ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3338
    Dolar
  • Euro
    34,5117
    Euro
  • Altın
    2.393,770
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/24°
    ADANA
  • ANKARA
    3/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    5/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
16 Eylül 2023 Cumartesi - 14:51

Soyer: Bizi bölmeye çalışan odaklar var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Kongresi'nde konuştu. Soyer, birlik ve beraberlik mesajı vererek ''Birbirimize ne kadar bağlıysak o kadar güçlüyüz. Bunu çok iyi bildikleri için bizi bölmeye çalışan odaklar var ve daima olacak. Fakat ben bu salonun bu oyunlara gelmeyeceğini çok iyi görüyorum'' dedi. 

Soyer: Bizi bölmeye çalışan odaklar var!

Gaziemir Fuarİzmir'deki CHP İzmir İl Kongresi'ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, salondakilere birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. 

Değişim tartışmalarına da değinen Soyer şu şekilde konuştu;

''Bundan 101 yıl önce, bir şehrin kaderi ile bir milletin kaderinin birbirine bağlandığı büyük güne uyandı İzmirliler.  9 Eylül 1922, bu topraklarda artık egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olacağını tüm dünyaya duyurdu. Bu zaferden yalnızca beş ay sonra gerçekleşen İktisat Kongresiyle birlikte İzmir, kurtuluştan kuruluşa giden yolun başladığı yer oldu.  Ne mutlu ki köklerini Kuvay-i Milliye’den alan partimiz, İzmir’in kurtuluşundan tam bir yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 9 Eylül 1923’te kuruldu. 

Cumhuriyet Halk Partimiz tıpkı şehrimiz İzmir gibi kurtuluştan kuruluşa uzanan yolculuğumuzun miladı oldu.   İşte bu yüzden İzmir ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında çok köklü bir ilişki vardır. Her ikisi de büyük başlangıçların simgesidir.  Yüzyıl sonra, bugün bizleri bir araya getiren Cumhuriyet Halk Partisi 38. İzmir Olağan İl Kongresi tam da bu nedenle tarihi bir önem taşıyor. Tüm delegelerimiz, partililerimiz… Kongremize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Bundan yaklaşık üç ay önce “Yeni Siyaset Belgesi İzmir Duruşu” adlı bir belgeyi kamuoyuna sunmuş ve İzmir hakkında şu ifadeleri kullanmıştım. “İzmir, CHP’nin açık ara en yüksek oy aldığı büyükşehirdir. Onlarca yıldır üreterek değil de rant elde ederek zenginleşmekten fazlasına aklı ermeyen iktidarlar tarafından ihmal edilmiş, nispi olarak yoksullaştırılmış olan İzmir, bütün bu süreç boyunca, kararlılıkla CHP’ye destek vermeyi sürdürmüştür.  İzmir daima hayattan yanadır. Daima özgürlüklerin tarafında olmuştur. Eşitlikçi ruhuyla, kendisiyle ve kendisi gibi olmayanlarla barışık kültürüyle İzmir, otoriter ve popülist siyasal iklimin ülkemizdeki biricik panzehridir.” 
 

ORTAK AKIL VE VİCDAN VURGUSU
İzmir’in tarihi aynı zamanda yeniliğin tarihidir. İzmir Anadolu’nun bir çok ilkine ev sahipliği yapmıştır.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi de yeniliğin ve dönüşümün tarihidir. Bu dönüşüm kişilerin değişmesiyle değil, daima yeni değerlerin üretilmesiyle vücut bulmuştur. Bu parti hiçbir zaman sadece kendini değiştirmek amacıyla yola çıkmamıştır. Değişim her şeyden önce bu ülke için tarif edilir ve partimiz de kendini memleketimizin istikbali için gereken bu büyük değişime göre yeniden konumlandırır. Çünkü bizim için amaç bir şey olmak değil, Türkiye Cumhuriyeti için bir şey yapmaktır.  Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları da harfiyen bu ruhla hareket etmiştir. Dolayısıyla kalıcı bir dönüşüm süreci tarif etmek için geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla bakmak zorundayız. Bu da ancak ortak akıl ve ortak vicdanla olur. Benim aklım senin aklından üstün, benim yolum seninkinden daha doğru diyerek Türkiye’yi arzu ettiğimiz bu hedeflere ulaştıramayız. Tersine, dayanışmayı büyüterek, egoları küçülterek yola devam etmeliyiz. Daha önce de ifade ettiğim gibi, CHP’nin eksikleri ve kusurları olduğundan, bir değişime ihtiyaç duyulduğundan şüphemiz yok. Dünyanın ve ülkenin yaşadığı değişime ayak uydurabilecek bir çıkışa  ihtiyacımız var.  Önümüzdeki büyük kurultay işte bu ortak akıl yolculuğunu başlatmak için en güçlü ve en meşru zemindir. Böylesine kapsamlı bir mutabakatın sınırları şüphesiz ki ancak bu büyük kurultayda çizilebilir. 

Kıymetli Delegeler, Şunu açıkça ifade edeyim: Cumhuriyetin kazanımlarını geriye çevirmek, demokrasi ve hukuku rafa kaldırmak isteyenlere karşı, ne bir ittifak ne de bin nifak. Son bir kişi kalsak bile biz bu mücadeleyi kazanacağız..  Cumhuriyeti yok saymak, onu itibarsızlaştırmaya çalışmak canı pahasına bu toprakları bizlere miras bırakan atalarımıza ihanet etmektir. Cumhuriyet Halk Partisi, işte bu değerlerden beslenen sosyal demokrasinin ülkemizdeki en güçlü savunucusudur. Bu ülkenin geleceğini pazarlık konusu yaparak kimsenin ekmeğine yağ sürdürmeyiz. Bunu yapanlarla da, yaptıranlarla da mücadele edeceğiz.
 

''KARŞIMIZDA BİR PARTİ DEVLET DÜZENİ VAR''
Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Türkiye’nin içine düşürüldüğü ortam siyasi rekabetin olağan sınırlarını ve biçimini çoktan aşmıştır. Artık muhalefet partilerinin karşısında sadece bir iktidar partisi değil, bir parti-devlet düzeni vardır. Bugün Türkiye’de hiç kimsenin hakkını yemeden, vatandaşa hizmet için canhıraş çalışan Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yaşatılanlar, bu parti-devlet düzeninin bir sonucudur.  Fakat biz biliyoruz ki bu haksızlığa, bu adaletsizliğe hiçbir boya tutmaz, hiçbir makyaj onu gizleyemez.  Ve biz bu algı operasyonlarından nasıl kurtulacağımızı çok iyi biliyoruz. Bunu, partimiz içinden başlamak üzere demokrasinin kurallarına sımsıkı sarılarak başaracağız. Bizim dünyamızda ayrımcılık, kutuplaştırma olmaz, olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi buna asla müsaade etmez.

Bizim kültürümüz adaletiyle bilinir.  Tabela adaletiyle değil... İyi, doğru ve güzeli gözeten hakiki adaletiyle. Dara düşene kapısını açan, ona duvar örmeyen adaletiyle. Helal olanı haram olandan ayıran adaletiyle bilinir.  İşte bizim adaletten anladığımız budur. Bugün onların zulmü arttıkça bizim adalete olan inancımız daha da büyüyor.  Bizim bu ülke için, bu dünya için söyleyecek çok sözümüz var. Bu sözler, her bir vatandaşımızın vicdanından süzülen doğrularımızdır. Bu sözler, sosyal demokrasinin evrensel değerlerinde kaynağını bulur. Sözlerimiz, bizi ayıran özelliklerimizden çok daha güçlü olan ortak değerlerimize dayanır. İşte bu yüzden şimdi susmanın değil, konuşmamızın tam zamanı.  Ve İzmir, bu güçlü sesin yükseldiği ve yükseleceği tek yerdir. Hepimizin deniz feneridir.
 

BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞAN ODAKLAR VAR
Çünkü şehrimizin genlerine sinmiş olan demokrasi ruhu. Bizim için demokrasi sadece beş yılda bir sandığa gitmekten ibaret bir rejim değildir. İzmir için demokrasi, bir yaşam biçimidir. Refahı demokrasiyle büyütmek bu şehrin mayasında var. Bu salon bu tarihi kongrede buluşan sizlersiniz. Hepimizin ortak gayretinin bu ülkeyi hak ettiği noktalara getirmek olduğunu çok iyi biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni payidar kılmak bizim ortak hikayemizdir. Birbirimize ne kadar bağlıysak o kadar güçlüyüz. Bunu çok iyi bildikleri için bizi bölmeye çalışan odaklar var ve daima olacak. Fakat ben bu salonun bu oyunlara gelmeyeceğini çok iyi görüyorum. Buradaki inanç ve kararlılık, İzmir’de çok daha başarılı işlere hep birlikte imza atacağımızı şimdiden müjdeliyor.  İzmir’in Cumhuriyet Halk Partisi ayakta durduğu müddetçe bu ülkeyi duvarlar arasına sıkıştırmaya çalışanlar amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacak.  İzmir her zaman bu mücadelede bayrağı en önde taşıyacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarıma, tüm delegelere ve göreve başladığı ilk günden beri en çalışkanımız, en dayanıklımız, en sabırlımız ve önderimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bir asırlık Cumhuriyet mücadelemizin onurlu birer neferi oldukları için şükranlarımı sunuyorum.  Bu kongrenin, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir demokrasi şöleni olmasını temenni ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.''

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz!
 
AK Parti'den CHP'ye olaylı kongre tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere 16-20 ...
Cezaevinden izinli çıktı, 47 bıçak darbesiyle öldürdü!
Konya'da 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan hükümlü olduğu açık cezaevinden ...
Aliağa Limanı'nda 51 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi!
Ticaret Bakanlığı, Ailağa Limanı'na yanaşan bir gemide yapılan aramada, ...
 
İmam hutbede Filenin Sultanları'nı hedef aldı!
İstanbul Eminönü'nde bir caminin imamı, Avrupa Şampiyonu olan A Milli ...
Tuşlu telefonların hurdası bile para ediyor!
Tuşlu telefonlar yeniden moda oldu. Batarya süresi, kullanım kolaylığı ...
Fatih Karabulut ve Beste Bak dünya evine girdi!
Merhum Gazeteci Mustafa Karabulut ile Seferihisar Yeni Haber Gazetesi'nin ...
 
Irak’ın kuzeyine hava harekatı!
Irak'ın kuzeyine 13 ve 15 Eylül tarihlerinde düzenlenen hava harekatlarında ...
Gökhan Abur yaşamını yitirdi!
Müzisyen, Meteoroloji Yüksek Mühendisi ve NTV'nin ekran yüzü Gökhan Abur, ...
Husumetlisine kurşun yağdırdı!
İzmir'in Bornova ilçesinde, aralarında daha önceden husumet bulunan Murat ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri