ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
29 Ağustos 2021 Pazar - 13:16

Soyer: Sarılıp kucaklaşmayı özlemişiz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen Dikili Kültür-Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali'ne katıldı. Pandemi döneminde kültür sanat etkinliklerinin yapılamadığını hatırlatan Başkan Tunç Soyer, “Bu festivaller kucaklaşmamız, birbirimize sarılıp sahip çıkmamız, dayanışmamızı güçlendirmemiz için çok büyük bir fırsat. Birbirimizle sarılıp kucaklaşmayı çok özlemişiz” diye konuştu.

Soyer: Sarılıp kucaklaşmayı özlemişiz!

Dikili Belediyesi tarafından 28 – 29 - 30 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Dikili Kültür-Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali başladı. Alandaki yurttaşlara “Şahanesiniz, çok güzelsiniz, çok özlemişiz” diyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi nedeniyle etkinliklerin iptal olduğu dönemleri hatırlatarak “İhtiyaç duyuyoruz, kültüre sanata. Onlar olmadan hayatımız ne kadar kuru, renksiz, tatsız. Kültür sanat bizi besleyen, umudumuzu büyüten bir şey. Bu festivaller kucaklaşmamız, birbirimize sarılıp sahip çıkmamız, dayanışmamızı güçlendirmemiz için çok büyük bir fırsat. Birbirimizle sarılıp kucaklaşmayı çok özlemişiz. Adil Başkanımı tebrik ediyorum, çok büyük bir organizasyon. Bizim kültür sanat politikamızın 2 temel aksı var. Biri İzmir'i dünyanın kültür birikimiyle buluşturmak. Diğeri de binlerce yıllık mirastan beslenen kültür sanatımızı ileriye taşımak. Bu festival ikisini de birlikte gerçekleştiriyor. Dünyanın o birikimini sizlerle buluşturacak, hem de o kadim kültürü yeni ürünlerini sizlerle buluşturacak. Bizler hayatı değiştirmek için siyaset yapıyoruz. Siyaset eğer hayatı değiştirme sanatıysa, başka bir hayatın ve dünyanın mümkün olduğunu biliyoruz. Onun için siyaset yapıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile Muğla'da yangın yerlerini ziyaret ettik. Ziyaret sırasında Genel Başkanımız bir yerde durdu. Yangının en kötü yaşandığı bölgelerden biriydi. Orada yanmış bir ağacın içinden serpilip çıkmış menengiç filizinin fotoğrafını çekti. İçiniz rahat etsin, toplumlar da aynı doğa gibi kendini iyileştirebiliyor, tazeleyip yeniliyor. Bütün bu yangınlardan, çürümüşlükten, kokuşmuşluktan emin olun ki kurtulacağız, hep beraber kurtulacağız” dedi.



Altay: Dikili Meydanı'ndan ilan ediyoruz
CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, “100 yıl önce İzmir'in dağlarında çiçekler açsın diye canını verenler, hayatını kaybedenler, Mustafa Kemal Atatürk ve onun yoldaşları... Herkes bilsin ki, Türkiye'de barış, sevgi ve kardeşlik çiçekleri İzmir'in dağlarında açtığı gibi, 81 vilayette, 780 bin 500 kilometre kare yüz ölçümünde açana kadar demokrasi, hak, hukuk, adalet mücadelemize devam edeceğimizi Dikili Meydanı'ndan dosta düşmana bütün dünyaya ilan ediyoruz” diye konuştu. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise “Dünyayı ezberi olanlar değil hayalleri olanlar değiştirecek. Benim de bu doğduğum, büyüdüğüm, sokaklarını gezdiğim, aşık olduğum ilçe için büyük hayallerim var. Tunç Başkanım ile birlikte samimiyet içinde çalışarak, kısa sürede gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dikili hızlı şekilde gelişiyorsa, Tunç Başkanımızın ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle değişiyor” diye konuştu.

Festivalin ilk günü Selda Bağcan konseri ile sonlandı.

Kimler katıldı?
Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile eşi Nesrin Kırgöz, CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Parti Meclisi Üyesi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Parti Meclisi Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İzmir'in ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 
Erdoğan'dan Afganistan açıklaması
 
Korona atlatılsa bile bu etkileri kalıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Afganistan açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Esnafı gece yarısı sokağa indi!
Konya’da kent merkezinin en işlek bölgesi olan Zafer Meydan’ında kafe ...
Okullarda 'büyük' hijyen seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında ...
 
Korkunç kazada ölenlere DNA testi!
İzmir- Aydın Otoyolu Selatin Tüneli'nde meydana gelen trafik kazasının ...
Göztepe tarihi yeniden yazılıyor
SONKALE yazarı Sinan Genç, Göztepe tarihi ile ilgili çarpıcı gerçeklere ...
Düğünde atılan havai fişekler yüzünden tarihi 2 ev yandı!
İzmir'in Bergama ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 200 yıllık 2 ev zarar gördü.
 
Balıkçılar bakanlığı bekliyor!
Dünyada yaygın olarak uygulanan balık avlama turizminin Türkiye'de de ...
Tire'de muz bereketi!
İzmir'in Tire ilçesindeki evinin bahçesinde muz üreten İbrahim Köklü, ...
2 çocuk babasının aşı pişmanlığı
İzmir'de ikinci kez yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve yoğun ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri