ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3165
    Dolar
  • Euro
    35,0968
    Euro
  • Altın
    2.299,250
    Altın
  • Bist-100
    9,05
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
10 Kasım 2022 Perşembe - 09:44

Sinan Meydan, Atatürk'ü anlattı!

Karabağlar Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında, Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ın “Atatürk’ü Anlamak” başlıklı söyleşisiyle andı. Meydan, Mustafa Kemal’in ulusuna ve vatanına olan bağlılığını vurgulayarak, “O, en zor koşullarda bile umudunu hiç kaybetmedi” dedi. 

Sinan Meydan, Atatürk ü anlattı!

Eğit-Der İzmir Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesi katkılarıyla düzenlenen etkinlik, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve salona sığmadıkları etkinlikte Meydan, Atatürk’ü tüm yönleriyle, 2 saati aşkın sürede anlattı. 

Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ın akıcı bir şekilde, görseller eşliğinde yaptığı sunumu, Başkan Selvitopu’nun yanı sıra, CHP’nin İzmir İl Başkan Yardımcısı Polat Manduz, İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, Eğit-Der İzmir Şube Başkanı Nevzat Çakmak, ADD Şube Başkanı Mehmet Galip Gelebene, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş izledi. Salona sığmayan vatandaşlar, girişe kurulan büyük ekranlardan söyleşiyi izleme olanağı buldu.

Düşünceleriyle yaşıyor
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Selvitopu, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın Önderi ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, düşünceleriyle yaşamaya devam ettiğini söyledi. Atatürk’ün, Fidel Castro’nun dediği gibi “Öldükten sonra ülkesini yöneten tek lider” olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Hiçbir gücün O’nun düşüncelerini yok etme şansı yoktur. Çünkü o düşüncelerin içinde bilim, akıl ve objektif bakış açısı vardır. Karabağlar Belediyesi olarak O’nu rahmetle, minnetle, saygı ve sevgiyle anıyoruz. İzinden gitmeyi onur ve görev sayıyoruz. Cumhuriyet var oldukça Mustafa Kemal Atatürk ve düşünceleri de ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Ölümsüz fikirler
Tarihçi Yazar Meydan da konuşmasına, salonu dolu görmekten duyduğu memnuniyeti paylaşarak başladı. İzmir’in, “Atatürk’ü en iyi anlayan” şehirlerin başında geldiğini vurgulayan Meydan, duyarlılığı nedeniyle Karabağlar Belediyesi ve Başkan Selvitopu’na teşekkür etti.

Atatürk’ün ölümünün değil, “ölümsüzlüğünün” 84. yılı olduğunu belirten Meydan, “84 yıl sonra bile o kadar diri ki, her gün öldürülmek isteniyor. Atatürk demek, ölümsüz fikirler demek. Atatürk’ü anladığımız zaman, bağımsızlığın, ulusal egemenliğin, akıl ve bilimin, çağdaş uygarlığın, yurtta ve dünyada barışın, kadın erkek eşitliğinin, bir ülkenin kendi kaynaklarıyla ayakta durmasının ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu da anlarız” dedi.

Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılına taşıyacak vizyonun laiklik olduğunu vurgulayan Meydan, “Bunun üzerine bir şey koyabilirsek başarıya ulaşabiliriz. Ne koyabiliriz, bunu tartışmamız lazım. Kurucu felsefeyi yadsıyarak Türkiye’yi ikinci yüzyıla taşıyamayız” diye konuştu.

Çok yönlü Atatürk
Meydan daha sonra Atatürk’ün çok okuyan, yazan, asker, ulus ve vatan sevgisiyle dolu yönlerini, tarihsel belgeler ve görseller eşliğinde anlattı. Kendisini en çok etkileyen yönünün ise umudunu hiç kaybetmemesi olduğunu belirterek, “Milletine saygısını ve gençliğe olan inancını hep korudu” dedi.

Meydan ayrıca, Kurtuluş Savaşı’na giden süreç ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında eğitimden sanayiye kadar hemen her alanda yapılan dev atılımlarla ilgili de bilgiler paylaştı.

2 saati aşan ve her dakikasında ilgiyle izlenen söyleşinin sonunda Başkan Selvitopu Meydan’a, Karabağlar’daki mobilya ustalarının el işçiliğiyle yaptıkları oyma sandık ve doğa dostu sertifika vererek teşekkür etti.

 
Öz-Erciş, The Guardian'a manşet oldu!
 
İzmir'de binlerce kişinin elektriği borcu nedeniyle kesik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası Belediyesi kentin ihtiyaçlarını kendi üretiyor
Kuşadası Belediyesi kış mevsiminde, kötü hava koşullarından kaynaklı kentte ...
Tunç Soyer: ''Sao Paulo'da olduğu gibi Buca'da da zafer kazanacağız''
İzmir'de meslek odaları ve sivil toplum örgütleri yıkılan Buca Cezaevi ...
ARLEM 13. Genel Kurulu İzmir’de tamamlandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Avrupa-Akdeniz Bölgesel ...
 
Dr. Mehmet Atilla Baran’ın ismi Çiğli’de yaşayacak!
Çiğli Belediyesi, Pandemi döneminde Covid-19 salgını sebebiyle hayatını ...
Başkan Sandal: Bayraklı’yı sokaktan yönetiyoruz
Mahalle gezilerini sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Postacılar’da ...
Pehlivan'dan 10 Kasım mesajı: "O'nu her zaman yeni zaferlerle her zaman yaşatacağız"
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü ...
 
Gaziemir Belediyesi’nden öğretmenlere özel eğitim!
Gaziemir Belediyesi’nin ilçedeki okullara görev yapan öğretmenler için ...
Konak'ta ''Engel Tanımayanlar Projesi'' başladı
Konak Belediyesi’nin Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ve Konak Belediyesi ...
Karşıyaka Belediyesi'nden Anıtkabir'e sanal tur!
Karşıyaka Belediyesi, Anıtkabir’e sanal tur düzenliyor. VR gözlüklerle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri