ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Kılıçdaroğlu'na AK Parti desteği!
Kılıçdaroğlu'na AK Parti desteği!
Dışişleri Bakanlığı'ndan vurulan Türk gemisiyle ilgili açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan vurulan Türk gemisiyle ilgili açıklama
Özgür Özel ve İmamoğlu'ndan ortak çağrı
Özgür Özel ve İmamoğlu'ndan ortak çağrı
Türk çetesine Yunan polisinden ağır darbe
Türk çetesine Yunan polisinden ağır darbe
25 Ağustos 2021 Çarşamba - 11:31

Soyer'den Milli Park çağrısı!

Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gediz Nehri’nin kurtarılmasına yönelik girişimlerini sürdürüyor. Başkan Soyer, Temiz Gediz, Temiz Körfez” sloganıyla çıktığı havza turundaki incelemelerinin ardından açıkladığı Gediz’in kurtuluş reçetesini içeren 12 maddelik deklarasyon kapsamında bu kez Murat Dağı’nın Milli Park ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Soyer den Milli Park çağrısı!

İzmir Körfezi'ne akan Gediz Nehri’ndeki kirlilik kaynaklarını tespit etmek için “Temiz Gediz Temiz Körfez” sloganıyla çıktığı 4 günlük havza gezisi boyunca Gediz’in 401 kilometrelik yatağında incelemelerde bulanan Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 12 maddelik kurtuluş reçetesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.  Kuraklık nedeniyle can çekişen Marmara Gölü’ne hayat vermek için DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazarak göle bu yıl içinde bir milyon metreküp su vermek için başvuru yapan,  Gediz’i kirleten kaynaklara dikkat çekmek ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı, Uşak, Manisa ve Kütahya Valilikleri ile İl Özel idareleri, belediye başkanlıkları ve kirliliğe neden olan kurumlara yazı gönderen Başkan Soyer’den yeni bir hamle daha geldi.

Gediz Havzası için büyük tehlike
Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Murat Dağı’nda yapılmak istenen maden ocaklarının bölgedeki içme ve sulama amaçlı kullanılan barajlara, bitki örtüsüne, bölgede yaşayan tüm canlılara ve Gediz Havzası’nda yaratacağı tehlikelere dikkat çekti ve Murat Dağı’nın Milli Park ilan edilmesini istedi.

Doğayı ve eşsiz kaynaklarımızı koruyalım
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bu doğrultuda bir yazı gönderen Başkan Soyer, “Ülkemizin önemli nehir havzalarından olan Gediz, Kütahya ili Murat Dağı’ndan doğup Ege Denizi’ne ulaşıyor. Havza uzun yıllardır kirlilik ve kuraklık sorunu yaşıyor, Murat Dağı’nın bulunduğu bölgede nikel-kobalt, kurşun, çinko ve bakır madenleri ve zenginleştirme tesisleri için ruhsat alınıyor ya da alınmak isteniyor. Bu alanların tamamı karaçam ağaçlarından oluşuyor. Ayrıca Murat Dağı endemik bitki türleriyle Türkiye’de önemli doğa alanı statüsünde. Bazı bitki türleri dünya genelinde yalnızca Murat Dağı’nda bulunuyor. Yırtıcı kuşlar başta olmak üzere pek çok kuş için de bölgesel ölçekte öneme sahip. Tehlike altında olan ve korunması gereken kelebek türleri de bu bölgede yaşıyor.  Bölgeye hayat veren Gediz Nehri’nin kaynağı Murat Dağı ve çevresinin korunması, kazanılması ve tanıtılması amacıyla 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamında Milli Park ilan edilmesinde önem ve yarar görüyoruz. Doğa ve eşsiz kaynaklarımızın korunması konusunda Bakanlığımızın gerekli tüm işlemleri yapacağına inanıyorum” dedi.

Başkan Soyer, Murat Dağı’nda incelemelerde bulunmuştu
Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Temmuz ayında “Temiz Gediz, Temiz Körfez”  sloganıyla dört gün süren Gediz Havzası turuna çıkmış, turun ilk gününde Gediz’in doğduğu Murat Dağı’nda incelemelerde bulunmuştu. Murat Dağı’nda Karapınar Şelalesi’nden su içen Soyer, “Dünyanın belki de en güzel noktalarından birindeyiz. Kaynağından pırıl pırıl akan su geçtiği güzergahlarda insan eliyle kirleniyor, bu eşsiz güzellik tüketiliyor. Cam gibi berrak, lezzetli su aktıkça zehre dönüşüyor. Bu güzelliği, hayat kaynağını kimsenin tahrip etmeye hakkı yok. Bizler doğayı, suyu ve toprağı koruyup gelecek kuşaklara miras bırakacağız” demişti.

 
Karabağlar'da eğitime büyük destek
 
Çiğli’de aşure ikramı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da eğitime büyük destek
İzmir Karabağlar Belediyesi, Muhittin Selvitopu başkanlığındaki 7 yıllık ...
Gaziemir'de öğrencilere çanta desteği!
Eğitim alanındaki çalışmalarıyla öğrencilere destek olan Gaziemir Belediyesi’nin ...
Kültür Zirvesi için geri sayım!
UCLG Kültür Zirvesi için geri sayım başladı. 9-11 Eylül tarihleri arasında ...
 
Karayelaltı yeni yüzüne kavuştu!
Karaburun Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında gerçekleştirdiği yenileme ...
Buca’da Zafer Bayramı coşkusu!
30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, Buca’da hafta boyunca düzenlenen konser ...
İş garantili proje!
Konak Belediyesi ve Pasta Tasarımcıları Derneği arasında imzalanan işbirliği ...
 
Baştan aşağı yenilendi!
Bünyesindeki kültür merkezleri ve sosyal tesisler başta olmak üzere tüm ...
26. Marble İzmir Fuarı başladı!
Doğal taş sektörünün en önemli fuarları arasındaki Marble İzmir Fuarı ...
Deprem ve yangın sempozyumu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki meslek odalarıyla Uluslararası Katılımlı ...
 
urit,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri