ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Otobüsler alev alev yandı!
Otobüsler alev alev yandı!
Göçmen kaçakçılarına operasyon!
Göçmen kaçakçılarına operasyon!
10 Eylül 2022 Cumartesi - 12:50

Soyer'in sözleri gündem oldu... CHP ve AK Partili isimlerden art arda açıklamalar!

İzmir'de gerçekleştirilen görkemli 9 Eylül kutlamalarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuşması damga vurdu. CHP ve AK Partili isimlerden art arda açıklamalar geldi. 

Soyer in sözleri gündem oldu... CHP ve AK Partili isimlerden art arda açıklamalar!

İzmir, 9 Eylül'de tarihi bir geceye tanıklık etti. Milyonlarca kişi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kutlama programı ve Tarkan konserine akın etti. Kutlamalar sırasında sahneye çıkarak konuşma yapan Tunç Soyer şunları söyledi: 

''Yüz yıl önceydi, bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle Körfez'in sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. Yine o sabah, tam bulunduğumuz noktada Kordonboyu'ndan göğü yırtan bir ses yükseldi. O sadece bir kurşunun sesi değil, İzmir'den Anadolu'ya yayılacak direnişin müjdecisiydi. 'Sen başla, bitiren bulunur' Hasan Tahsin'in ilk kurşunuyla yazdığı son yazı yeri göğü kapladı. Anadolu geleceğin Türkiye'sini inşa etme çağrısını çoktan duymuştu. Babalar işini bıraktı, analar ocağıyla, köylü toprağıyla vedalaştı. Fırıncılar fırınını, terziler makasını, bakkallar dükkanını hiç gözünü kırpmadan bıraktı ve yola çıktı. Anadolu direnmek için hem yardan hem serden vazgeçti. Yeryüzünün gördüğü en büyük yürüyüş başladı. Mermi mermi, süngü süngü, kağnı kağnı, katar katar Anadolu'nun kurtuluş yürüyüşünü artık hiçbir güç durduramazdı. Ata'mızın 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir' sözü tam 100 yıl önce aziz şehrimizde muazzam bir zaferle sonuçlandı."


 

AK PARTİLİ İSİMLER TEPKİ GÖSTERDİ!
Soyer'in sözleri AK Partili isimlerin eleştirilerine neden oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ''İzmir’in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı’nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir’imize büyük hakarettir.  Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun'' ifadelerini kullandı. 


AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise ''Yunanistan’la ne zaman gerilim yaşansa kendini Yunan topraklarına atan, Zafer’i gölgelemeye çalışan belediye başkanı Ecdadımıza hakaret ediyor.Derdi ne İzmir ne de İzmirli…İzmirli’nin verdiği görev ve sorumluluğu taşıyamıyor, hadsizliklerinin başka açıklaması olamaz'' dedi. 

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in de hedefinde soyer vardı. Çelik sosyal medya hesabından yapığı açıklamada ''Güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, ülkemize yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti’ni hedef alması şuursuzluktur. Daha önce de ifade etmiştik: kim Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kavga ettirmeye çalışıyorsa, milletin egemenlik hakları ile sorunu vardır. Bütün siyasi misyonu Cumhuriyetimiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Cumhuriyetimize sahip çıkmak için tarihimizin büyük köklerinden Osmanlı Devleti ile kavga etmek milletimizin kimliğine saldırıdır. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı Devleti de…'' dedi. 

 

CHP'Lİ İSİMLERDE SOYER'E DESTEK
CHP'li isimler ise Tunç Soyer'e destek verdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir milletvekilleri AK Parti kanadından gelen açıklamalara tepki gösterdi. 

DENİZ YÜCEL: KİMİ TARİF ETTİĞİNİ SİZ ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Hamza Dağ'a sert sözlerle yüklenerek  ''Aktroller ve Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 9 Eylül programındaki konuşmasında "Yunan" ı anmadı diye rahatsız olmuşlar. Tunç Soyer İşgal kuvvetleri derken kimi kastediyordu acaba? Vatan toprakları düşman tarafından işgal edildiğinde, basiretsiz ve edilgen padişah ve işbirlikçi Damat Ferit hükümeti işgal kuvvetleriyle iş tutarken, M.Kemal direnişi örgütlüyordu. Olayı "Osmanlıcılık - Osmanlı karşıtlığına" çekerken vatan hainlerine de sahip çıkıyorsunuz. İşiniz gücünüz lafları ve olayları çarpıtmak, algı yaratmak. T. Soyer'in söyledikleri Atatürk'ün Nutuk'ta ve Gençliğe Hitabe'de söyledikleridir. "Gaflet,dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler"...Kimi tarif ettiğini siz çok iyi biliyorsunuz. Anladın sen onu'' ifadelerini kullandı. 

TUNCAY ÖZKAN: EN HAFİFİNDEN YAKIŞIKSIZ!
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise ''9 Eylül’ün 100. yılında İzmir zaferin kenti olmanın şanına yakışır bir gün yaşadı. İzmirli zaferin nasıl kutlanacağını gösterdi. Zaferi anlatan dev yapım çok güzeldi. Tarkan milyonları çoşturdu. Başta Tunç Soyer olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Doğru ve güzel bir işi karalamak için zırvalamak en hafifinden yakışıksız. İzmir zaferinin 100. yılına yakışan, çok güzel bir kutlama yaptı. Bu gurur hepimizin, Türkiye’nin. Haksız, vicdansız, adaletsiz yaklaşımlar söyleyenlerin kötü niyetini gösterir. '' ifadelerini kullandı. 

MAHİR POLAT: YANLIŞ TEK KELİME YOK!
CHP Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ise şu açıklamayı yaptı:

''İzmirlilerin birlik, beraberlik ve hoşgörü içinde 9 Eylül’ü kutlaması anlaşılan sizi çok rahatsız etti. Toplumu kutuplaştırma ve milli değerler üzerinden ötekileştirme siyasetinizin miadı doldu. Siyasetten anlamadığınız gibi tarih bilginiz de sıfır. Yaklaşan seçimlere yönelik algı operasyonu yaparak, kof kabadayılıklarla bir gece ansızın gelebiliriz tavırlarınızla, içi boş hamasi sözlerle oy toplamaya çalışmanızın miadı doldu. “Emevi Camii’nde namaz kılacağız” diye yola çıktınız, ülke Suriyeli memleketi haline döndü.  Bu memlekete ziyansınız. Beceriksizsiniz, basiretsizsiniz. Miadınızı doldurdunuz artık. Söyleyecek sözünüz kalmadığında da haddinizi aşıyorsunuz. Tek adam ve saltanat sevdanızı Aziz Milletimize dayatmaya çalışmanızı anlıyoruz. Cumhuriyete ve kazanımlarına her fırsatta saldırıyorsunuz. Ancak rüşvet, talan ve yolsuzluklarınız ortaya çıktıkça ulusumuzun ortak değerlerine sıkı sıkı sarıldığınızı da görüyoruz. Tükendiniz. Çatısı altında olduğunuz parlementoda “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazar. Bağımsızlık ateşinin Anadolu’da yakılmasıyla, egemenlik bir aileden, bir zümreden alınıp millete verileli 100 sene oldu! Hazmedin artık. Bırakın şu saltanat sevdanızı. Başkanımız Tunç Soyer'in  “İzmirliler 100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için tüm milleti ateşe attılar.” sözlerinde yanlış tek bir kelime yok.''

SEVDA ERDAN KILIÇ: TARİHİ FESLİ KADİR'DEN ÖĞRENENLER...
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise şu ifadeleri kullandı:

Tarihi,“keşke yunan galip gelseydi”diyen fesli kadir’den öğrenenler algı ile belediye başkanımız Tunç Soyer'e saldırıyor. Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’de bahsettiği gibi;"İktidara sahip olanlar, gaflet,dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler. O gün de vardı,bugün de varsınız''


 

 
Tarkan konserinde rekor geldi!
 
Kılıçdaroğlu İzmir'den iş dünyasına seslendi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyetli 10 Eylül 2022 Cumartesi 13:41

Öyle bir Kudurtti ki Çift taraflı lafı gönderdi.Saray derken aklıma hem osmanlı zamanı hemde şu an ki saray geldi .Bunu başardı yani :) başkan çok güzel konuştu tebrik ederim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarkan konserinde rekor geldi!
İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılında sahne alan Tarkan, ...
BASİFED Başkanı Kılıçdaroğlu'na dert yandı: İnsanlar çaresizlik içinde...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de iş dünyasının temsilcileriyle ...
Bakanlıktan İzmir'de 290 milyonluk satış!
İzmir'in 9 ilçesindeki 21 arazi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
 
Cemevindeki dilek ağacını yaktılar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay ziyaret ettiği Ankara'nın ...
Kaftancıoğlu'na Soylu cezası!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya hesabından ...
Kılıçdaroğlu'ndan Tarkan paylaşımı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in işgalden kurtuluşunun 100. ...
 
1 telefon alan 1 tane de devlete alıyor!
Türkiye’de yaklaşık 30 bin TL fiyatla satışa çıkan iPhone 14, Almanya’da ...
İzmir'de doktora saldırı!
İzmir'in Buca İlçesi'ndeki bir Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan doktora ...
Kamyonet bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde beton bariyerlere çarpan kamyonet sürücüsü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri