ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4960
    Dolar
  • Euro
    34,9480
    Euro
  • Altın
    2.427,630
    Altın
  • Bist-100
    9.795,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/35°
    ADANA
  • ANKARA
    18/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Polat: Asgari ücretli zam bekliyor, paralar köprü işletmecilerine akıyor!
CHP'li Polat: Asgari ücretli zam bekliyor, paralar köprü işletmecilerine akıyor!
Çorlu tren kazası davasında karar!
Çorlu tren kazası davasında karar!
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
19 Ocak 2023 Perşembe - 10:22

Soyer: İyiliğin ne kadar bulaşıcı olduğunu gördük!

Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından hayata geçirilen “1 Milyon Kitap” projesinin ilk kurumsal destekçisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin dayanışma gecesine katıldı. Başkan Tunç Soyer’e teşekkür plaketini veren Prof. Dr. Şirin, en umutsuz anında kendisine “yanınızdayız” diyerek destek olan Başkan Tunç Soyer’e teşekkür etti. Başkan Soyer ise projenin tüm destekçilerine teşekkür ederek, “İyiliğin ne kadar bulaşıcı olduğunu gördük” dedi.

Soyer: İyiliğin ne kadar bulaşıcı olduğunu gördük!

“1 Milyon Kitap” projesinin ilk kurumsal destekçisi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin dayanışma gecesinde teşekkür plaketi aldı. İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen geceye Başkan Tunç Soyer’in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, siyaset dünyasının temsilcileri, sanatçılar ve çok sayıda destekçi katıldı.

Gecede “1 Milyon Kitap Projesi”’nin destekçilerine plaketleri verildi. Plaketini Prof. Dr. Selçuk Şirin’den alan Başkan Tunç Soyer, “İnsanların vicdanının derinliği akıllarının derinliği kadardır. Ben burada vicdan ve akıl sahibi herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir iyilik hareketi ve üstelik bulaşıcı. Birbirimizden haberdar olmadığımız birçok insan aynı harekete destek vermişiz. Bugün onun farkına vardık. İyiliğin ne kadar bulaşıcı olduğunu gördük. Kahramanımız Selçuk Hoca'ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Cumhuriyet bize eşitlik ilkesini tanımış bir rejim”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Biz gerçekten ülkemizin birçok gelişmiş ülkeyle olan yarışında maça geriden başlıyoruz. Açığı kapatmak içinde bir mücadele içine giriyoruz. Halbuki genetiğinde yeteneği bol bir millet olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Cumhuriyet bize eşitlik ilkesini tanımış bir rejim. Aslında bütün zorluklara rağmen eşitlik çıtasını yukarı taşımak için çok erdemli bir süreci bize yaşattı. Ülkemizin her noktasında çarpanı büyüterek hocamıza katkı sunacağız. Çocuklarımızın hepsi eşit bir şekilde ülkemizin geleceğinde var olsunlar” şeklinde konuştu.

“Desteği artıracağız”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Özellikle kırsalda eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması açısından bu proje çok önemli. Belediyelerin de farklı çalışmaları alıyor. Buraya gelmemin bir yararı oldu. Size verdiğim desteğin yetersiz olduğunu gördüm daha fazla destek olacağım” dedi.

“Tunç Soyer ilk karşılaşmamızda ilk destekçimiz oldu”
Projenin mimarı Prof. Dr. Selçuk Şirin ise konuşmasında Başkan Soyer’e teşekkür etti. Şirin, “İlk başta her şey çok kolay görünüyordu ama sosyal medyada Selçuk hoca paraları toplayıp New York’ta harcıyor dendi. Bunları gördükçe buradaki insanlara dayandım. Her birinizin bu projeye desteği olduğu için buradasınız. Hayatta bu işi başaramayız dediğimiz anda biriniz çıktınız hocam yanındayız dediniz. Bir kişiyi burada ayırmak istiyorum. Tunç beyle ilk defa tanıştım, bugün ikinci karşılaşmamız. Bir defa kahve içmeye gittim, anlattım. Ve projede kurumsal hiçbir desteğimiz yoktu. Hocam biz de yapalım, dedi. Böyle böyle yavaş yavaş büyüdük” ifadelerini kullandı.

Sanatçılar 1 milyon kitap için sahnede
Protokolün ardından projenin destekçilerine plaketler takdim edildi. Komedyen Cem Yılmaz, sanatçı Gülben Ergen, gazeteci Cüneyt Özdemir, Candaş Tolga Işık, tiyatrocu Kaan Sekban plaket alan isimler arasında yer aldı.

Ressam Devrim Erbil’in eserleri umut oldu
Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından hayata geçirilen projeyle Türkiye’de her yıl dünyaya gelen yaklaşık 1.3 milyon çocuk için 1 milyon kitap hedeflendi. Araştırmalara göre Türkiye’de doğan çocukların yaklaşık yüzde 80’i kitap olmayan bir eve gözlerini açıyor. 1 Milyon Kitap Projesi, doğar doğmaz tüm çocukların kitaplarla buluşması amacıyla başlatıldı. 1 Milyon Kitap, Türkiye’de çocuklara doğumdan itibaren kitap okumanın önemini anlatmak ve evinde kitap olmayan çocuklara ilk kitaplarını hediye etmek hedefiyle başarıya ulaşan sosyal proje oldu.
Projeye Ressam Devrim Erbil, daha fazla çocuğun ilk kütüphanesini kurmak için 150 adet eserini bağışladı. Erbil, 1 Milyon Kitap Projesi’ne 150 adet imzalı, serigrafi baskı bağışladı. 1 Milyon Kitap için özel olarak hazırlanan eserlerin satın alınarak hem ihtiyacı olan çocuklara ücretsiz kitap ulaştırmasına katkı sağladı.

 
Ressam Şevket Dağ'ın eserleri Folkart Gallery'de...
 
Karşıyaka'da ''Dijital komşuluk'' uygulaması...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaftancıoğlu’ndan İmamoğlu operasyonu!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun il yönetiminde İBB Başkanı ...
İzmir'de aranan 5 hükümlü yakalandı!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 12-15 Ocak tarihleri ...
Sedat Peker’den dikkat çeken hareket!
Birleşik Arap Emirlikleri'nde "dijital tecrit" altında olduğu belirtilen ...
 
MHP’li başkan ''AK Partililer bizi eziyor'' diyerek istifa etti
Ordu'nun Kabataş ilçesinde 8 yıldır MHP ilçe başkanlığı görevini yürüten ...
İzmir'de motosikletli pusu!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde kısa süre önce cezaevinden çıkan Kadir Ç. ...
DP'li Gültekin Uysal, İnönü'yü hedef aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesine ...
 
Yargıtay Başkanı’ndan AYM çıkışı
Yargıtay'ın "2022 Yılı Değerlendirme Basın Toplantısı"nda açıklamalarda ...
Erkan Baş: Erdoğan’ın aday olabilmesinin tek koşulu…
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Tayyip Erdoğan'ın aday olabilmesinin tek ...
CHP'li Özkoç, 6'lı masanın adayı için tarih verdi
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri