ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2958
    Dolar
  • Euro
    34,6389
    Euro
  • Altın
    2.409,160
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
20 Temmuz 2023 Perşembe - 17:16

Soyer'den Buca Cezaevi arazisi açıklaması!

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, yıkılan Buca Cezaevi arazisine dair Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın plana ilişkin yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itirazı oy birliğiyle reddetti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Buca Cezaevi arazisinin inşaata ve ranta açılmasını isteyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tüm işlemlerinin yürütmesi mahkemelerce durdurulmuş oldu. Buca Cezaevi arazisi halkındır ve tümüyle yeşil alan olmalıdır” dedi.

Soyer den Buca Cezaevi arazisi açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yıkılan Buca Cezaevi arazisinin yeşil alan olarak kente kazandırılması yönündeki çalışmaları sürerken mahkemeden önemli bir karar daha çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın araziyi yapılaşmaya açmak için attığı adımlar sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hukuk yoluna başvurmasıyla başlayan süreçte önemli bir gelişme yaşandı. 

İzmir Bölge İdare Mahkemesi Üçüncü İdari Dava Dairesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin rezerv yapı alanı olarak belirlenen alan için açtığı yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen karara itiraz eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebini reddetti. Mahkemece yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen kararda yasaya aykırılık bulunmadığı belirtildi. Bakanlığın itirazının reddine kesin olarak oy birliğiyle karar verildi.  

“Araziyi ranta açan Bakanlık planlarının yürütmesini durdurdu”
Mahkemeden çıkan kararla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Mahkeme, araziyi ranta açan Bakanlık planlarının yürütmesini durdurdu. Buca Cezaevi’nin kapanmasından sonra, halka ait araziyi İzmir’in 100’üncü kurtuluş yıl dönümü olan 9 Eylül 2022 tarihinde İller Bankası’na sattılar. Bu araziyi kamusal kullanıma açmak yerine binalarla doldurmak istediler. Çevre Bakanlığı yerle ilgili imar planı yapma yetkisine sahip olmak için hukuku yok sayarak alanı rezerv yapı alanı ilan etti. Daha sonra bu karara dayanarak arazinin yüzde 85'inde toplam 70 bin metrekare inşaat yapılmasını sağlayan imar planı yaptı. İzmir halkı, İzmir halkının seçilmiş temsilcileri olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP'li meclis üyeleri olarak yapılan tüm bu işlemlerin hukuksuz olduğunu defalarca dile getirdik. Sadece söylemekle kalmadık ve halkı hiçe sayan, hukuk dışı bakanlık planlarının iptali için dava açtık. Buca cezaevi arazisini rezerv yapı alanı ilan eden bakanlık kararının iptali için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davaya bakan İzmir 6’ncı İdare Mahkemesi, eski cezaevi alanının rezerv yapı alanı ilan edilmesine ilişkin bakanlık kararının yürütmesini durdurdu. Bakanlığın, arazide plan yapma yetkisine sahip olmak için yaptığı rezerv yapı alanı ilan kararının yürütmesi durdurulunca, bu karara dayanarak imar planı yapma yetkisi dayanaksız kaldı. Buca cezaevi arazisini inşaata, ranta açan Çevre Bakanlığı planına karşı Buca Belediyesi ile CHP Grubu olarak açtığımız davada yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Davaya bakan İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi bakanlık planlarının kamu yararına ve hukuka aykırı olduğunu tespit ederek bakanlık planının yürütmesini durdurdu” dedi.

“Buca Cezaevi arazisi halkındır ve tümüyle yeşil alan olmalıdır”
Başkan Tunç Soyer,  özetle Buca Cezaevi arazisinin inşaata ve ranta açılmasını isteyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tüm işlemlerinin yürütmesinin mahkemelerce durdurulmuş olduğunu vurgulayarak “Tüm zorluklara ve bilinen nedenlere rağmen hukuka olan inancımızı koruyarak, haksızlıklara karşı hak, hukuk ve adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Buca Cezaevi arazisi halkındır ve tümüyle yeşil alan olmalıdır” diye konuştu.   

Büyükşehir ve bakanlık arasındaki yaklaşım farkı 
İzmir Büyükşehir Belediyesi alan için “Buca Özgürlük Parkı” projesi hazırladı. Proje ile şehrin merkezinde yer alan ve yıllardır boş bir şekilde bekleyen 69 bin metrekarelik alanın, birçok farklı işleve sahip bir parka dönüştürülerek İzmirlilerin kullanımına açılması hedefleniyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yıkılan Buca Cezaevi alanının ticaret ve konut alanına dönüştürülmesi için imar planı hazırlamıştı.
 

 
Can Atalay'dan AYM'ye başvuru!
 
Aliağa FK'ya Beşiktaş'tan sol bek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Can Atalay'dan AYM'ye başvuru!
Tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay, hakkındaki yargılamanın durdurulması ...
CHP'den Tanju Özcan kararı!
Yüksek Disiplin Kurulu, raporlu olduğu için savunma vermek üzere toplantıya ...
Fatih Altaylı'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler!
Gazeteci Fatih Altaylı, yayınladığı videoda CHP'de il ve ilçe örgütlerinin ...
 
Maden sektörü MINEX'te buluşacak!
Bu yıl 10.’su düzenlenecek MINEX - Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri ...
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'ın acı günü!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın babası Muharrem Erdan, vefat ...
Başkan Soyer’e Eylem Şafak Aydın ödülü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 16. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda ...
 
Mahkemeden flaş Buca Cezaevi kararı!
İzmir 6. İdare Mahkemesi, eski Buca Cezaevi arazisinin rezerv yapı alanı ...
Araç üzerinde twerk yapmışlardı... O kadınlar hakkında yeni gelişme!
İstanbul’da 17 Temmuz günü Sahil Yolu Tuzla istikametinde seyir halindeki ...
PKK'nın para kasası yakalandı!
Konya'da gerçekleştirilen PKK operasyonunda örgütün kurucu üyesi Fuat ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri