormanlara koruma kalkanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçen yıllardaki orman yangınlarının ardından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri