ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2857
    Dolar
  • Euro
    34,9536
    Euro
  • Altın
    2.440,610
    Altın
  • Bist-100
    10.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
28 Ağustos 2023 Pazartesi - 11:02

Soyer'den ÖTV ve ittifak çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalar yaptı. Soyer, toplu taşımadaki maliyetlerin her geçen gün arttığına dikkat çekerek 'ÖTV mazottan kaldırılmalı. Arap şeyhi yatına mazotu dolduruyor ve 1 kuruş ödemiyor. Bizim 30 milyon TL'miz ÖTV'ye gidiyor' dedi. Soyer yerel seçimlerdeki olası ittifaklarla ilgili ise 'Yerel seçimlerin dinamikleri faklıdır. Genel itifak arayışını anlamlı bulmuyorum' dedi.

Soyer den ÖTV ve ittifak çıkışı!

SONKALEİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV'de katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Soyer şu ifadeleri kullandı;

TÜRKİYE BİR YANGIN YERİ!

''Türkiye bir yangın yeri. İnsanlar büyük bir umutsuzluk içinde. Bir yandan seçimlerin yarattığı hayal kırıklıkları, beklentilerin karşılanmaması nedeniyle duyulan öfke, bir yanda onlar var. Bir yanda iyice derinleşen hayat pahalılığı, yüksek enflasyon. Bütün bunlar üst üste geldiğinde gerçekten insanların öfkesi, sabrı taşma noktasında. Bu bir yandan toplumsal uyumu, ahengi de bozan bir sonuç yaratıyor. Ama bir yandan da insanların geleceğe duydukları güvenin sarsılmasına, gelecekleri ile ilgili kaygılarının artmasına yol açıyor. Ne yazık ki böyle bir iklimden geçiyoruz. Ama şunu hatırlatmak isterim; evet doğru, içinden geçmekte olduğumuz koşullar çok ağır, tablo çok kötü. Ama biz bütün bu sorunları aşmaya mıktedir bir kadim kültürün evlatlarıyız. Kimsenin kuşkusu olmasın bunları da aşacağız.

İZMİR ENTERNASYONEL FUARI

Biz 1923 yılından beri düzenlenen İzmir Entarnasyonel Fuarı'nın 92.'sini açma hazırlığı içerisindeyiz. 1 Eylül'de açılışını yapacağız. Tam da bu umutların kırıldığı, hayal kırıklıklarının büyüdüğü bir iklimde biz insanların neşesini artırmak için, keyfini yerine getirmek için, birbirleri ile kucaklaşmalarını ve geleceğe dair umutlarını büyütmek için 10 günlük dev bir organizasyon yapıyoruz. 10 günde 26 büyük konser gerçekleşecek. Bu sene fuar ''genlik'' temasıyla yapılacak. Yine bir çok yeniliğe ev sahipliği yapacak. Bir parça da olsa insanlarımızın içinde bulundukları bu sıkıntılı durumu hafifletmek için hazırladığımız bir organizasyon. 1 Eylül'de başlıyoruz, 10 gün boyunca dolu, dolu geçecek. Türkiye'nin her yerinden gençleri davet ediyoruz.

GENÇLİK TEMASI!
Gençlik temasının iki özel nedeni var. Birincisi Cumhuriyet birinci yüzyılını dolduruyor ve ikinci yüzyılına başlıyoruz. Bu başlangıç noktasında nasıl ki Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi gençliğe emanet etmişse biz de aynı şekilde gençliğin öncülüğünde yeni bir yüzyıla başlamalıyız diye düşündük. Gençliği öne çıkartan, onların birbirlerinden ilham almasını sağlayacak, hem eğlenmelerini hem bilgilenmelerini sağlayacak bir çok organiazasyon gerçekleştiriyoruz. İkinci bir neden de; İzmir 2026 Avrupa Gençlik Başkenti olmaya aday. 5 şehir kaldı finale. O beş şehirden birisi İzmir. 2026 yılında Avrupa gençliği ile İzmir gençliğini buluşturacağımız, gençliğe ev sahipliği yapacağımız bir yıl olacak. Bu nedenle de şimdiden onun hazırlığını yapmak istedik.

GENÇLERİN BARINMA SORUNU

Biz bu sene 820 yataklı dev bir yurt inşaatının ihalesine çıkıyoruz. Bunun dışında bu güne kadar yaptığımız hem büyükşehir kaynakları ile hem de bağışçılarımız vasıtası ile açtığımız yurtlar var. Eylül ayında bir tanesinin daha temelini atacağız. Kısacası ne yapsak az, ne yapsak yetersiz. Çünkü gerçekten üniversite öğrencisi sayısı 190 bin civarında bir rakama erişti. Ve malesef mevcut yurtlar bu rakamın 6-7'de birini karşılamayacak bir kapasitede. Çok daha fazla sayıda ihtiyaç var. Konut krizi zirve yapmış durumda. Dünyada en çok konut fiyatı artışını yaşandığı 3 şehir Türkiye'den ve biri de İzmir. Kısacası bu barınma sorunu önümüzdeki günlerde daha da yükselecek gibi gözüküyor. Biz de bütün hazırlıklarımızı bu sorunu gidermeye yönelik yapıyoruz. Bu ekonomik kriz sadece barınma ile ilgili de değil. Çocukların gıdası, kırtasiye masrafları ile, gençlerin sosyal kültürel etkinliklerden faydalanmaları ile de ilgili. Her konuda çok büyük bir daralma, sıkıntı var. Ve gençlerimiz okurken bütün bu mağduriyetleri katmerlenerek büyüyor.''

Yaklaşan yerel seçimler ve ittifak tartışmaları ile iligli konuşan Soyer şunları söyledi;

YEREL SEÇİMLERİN DİNAMİKLERİ FARKLIDIR!
''Önümüzdeki yerel seçimlerde yapılabilecek ittifaklar ile ilgili konuşan Soyer '' Yerel seçimlerin dinamikleri genel seçimlere göre daha farklıdır. Genel seçimler için kurulacak ittifaklar, mutabakatlar yerel seçimlerde çok mümkün olmayabilir. Her belediye başkan adayı en geniş oya ulaşabilmek için kendi ilinde, kendi ilçesinde, en geniş ittifakı kurmak zorunda. Çatıda kurulacak ittifaklar, yereldeki ittifaklardan farklı olabilir. Yerelde dinamikler çok farklı işler. Ben Türkiye’nin her yerinde belediye başkan adaylarının olabilecek en çok oyu almak için uygun gördüğü her türlü ittifakı yapabileceklerini düşünüyorum. Yerel seçimlerde genel seçimlerde olduğu gibi bir ittifak arayışının anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Her ilçe kendi özel koşulları içerisinde o ittifakları farklı şekillendirebilir.''

30 MİLYON TL'MİZ ÖTV'YE GİDİYOR!
Mazottan ÖTV alınmaması gerektiğini, büyükşehir kaynaklarından her ay 30 milyon TL'nin ÖTV'ye gittiğini söyleyen Soyer şu şekilde konuştu;

“13 lira basan her yolcu için 27 lira da biz ödüyoruz. Şu an bir yolcunun maliyeti 40 TL. Bu sürdürülebilir değil. Belediyeler açısından çok büyük ekonomik sıkıntı yaratan bir durum. Çok basit yapılacak bir şey var o da ÖTV’nin mazottan kaldırılması. Arap şeyhi limana yanaşıyor. Yata mazotunu dolduruyor ve 1 kuruş para ödemiyor. Her gün bin 250 otobüsümüz 100 litre mazot alarak şehre hizmet ediyor ve 30 milyon TL’miz ÖTV’ye gidiyor”

 
Gümrükçü'den yeni hamle... Oradan da istifa etti...
 
Karşıyaka’nın renkleri 92. İEF’e taşınacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Onat Tüneli yolu yarıladı!
Buca ile Bornova’yı kesintisiz birbirine bağlayacak Onat Tünel’inde çalışmalar ...
Pençe-Kilit bölgesinden acı haber!
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde görevli Piyade Sözleşmeli Er Bünyamin ...
15 yaşındaki İlayda, ambulanstan atlayıp öldü!
Kocaeli'nin Körfez ilçesi TEM yolu geçişinde; psikolojik sorunları olduğu ...
 
17 yaşındaki genç kızın cesedi inşaatta bulundu!
Bursa’da bir inşaatın merdiven boşluğunda 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan’ın ...
Bodrum'da otele silahlı saldırı: 1 ölü!
Bodrum'da bir otele düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Tur otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var!
Karaman'ın Ermenek ilçesinde tur otobüsünün devrilmesi sonucu 3'ü ağır 26 kişi yaralandı.
 
İzmir'de yıldırım yüzünden ikinci yangın!
İzmir'in Bayındır ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle ...
Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili açıklama!
Yunanistan'da botla kayalıklara çarparak yaralanan Ali Sabancı ve eşi ...
Bayraklı Tünelleri'nde yangın tatbikatı!
İzmir Çevre Yolu Bayraklı Tünelleri'nde, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünün ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri