ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2863
    Dolar
  • Euro
    34,7756
    Euro
  • Altın
    2.385,540
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/24°
    ADANA
  • ANKARA
    3/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    5/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
19 Mayıs 2020 Salı - 14:28

Seyahat kısıtlamasına yönelik ek genelge...

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine, 15 ile yönelik seyahat kısıtlamasının uzatıldığına ilişkin ek genelge gönderildi. Genelge ile Büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak’ta Uygulanan seyahat kısıtlaması bu gece saat 24.00’dan itibaren 15 gün daha uzatılacak.

Seyahat kısıtlamasına yönelik ek genelge...

   İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Şehir Giriş-Çıkış Tedbirleri ” konulu ek genelge gönderdi. Genelge ile büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç  vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'dan  03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00’a kadar geçici süreyle  durdurulacak.
SOSYAL İZOLASYONU SAĞLAMANIN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgede, tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran Koronavirüs (Covid-19) salgınını yönetebilmek için sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamanın hayati önem taşıdığı belirtildi. Bunun sağlanmadığı  takdirde virüsün yayılımı hızlanacağı,  buna bağlı olarak tedavi gereksinimi duyacak kişi sayısının artacağı, bu durumun da toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacağı belirtildi.
BİLİM KURULUNUN ÖNERİLERİ DOĞRULTUSUNDA KARAR ALINDI
Gelinen noktada dün yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  başkanlığındaki kabine toplantısında  büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak iline giriş/çıkış kısıtlamasına yönelik alınan/alınacak tedbirlerin değerlendirildiği kaydedildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda şehir  giriş-çıkış kısıtlaması uygulanan 15 ilde  Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda uygulamanın devam edilmesi yönünde karar verildiği belirtildi.
TEDBİR KARARLARI...
Bu kapsamda, daha önceki genelgelerle çizilen çerçevede ilgili Valilerce, İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca aşağıda belirtilen tedbir kararlarının belirtildi:
Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç  vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'dan  03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00’a kadar geçici olarak durdurulacak. Bu illerimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşların belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacak.  Şehir giriş-çıkış kısıtlamasına yönelik daha önceki genelgelerle belirlenen usul, esas ve istisnalar bu genelge ile getirilen kısıtlama dönemi için de geçerli olacak.
Söz konusu tedbirlere ilişkin valiler tarafından ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’ inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

 
MHP'li eski vekilin kızı özel kararnameyle seçildi
 
CHP İzmir Ata'sının huzurunda
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pınar Yıldız 23 Mayıs 2020 Cumartesi 00:17

Sınır ötesi çalışanlar, uzun mesafe nakliyat yapanlar havayolu ekipleri ve sağlık görevlileri koronavirüsle enfekte olmuş biriyle temas kurmadıkları müddetçe karantinadan muaf tutulacak. Şehirler arası nakliyatyapanlar valiliklerden izin alan kişilerin ev eşyalarının taşıma işlemini gerçekleştirebilecekler. Aynı zamanda tedarik zincirinin bozulmaması için yük taşıma işlemleri de yapılabilmektedir.

Yorumu oyla      0      0  
Pınar Yıldız 20 Mayıs 2020 Çarşamba 22:52

Sınır ötesi çalışanlar, uzun mesafe nakliyat yapanlar havayolu ekipleri ve sağlık görevlileri koronavirüsle enfekte olmuş biriyle temas kurmadıkları müddetçe karantinadan muaf tutulacak. Şehirler arası nakliyatyapanlar valiliklerden izin alan kişilerin ev eşyalarının taşıma işlemini gerçekleştirebilecekler. Aynı zamanda tedarik zincirinin bozulmaması için yük taşıma işlemleri de yapılabilmektedir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li eski vekilin kızı özel kararnameyle seçildi
Resmi Gazete'de dün yayınlanan ve devlet üniversitesinden atanacak öğretim ...
Aşıda ilk müjde!
Ekibi ile koronavirüsüne ilişkin birkaç çalışma birden yürüten Prof. Dr. ...
Fatih Portakal suç duyurusunda bulundu!
FOX TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, İzmir Seferihisar'daki mülkü ...
 
Türkiye'nin ilk koronavirüs raporu yurt dışında yayınlandı: Yüzde 43.9'u temasla bulaştı
Türkiye'nin koronavirüs salgınına ilişkin ilk bilimsel veri çalışması ...
Volkswagen'den flaş Manisa kararı... TARIM ALANINA FABRİKA
Alman otomotiv devi Volkswagen Türkiye'ye yatırım yapacağını duyurmuş, ...
Kars'tan acı haber... 1 asker şehit
Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin Kağızman ...
 
Uzaktan eğitime devam...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Haziran'da açılması beklenen okulların açılmayacağını ...
Son 24 saatte 31 can kaybı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs salgınında 18 Mayıs ...
Kabine toplantısı detayları...
Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan bayram günlerinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri