ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
8 Şubat 2024 Perşembe - 19:44

Şili’den İzmir’e deprem köprüsü..

İzmir Ticaret Odası, güvenli şehir planlama, depreme dayanıklı mimari tasarım uygulamalarını konu alan bir ay sürecek hızlandırılmış bir eğitim programı hazırladı.

Şili’den İzmir’e deprem köprüsü..

Dünyada en şiddetli depremlerin meydana geldiği Şili’de, 8 ve üzeri şiddetindeki depremlerde çok az can ve mal kaybı yaşanmasına bağlı olarak ülkenin afet güvenli şehir planlama konusundaki deneyimlerin ve uygulamaların aktarılacağı eğitim programı, Şilili Mimar ve Şehir Plancısı Cristia?n Alfredo Wittig Grell ve ekibi tarafından gerçekleştirilecek. Eğitime 200’ün üzerinde mimar, şehir plancısı ve mühendisin katılması bekleniyor.

İzmir Ticaret Odası 70. Mimarlık Grubu Meslek Komitesi’nin girişimleriyle organize edilen “Afet Güvenli Şehir Planlama Eğitimi”nin açılış toplantısı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan ve Afet Güvenli Şehir Planlama Çalışma Grubu Yürütücüsü Özgür Okçu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış toplantısına İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Erkan Subaşı ve 70. Mimarlık Grubu Meslek Komitesi Başkanı Dilek Çakanşimşek ile üyelerimiz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TUTAN: MEVCUT YAPI STOĞUMUZ GÜÇLENDİRİLMELİ

Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 1 yıl geçtiğini ancak bölgedeki şehirlerin olağan akışına devam etmesi için daha çok zamana ve yatırıma ihtiyacı olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, “Bu kadar büyük acılarla karşılaşmamak için afet yönetimini, afet öncesi, sırası ve sonrasını planlayarak yönetebilmemiz önem taşıyor. Bu nedenle inşaat sektörü ve idarecilere de büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemizdeki mevcut yapı stoğunun güçlendirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda hızlı adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

TUTAN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ BİR SÜRECE GİRDİK

Tutan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimizin bildiği gibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulması ile kentsel dönüşümde yeni bir sürece girdik. Kentsel Dönüşüm Başkanlığının inşaat sektörümüz ile iş birliği içerisinde şehirlerimizde kentsel dönüşümü acil bir şekilde uygulamasını diliyoruz”

OKÇU: BU GERÇEĞİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

Konuşmasında sevgi kadar acının da evrensel olduğunu vurgulayan Afet Güvenli Şehir Planlama Çalışma Grubu Yürütücüsü Özgür Okçu, “Nasıl bir hastalığın tedavisini halktan bulmayı bekleyemezseniz, doğal afetlere karşı alınacak önlemleri de halktan bekleyemezsiniz. Hastalıkların tedavisini, nasıl bilim insanları, doktorlar, profesörler ve arge çalışmaları buluyorsa, doğal afetlere karşı alınacak önlemleri öncelikle bilim insanları, şehir plancıları, mimarlar, mühendisler bilmek zorundadır. Bizler deprem ülkesinde yaşayan meslek insanlarıyız ve bu gerçeği görmezden gelemeyiz. Şehir plancıları bu gerçekleri planlarına yansıtır, mimarlar deprem dayanıklı yapı tasarımı yapmayı bilir ve mühendisler ile entegre çalışırlarsa fark yaratabiliriz. Meslek insanlarının farkındalıkları ve cesur olmaları yerel yönetimlere, yerel yönetimlerden de merkezi yönetime mutlaka yansıyacaktır. Uygulama hatalarına dem vuruyoruz ve en eğitimsiz kesimden en doğru işçiliği bekliyoruz” dedi.

EĞİTİM 1 AY SÜRECEK

Eğitmen Cristian Alfredo Wittig Grell ilk gün yaptığı sunumda; şiddetli depremlerin etkisinden ve Şili’de yaşanan 8 ve üzeri şiddetindeki depremlerde binaların yıkılmadan nasıl ayakta kalabildiğinden bahsetti. Şili’nin anti sismik tasarım deneyiminden oluşan yöntemlerin yeni ve yaratıcı mimari yapılar ile başarılı Şili Şehir Planlama örneklerin üzerinden analizini gösterdi. Eğitim 1 ay boyunca İzmir Ticaret Odası’nda 13 Şubat, 22 Şubat, 29 Şubat tarihlerinde bir saat teorik, iki saat pratik olmak üzere toplam üç saat olarak (saat 16:00-19:00) devam edecek.

 

 
İmamoğlu ve Kurum görüştü
 
Emekli ikramiyesi için 3 seçenek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bitcoin 45 bin dolar eşiğinde!
Bitcoin'in fiyatı, yaklaşık yüzde 4,5 değer kazanarak kritik 45 bin dolar ...
Doğalgaz ve elektriğe seçimden sonra zam mı gelecek?
Yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan'a, seçim sonrası elektrik ve doğalgaza ...
Dolar/TL'de yükseliş sürüyor!
TL'de her gün sınırlı değer kaybı serisi devam ediyor. Dolar/TL bugün ...
 
Özgener: Aynı acıyı bir daha yaşamayalım
6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin yıl dönümüne ilişkin açıklamada bulunan ...
Dolar/TL'de yeni rekor!
Dolar/TL, dün yüzde 0,1 artışla 30,5555'ten günü tamamlamasının ardından ...
FAST ödemelerinde yeni dönem!
Merkez Bankası FAST Ödeme İste Katman Servisi devreye alındığını duyurdu. ...
 
Ege Bölgesi'nin ihracat rakamları açıklandı
Türkiye’de yüzlerce yıldır ihracatçı kimliğiyle öne çıkan Ege Bölgesi, ...
Ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu!
TÜİK verilerine göre, TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 yılı Ocak ayında ...
KKM'de süre uzatıldı!
Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih uzatıldı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri