ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2656
    Dolar
  • Euro
    34,7250
    Euro
  • Altın
    2.400,500
    Altın
  • Bist-100
    10.337,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/27°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
28 Aralık 2019 Cumartesi - 09:25

Skandalın altından 'özveri' çıktı!

İzmir'de kanser hastası Ayaz Efe Akovalı'ya (10) hastanede yer ve yatak olmadığı için oyun odasındaki ders masasında kan verilmesi olayının göründüğü gibi olmadığı anlaşıldı. Ayaz Efe'nin başka bir hastaneye sevk edilmesine gönlü razı olmayan onkoloji doktorlarının, oyun odasını özel olarak düzenlettiği ortaya çıktı. Çocuğun annesi ile bir araya gelen ve cep numarasını veren İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop da "Hastalarımızın her zaman yanındayız. Şartlarımızı daha da iyileştireceğiz" dedi

Skandalın altından  özveri  çıktı!

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR- İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezi'nde 10 yaşındaki kanser hastası Ayaz Efe Akovalı'ya hastanede yer ve yatak olmadığı için, 45 dakika boyunca oyun odasındaki ders masasında trombosit kan verilmesi olayı kamuoyunda büyük yankı buldu. Ancak, küçük Ayaz Efe ve annesi Güneş Akovalı'nın yaşadığı dramın tam olarak göründüğü gibi olmadığı anlaşıldı. Bölge hastanesi şeklinde hizmet veren merkezde odaların yetersiz olduğu, fakat doktorların bir süredir tedavisini ve kontrollerini yürüttükleri küçük Ayaz Efe'yi başka bir hastaneye sevk ederek daha fazla mağduriyet yaşamasını istemedikleri için inisiyatif aldığı belirlendi. Çocuk ve annesinin hastane hastane dolaşmasına gönlü razı olmayan onkoloji doktorlarının, sağlığı açısından oluşabilecek riskli durumları da daha yakından kontrol edebilmek açısından oyun odası olarak kullanılan kısmı özel olarak düzenlettiği, temiz yatak bulunamadığından da mecburen masada kan verildiği kaydedildi. Basına yansıyan fotoğrafların ardından yaratılan olumsuz algının özveriyle çalışan doktorlar ve sağlık personelinde kırgınlık yarattığı belirtildi.


Hastane yetkililerinden ve çalışanlarından detaylı bilgi alan İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop ise noroblastom tümörü tedavisi gören küçük Ayaz Efe'nin annesi Güneş Akovalı ile bir araya geldi. Yaklaşık 7 aydır İzmir'de görev yapan Müdür Öztop, anneye 24 saat ulaşabileceği cep telefonu numarasını vererek, "Hiç çekinmeyin, en küçük sorunda arayın" dedi.


Müdür Öztop, bazı fiziki yetersizlikler bulunduğunu ancak İzmir'de çok iyi bir sağlık hizmeti verildiğini belirtirken, "Fiziki koşullar ve hasta yoğunluğu nedeniyle bazı problemler yaşanabiliyor. Ancak bin tane doğrunun yanında oluşan bir eksiyi genellemek doğru değil. İzmir'de 2018 yılında 40 milyon hasta bakılmış. Bu çok yüksek bir rakam. Mutlaka bazı aksaklıklar olacaktır. Ama doktorlarımızın ve sağlık personelimizin şevkini kırmamak gerekiyor. Onlar iyi niyetli bir şekilde ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.
İzmir Şehir Hastanesi'nin yapımına devam edildiğini ve 2020 yılının ikinci yarısında tamamlanacağını vurgulayan Müdür Öztop, "Hastalarımızın her zaman yanındayız. Şartlarımızı daha da iyileştireceğiz" diye konuştu.


Anne Akovalı ise Müdür Öztop'a, hastanenin doktorlarına ve çalışanlarına yürekten teşekkür ettiğini belirtirken, "Oğlum youtuber olduğu için günün büyük bölümünde fotoğraf ve video çekiyor. Masa üzerinde trombosit kan aldığı anları da paylaştı. Bu tepki çekmiş olabilir ancak orada doktorlarımız fedakarlık yaptı. Trombositi düşük çıktığı için farklı yerlere sevk ederek zaman kaybı yaşanmasını engellediler. Başka yere sevk edilsek oralarda da yer sorunu yaşanabilirdi ve yeni tetkiklerle zaman kaybı çok fazla olurdu. Kendi hastasını sahiplenen doktorlarımıza ve ilgili hemşirelerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Akovalı, kanserin grip gibi yaygınlaştığını ve dolayısıyla onkoloji bölümlerinde yatak kapasitelerinin acilen artırılması gerektiğini söylerken, Sağlık Müdürü Burak Öztop da "Emin olun elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz, yapacağız" yanıtını verdi.

 

 
Otomobil TIR'ın altına girdi: 1 ölü
 
İzmir'de ulaşıma yılbaşı ayarı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şarbon alarmı: Sayı 28'e çıktı!
Kırşehir'in Mucur ilçesinde, hayvancılıkla uğraşan Kadir Das'ın (64) mandırasında ...
Bekçi, meslektaşını vurup intihar etti...
Fatih'te açığa alındığı öğrenilen bir bekçi silahla önce arkadaşını sonra ...
İzmir'e Aydın'dan ucuz et...
Halk Ege Et’in Aydın dışındaki ilk şubesi İzmir Buca'da açıldı. İzmir ...
 
O canavardan halen boşanamadım!
Balıkesir Havran'da aracına GPS cihazı takarak takip ettiği doktor kızı ...
Mutluluk treni huzurevinde
İZBAN çalışanları, Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi ile Sevgi Tohumları ...
Ünlü profesörden, nefes uyarısı
Dünyada prostat ve meme kanseri üzerine yaptığı önemli çalışma ve buluşlarla ...
 
İzmir'den Sivas'a sımsıcak iyilik
İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Halil Atila İlkokulu’nun 2’nci sınıf ...
Üreticilerden ağaçlandırma tepkisi... Çiğli'de hayvancılık bitecek!
Çiğli Harmandalı'da hayvancılık yapan üreticiler, Orman Bölge Müdürlüğü’nün, ...
Tuvaletteki kadının fotoğrafını çekmeye çalıştı!
Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki alışveriş merkezinin kadınlar tuvaletine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri