ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2629
    Dolar
  • Euro
    34,6917
    Euro
  • Altın
    2.400,530
    Altın
  • Bist-100
    10.337,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/27°
    ADANA
  • ANKARA
    7/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
24 Mart 2022 Perşembe - 15:49

Soyer, Diyarbakır'daki gastronomi furarına katıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Diyarbakır’da düzenlenen 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'na katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin standının da bulunduğu fuarda konuşan Başkan Soyer, gastronominin artık sadece lezzetten ibaret bir başlık olmadığını söyleyerek, “Gastronomi sağlıklı ve sürdürülebilir gıdayla, tarımla ve turizmle de ilgili. Bu nedenle içini daha fazla doldurmak gerekiyor. Bu fuarlar bu yüzden çok önemli” dedi.

Soyer, Diyarbakır daki gastronomi furarına katıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Mezopotamya bölgesinin lezzetlerini dünyaya tanıtmak için bu yıl ilki düzenlenen 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'na katıldı. Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan fuar Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle düzenlendi.

“Gastronomi artık sadece lezzetten ibaret değil”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret etti. Gastronominin artık sadece lezzetten ibaret bir başlık olmadığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Gastronomi sağlıklı gıdayla, sürdürülebilir gıdayla ve tarımla, turizimle ilgili bir başlık. Bu nedenle içini çok fazla doldurmak gerekiyor. Gastronomi fuarlarının bu nedenle çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu fuarda yer almaya devam edeceğiz
Başkan Soyer, şunları söyledi: “Bu yıl fuarın ilki yapılıyor. Diliyorum Mezopotamya bölgesinde bu devam edecek. Biz de bu farın içinde yer alarak var olmaya devam edeceğiz. İzmir ve Diyarbakır kültürü burada harmanlanıyor. Çok iç içe geçen, çok ortak paydamız var. Bugün de o nedenle Diyarbakır'da olmaktan mutluyuz.”

Önemli bir coğrafya
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da bölgenin, dünya kültürünün şekillendiği bir coğrafya olduğunu, bu nedenle “Mezopotamya” başlığı altında fuarın düzenlenmesinin önemli olduğunu belirtti.

“İnsanlar artık yemek yemek için farklı noktalara gidiyor”
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin standını ziyaret eden Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı kültürlerin iç içe olduğu, farklı kültürlerin bir arada yaşadığının en büyük işaretinin bu tür etkinlikler olduğunu belirterek, “Gastronomi de artık turizmin vazgeçilmezlerinden biri. İnsanlar artık yemek yemek için farklı noktalara, farklı yerlere gidiyor. Sadece Diyarbakır'ın değil bu bölgenin tarihinin tanıtılması açısından da çok önemli bir fuar” diye konuştu.


Başkan Soyer, fuarda yer alan diğer illerin stantlarını da ziyaret ederek katılımcılarla sohbet etti. Yurttaşlar, Soyer'e yoğun ilgi gösterdi.

İzmir standı büyük ilgi gördü
İzmir Büyükşehir Belediyesi standında Urla sakız enginarı, şevketi bostan, karakılçık bulguru, yarımada zeytinyağı ile hazırlanan salatalar katılımcıların beğenisine sunuldu. Bu yıl 2- 11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Terra Madre Anadolu İzmir 2022 Gastronomi Fuarı’nın tanıtımının yapıldığı stantta, Can Yücel Tohum Merkezi’nden getirilen tohumlar ve İzmir'e özgü ürünler ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin turizmde öne çıkan çalışmaları arasındaki Visit İzmir ve pandemi döneminde başlatılan Turuncu Çember uygulamaları da fuarda tanıtıldı.   

Fuar 27 Mart’a kadar sürecek
24 – 27 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarda 2 ülke ve 11 şehirden 121 katılımcı yer alıyor. Bölgede yer alan Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak'ın “Mezopotamya” olarak tek bir isimle markalaştırması hedefleniyor. Bölgeyi önemli bir sürdürülebilir turizm destinasyonu yapmayı amaçlayan fuarın partner kenti ise Bursa. KKTC'nin de partner ülke olarak yer aldığı fuarda, Kuzey Irak’tan Erbil, Süleymaniye ve Duhok partner şehirleri de bulunuyor. Bölgede yer alan 9 ilin turistik değerlerinin yanı sıra bölgenin sahip olduğu kültürel, tarihi, inanç ve gastronomik varlıkları ve eşsiz turizm potansiyeli stant alanlarında gözler önüne seriliyor.

 
Mahkeme başkanından kızını kaybeden anneye: Şov yapmayın!
 
Büyükşehir ve huzurevi sakinleri çocuklara derman oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur madın muhtarlarla buluştu!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ta görev yapan kadın muhtarlarla ...
Kuşadası'ndaki derneğe engelli asansörü!
Kuşadası Belediyesi yer tahsisinde bulunduğu Kuşadası Şehit Aileleri ve ...
Kemalpaşa'ya 3. kütüphane açılıyor!
Kemalpaşa’da Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın başlattığı kütüphane ...
 
Kuşadası, Tarım ve İnsan Çalıştayı'na ev sahipliği yapacak!
Türkiye’nin çevre alanında kurulmuş ilk ve tek yerel yönetim birimi olan ...
Başkan Kılıç miniklerle fidan dikti!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Orman Haftası kapsamında belediyenin ...
Yukarıköy'de tarih yeniden canlanıyor
Narlıdere’nin en eski yerleşim yeri olan Yukarıköy’de tarih yeniden canlanıyor. ...
 
Gençlerden Sosyal Market'e anlamlı destek!
Gaziemir Belediyesi’nin mart ayında 547 aileye destek verdiği Sosyal Marketi’ni ...
Seferihisar'da 'Tohum Takas Şenliği''
Seferihisar Belediyesi 14 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek Tohum Takas ...
Bornova’dan kadına yönelik şiddete karşı bildiri!
Bornova Belediyesi’nin "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri