ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Otobüsler alev alev yandı!
Otobüsler alev alev yandı!
Göçmen kaçakçılarına operasyon!
Göçmen kaçakçılarına operasyon!
31 Ağustos 2019 Cumartesi - 09:48

Sıcak kemoterapi kafa karıstırmasın

Profesör Cem Terzi, hastaların “sıcak kemoterapi” olarak adlandırılan tedaviyi kanser tedavisinde yeni bir yöntem sanarak peşine düştüklerini söyledi. Sıcak kemoterapinin bazı kanser türlerinin ileri evresinde ameliyat sırasında genel cerrahlar tarafından uygulandığını belirten Prof. Dr. Terzi, “Sıcak kemoterapi kanser tedavisinde başlı başına bir tedavi, bir alternatif tedavi yöntemi değildir” dedi.

Sıcak kemoterapi kafa karıstırmasın

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Terzi, Kent Onkoloji Merkezi’nde Op. Dr. Mustafa Göztok ile birlikte uyguladıkları kısaca HİPEK (hipertermikintraperitonealkemoterapi), halk arasında ise “Sıcak kemoterapi” denilen tedavi konusunda hastaların aydınlatıcı bilgilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sıcak kemoterapinin, adında “kemoterapi” yer aldığı için her kanser hastasına uygulanabilecek bir tedavi yöntemi olarak algılandığını belirten Prof. Dr. Terzi, şöyle konuştu: 

BAZI KANSER TÜRLERİNDE İLERİ EVREDE UYGULANIR

“Öncelikle bilinmesi gereken kanser tedavisi bir hekimin tek başına alacağı kararla yapılan bir tedavi değildir, olmamalıdır. Multidisipliner bir yaklaşım ister. O da çeşitlii branşlardan uzmanların bir araya gelerek hasta içinin en doğru tedavi (kemoterapi, radyoterapi ya da cerrahi) yöntemini belirlemeleriyle olur. Ve hastanın yaşından cinsiyetine, kilosuna, boyuna, fiziki durumundan varsa diğer hastalıklarına kadar çok çeşitli faktör değerlendirilerek kişiye özel tedavi programı planlanır. Sıcak kemoterapi (HİPEK), bu yöntemler arasındaki cerrahi tedavi içinde yer alan bir uygulamadır. Etkili olabilmesi için ameliyatta bütün kanserli dokuların, organların tamamen çıkarılması gerekir. Bunun akabinde tamamlayıcı olarak uygulanır. Gözle görülen büyüklükteki kansere etkili değildir. Onların ameliyatta çıkarılması gerekir. Gözle görülmeyecek kadar küçük 2 mm çapındaki kanserlere HİPEK etki eder. Ayrıca her kanser hastasına uygulanmaz. İleri evre rektum, kolon, apendiks, yumurtalık kanserleri ve periton hücrelerinden kaynaklanan periton kanseri ya da mezotelyoma (bir tür karın zarı kanseri) gibi vakalara uygulanır.”

ONKOLOGLAR DEĞİL GENEL CERRAHLAR UYGULAR

Öte yandan sıcak kemoterapi uygulamasının bir ekip işi olduğunu, Kent Onkoloji Merkezi gibi sayılı merkezlerde uygulanabildiğini kaydeden Prof. Dr. Cem Terzi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilinen aksine de sıcak kemoterapi uygulaması bu kanser vakalarının ameliyatı sırasında genel cerrahlar tarafından yapılır. Yani bu tedaviyi onkolog uygulamaz. Onkolog cerrah ile birlikte hangi ilacın kullanılacağına karar verir, uygulamayı cerrah yapar. Ameliyat ile kanserin yerleştiği bağırsak ve yayılım yaptığı karın zarı bölgelerinin çıkarılmasının ardından yaklaşık 43 derece sıcaklıktaki sıvı karın boşluğuna kemoterapik ilaçla birlikte verilir. Özel bir pompa/makina aracılığı ile 60-90 dakika karına sıcak kemoterapi uygulanır. İşte buna HİPEK ya da sıcak kemoterapi diyoruz. Hipek tedavisi; ameliyatı karın boşluğunda ısıtılmış kemoterapi ile birleştirerek tüm kanser hücrelerini karın boşluğundan radikal biçimde uzaklaştırmaya çalışır. Bu tedavinin amacı uzun sureli sağkalımı sağlamak, hatta hastayı tam tedavi etmektir. Etkin bir cerrahi sonrasi HİPEK, bazı hastalar için kür sağlayan yani hastalığı tamamen yok eden bu yüzden de hayat kurtaran bir tedavi olabilir.”

 
İzmir Büyükşehir şampiyon
 
Ana oğul kaldırımda yaşıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet unuttu onlar unutmadı! Sinagogda 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa' sesleri yükseldi
Diyanet Atatürk'ü sansürlerken, Yahudiler, İzmir Marşı söyleyerek, 30 ...
İzmir fena sallandı
İzmir ve çevresinde hissedilen bir deprem gerçekleşti. Ege Denizi'nde, ...
İzmir'de coşkulu kutlama... Tunç Soyer bisikletle geldi
İzmir'de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü, coşku ...
 
Market çalışanlarını fark edin!
Hüsnü Çelebi yazdı...
Mahsuru yoksa bir şey sorabilir miyim?
Haldun Yerlikaya Kazdağları'ndaki gerçeği yazdı
Emekli polisi öldüren sanığın cezası onandı
İzmir'in Bornova ilçesinde, bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan ...
 
Çoluk çocuk sokakta kaldılar
İzmir'in Torbalı ilçesinde çıkan yangında, tek katlı müstakil ev kullanılamaz ...
Atatürk, hem düşmanı hem işbirlikçileri yendi
Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümünde ...
CHP'li Başkan, belediyeyi AK Parti'ye bıraktı!
CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çevratoğlu, dikkat çeken bir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri