ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4767
    Dolar
  • Euro
    43,9034
    Euro
  • Altın
    4.068,930
    Altın
  • Bist-100
    9.144,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/27°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Yılmaz Tunç'tan tutuklu hasta öğrenci Esila Ayık hakkında açıklama: Hükümlülerin sağlığının devlete emanet olduğunu unutmamak lazım
Yılmaz Tunç'tan tutuklu hasta öğrenci Esila Ayık hakkında açıklama: Hükümlülerin sağlığının devlete emanet olduğunu unutmamak lazım
Adalet Bakanı'ndan DEM Parti'ye rest: Top iktidarda ne demek, biz top oynamıyoruz
Adalet Bakanı'ndan DEM Parti'ye rest: Top iktidarda ne demek, biz top oynamıyoruz
CHP Genel Merkezi'ne 1 Mayıs pankartı asıldı: Ya adalet ya sefalet!
CHP Genel Merkezi'ne 1 Mayıs pankartı asıldı: Ya adalet ya sefalet!
29 Mart 2022 Salı - 10:44

Soyer: Tek başımıza mücadele mümkün değil!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İnsan Ticareti ile Mücadele Adına Ses Ol” sloganıyla düzenlenen ulusal afiş yarışmasının ödül törenine katıldı. Soyer, göç yükünün yarattığı sorunlara rağmen “İnsan hayatı üzerinden popülist siyaset üretecek kadar acımasız asla olmayacağız” dedi.

Soyer: Tek başımıza mücadele mümkün değil!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, insan ticaretiyle mücadeleye dikkat çekmek için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi´nde (AASSM)  “İnsan Ticareti ile Mücadele” konulu çalıştay, ödül töreni ve sergi düzenlendi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Avrupa Konseyi Ankara Ofisi Başkanı Cristian Urse,  Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği Ege Bölge Koordinatörü Esra Şimşir, İzmir İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi Müdürü Özlem Altundağ, Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Nevzat Özsoy ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin mali desteğiyle "Batı Balkanlar ve Türkiye'ye Yönelik Yatay Destek II" programı kapsamında Türkiye'de uygulanan "HF30 Türkiye'de Göçmenlerin ve İnsan Ticareti Mağdurlarının İnsan Hakları Açısından Korunmasının Güçlendirilmesi" başlıklı program kapsamındaki etkinliklerin finalinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  “İnsan Ticareti ile Mücadele Adına Ses Ol” sloganıyla yaptığı ulusal afiş yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

“Tek başımıza mücadele etmemiz mümkün değil”
Açılış konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş gücü sömürüsü ve insan ticaretindeki farkındalığı artırmak için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Tunç Soyer, İzmir’de yaşayan herkese eşit ve adil kamusal hizmet sunmanın temel görevleri olduğunu, bu anlayış ile Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü’nü kurduklarını söyledi. Soyer, “Bugün dünyada birileri, insan yaşamı üzerinden yıllık 30 milyar doların üzerinde haksız ve hukuksuz menfaat elde ediyor. İnsan ticareti; tehdit, aldatma veya güç kullanma gibi yöntemler ve zorla çalıştırma, zorla evlendirme, dilendirme gibi biçimlerle karşımıza çıkıyor. Yazık ki İzmirimiz de dünyanın tüm metropolleri gibi bu insanlık ayıbından nasibini alıyor. Projemiz, yaşanan tüm bu mağduriyetlere dikkat çekmeyi ve işgücü sömürüsü hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Biliyoruz ki böylesi karmaşık bir sorun karşısında tek başımıza mücadele etmemiz mümkün değil. Merkezi hükümetin, sivil toplum, iş dünyası gibi kent paydaşlarının iş birliğine ve ortak aklına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“Zorunlu göç kandan beslenen politikaların eseridir”
Soyer, “Bu nedenle projemizin başlıca hedefi çok sayıda buluşma ile bu konudaki kent paydaşlığını büyütmek ve ilgili tüm kurumlardaki kapasiteyi güçlendirmek. Şu hayatta hiç kimse sığınmacı, mülteci olmak istemez. Zorunlu göç, savaş ve yıkım sonucunda ortaya çıkan ranttan, yani kandan beslenen politikaların eseridir. Elbette göç yükünün kentte yarattığı çok katmanlı ve çok boyutlu sorunların farkındayız. Fakat insan hayatı üzerinden popülist siyaset üretecek kadar acımasız asla olamayız, olmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Bu sorun tüm ülkeleri ilgilendiren bir sorundur”
Ödül töreninde konuşan Avrupa Konseyi Ankara Ofisi Başkanı Cristian Urse, sözlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen çalışmalardan dolayı Başkan Soyer’e teşekkür ederek başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Urse, “Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen bu projede birçok şeyin hedefine ulaştığını düşünüyorum. Medyadan takip ettiğimiz kadarıyla ve sizlerin de sahada yürüttüğünüz çalışmalarla, göç denen olgunun ne kadar önemli bir boyutta olduğunu görüyorsunuz. Bu sorun, Avrupa Konseyi’ndeki tüm ülkeleri ilgilendiren bir konu. Düzenlenememiş göçün insan ticareti, şiddet gibi olayları tetiklediğini görüyoruz. İnsan ticaretiyle mücadele konusunda yerel düzeyde yapılan girişimlerin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Yapmış olduğumuz çalışmaların, ulusal ölçekte yürütülecek çalışmaları destekleyecek nitelikte olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.   

104 tasarımcı 187 eser
Konuşmaların ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin göçmenlerin, kadınların, çocukların ve diğer hassas grupların maruz kaldığı işgücü sömürüsü ve insan ticareti konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği ulusal afiş yarışmasının ödül törenine geçildi. Toplam 104 tasarımcı 187 adet eser katıldığı yarışmanın birincisi Taha Bekir Murat olurken, ikincilik ödülünü Umut Altıntaş, üçüncülük ödülünü ise Aygen İncel aldı. Aslı Yıldız’ın tasarımı ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Ödül alanların açıklanmasının ardından Başkan Soyer, programın panelistlerine teşekkür plaketi verdi.

İnsan ticaretine derinlemesine bakış
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde iki oturumda düzenlenen çalıştayın ilk oturumunda “Türkiye’de ve Yerel Eksende İnsan Ticareti” konusu, ikinci oturumda ise “Türlerine Göre İnsan Ticaretine Derinlemesine Bakış” konusu ele alındı.

 
Celal Atik Yüzme Havuzu'nun üstü kapatıldı
 
2.5 ayda 1 milyon vatandaş yardım istedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 7 firari hükümlü yakalandı!
İzmir'de çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 hükümlü yakalandı.
İzmir'de magandalar yine iş başında!
İzmir'in Menemen İlçesi'nde düğün konvoyu ile mahalleye gelen magandalar ...
Atıklardan yola çıkıp çözüm ürettiler
Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsü Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ...
 
61 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü görevden alındı
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, görevden alındı. Yerine Mustafa ...
Temel ihtiyaç ürünlerine KDV indirimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek ...
 
Doğanlar Apartmanı Davası'nda iki sanık için 15'er kez hapis cezası istendi
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 15 ...
Paşalimanı Koyu'nun ihalesi yapıldı...
İzmir'in Çeşme ilçesi Paşalimanı mevkisinde bulunan, merhum Doktor Binbaşı ...
Çeşme projesinde 'bilirkişi' raporunu hazırladı... KAMU YARARINA UYGUN DEĞİL!
Danıştay 6'ncı Dairesi'nce atanan bilirkişi, Çeşme projesi için “Planlama ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri