ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,4754
    Dolar
  • Euro
    52,9317
    Euro
  • Altın
    6.175,457
    Altın
  • Bist-100
    14.539,61
    Bist-100
  • ADANA
    22/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/26°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/32°
    IZMIR
  • KONYA
    15/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Ümit Dikbayır, CHP'den istifa etti
Ümit Dikbayır, CHP'den istifa etti
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay' açıklaması: Tarih verdi!
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay' açıklaması: Tarih verdi!
Mühimmat depolama ve imha tesisinde patlama!
Mühimmat depolama ve imha tesisinde patlama!
Özgür Özel'den grup toplantısında Kılıçdaroğlu'na 'tarihi' çağrı: 'Partinin bu ayıptan derhal kurtulması lazım!'
Özgür Özel'den grup toplantısında Kılıçdaroğlu'na 'tarihi' çağrı: 'Partinin bu ayıptan derhal kurtulması lazım!'
2 Mart 2022 Çarşamba - 10:47

Soyer: Ölüm fermanı, en iyi ihtimalle cahillik!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerinin yürütülmesine olanak sağlayan yönetmelik değişikliğine karşı hukuki mücadele yürüteceklerini söyledi. Yönetmeliği ölüm fermanı olarak değerlendiren Soyer, “Yok etme hükmü verdiğiniz kimi zeytin ağaçları bin yaşından daha büyük. Yineliyorum, barışın ve bilgeliğin sembolü zeytin ağaçlarını yok edemeyeceksiniz. Yaşamı yok edemeyeceksiniz” dedi.

Soyer: Ölüm fermanı, en iyi ihtimalle cahillik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’nin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından harekete geçti. Zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetleri yürütülmesinin önünü açan yönetmeliğin iptali için dava yoluna gidileceğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu kararı önce sosyal medya hesabından duyurdu.

“Ölüm fermanı, en iyi ihtimalle cahillik”
Yönetmeliği ölüm fermanı olarak değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile zeytinlik alanlar için verilen ölüm fermanını derin bir üzüntü ve hayretle karşıladım. Zeytin ağaçlarının ‘sonrasında rehabilite edilip eski haline getirilmek’ şartıyla yok edilmesine izin vermek en iyi ihtimalle cahilliktir. Bugün Ege Bölgesi başta olmak üzere Anadolu’nun birçok farklı yeri, asırlık zeytin ağaçlarıyla doludur. Size soruyorum: Yüz yaşında bir zeytin ağacını kestikten sonra, onu nasıl eski haline getireceksiniz? Bu yönetmeliğin Türkiye doğasını ve zeytin ekonomimizi de yok edeceğinin farkında değil misiniz? Yok etme hükmü verdiğiniz kimi zeytin ağaçları bin yaşından daha büyük. Hepimizden daha yaşlı. Çok sayıda ülkeden daha yaşlı. Zeytin ağaçları Resmi Gazete’den daha yaşlı. Onlar bize ait değil. Biz onlara aitiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu kabul edilemez yönetmeliğe karşı, yürütmeyi durdurma davası açacağını kamuoyunun bilgisine sunmuştum. Bir kez daha yineliyorum, barışın ve bilgeliğin sembolü olan zeytin ağaçlarını yok edemeyeceksiniz. Yaşamı yok edemeyeceksiniz” dedi.

Yönetmelik ne içeriyor?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’ne göre elektrik üretimi için yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda, zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmının taşınmasına, sahada madencilik faaliyetleri yürütülmesine ve bu faaliyetlere ilişkin geçici tesisler inşa edilmesine kamu yararı dikkate alınarak Bakanlıkça izin verilebilecek. Bu kapsamda, zeytinlik alanın kullanılabilmesi için madencilik faaliyeti yürütecek kişinin, faaliyetlerin bitiminde sahayı rehabilite ederek eski haline getireceğini taahhüt etmesi gerekiyor. Sahanın taşınmasının mümkün olmadığı durumlarda ise madencilik faaliyetleri bitiminde sahanın rehabilite edilerek eski haline getirilmesi, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca uygun görülecek alanda dikim normlarına uygun, faaliyet yürütülecek saha ile eşdeğer büyüklükte zeytin bahçesi tesisinin taahhüt edilmesi şartı bulunuyor.

Zeytin sahasının taşınmasına ilişkin tüm masraflardan ve zeytin sahasının taşınmasından kaynaklanan tüm taleplerden madencilik faaliyeti yürütmesi yönünde lehine karar verilen kişi sorumlu olacak.

 
Savaş çıkınca ülkesine dönemedi!
 
CHP'li Kılıç'tan Karaburun Kaymakamı hakkında flaş iddialar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savaş çıkınca ülkesine dönemedi!
Ukrayna'nın Harkov şehrinden İzmir'e doğum gününü kutlamak için gelen ...
Polonyalı konsolostan Atatürk vurgusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu ...
Eski Bakan da dolandırıcıların kurbanı oldu!
Teledolandırıcıların son kurbanı 82 yaşındaki eski bakan Azimet Köylüoğlu ...
 
Teknoloji devlerinden Rusya'ya yaptırım!
Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal harekatı tepkiyle karşılandı. Rusya'ya ...
Eski eşini boğarak öldürüp ormana gömdü!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, 4 yıl önce boşandığı eski eşi Fatma Çetin'i ...
İzmir'de FETÖ'den 12 tutuklama!
İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) güncel yapılanmasına ...
 
Elektrik faturalarına KDV indirimine İzmir'den tepki: Çözüm değil!
Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Özgür Tamer, tarımsal sulamada ...
Dokunulmazlığı kaldırıldı!
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı silahlı terör ...
Sezgin Baran Korkmaz davasında flaş gelişme
Avusturya Mahkemesi, ABD'nin iadesini talep ettiği Sezgin Baran Korkmaz'ın, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri