ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3565
    Dolar
  • Euro
    34,8020
    Euro
  • Altın
    2.393,450
    Altın
  • Bist-100
    10.271,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: 'Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!'
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: "Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!"
4 Mayıs 2022 Çarşamba - 09:53

Soylu açıkladı: 1 milyon Suriyeli'ye ev!

Suriye'nin İdlib kentinde inşa edilen briket evlerin teslim törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sizi zulme teslim etmeyeceğiz. Kardeşliğimizi kıyamete kadar devam ettireceğiz" dedi. Soylu, Türkiye'de yerleşik bulunan Suriyeli bir milyon kişiye evler yapılacağını aktardı.

Soylu açıkladı: 1 milyon Suriyeli ye ev!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans yöntemiyle katıldığı “Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız” kampanyası çerçevesinde AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yaptırılan briket evlerin açılış ve anahtar teslim törenine katıldı.

“ALLAH’IN BİZE BİR EMRİ VAR”

Soylu törende yaptığı konuşmada, “Burası sadece briket evlerin açılışının yapıldığı bir alan değildir. Burası, zenginliğin şımarttığı dünyaya karşı, mazlumların zulümle karşı karşıya kaldıktan sonra sesi çıkmayan dünyaya karşı, ikiyüzlü dünyaya karşı itirazın olduğu ve hakkın sesinin yükseldiği alandır. Allah’ın, bizim dinimizin ve inancımızın bize bir emri var. Biz kardeşiz” diye konuştu.

“GÜÇLÜ BİR ADIM ATTILAR”

Türkiye’nin bölgeye “yardım köprüsü” kurduğunu, 77 bin projelendirilen, 57 bin bitirilen, 9 bini devam eden ve 50 binine de taşınılan evlerin açılışını yaptıklarını dile getiren Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Günün birinde sizler topraklarınızdan sökülüp buraya gönderildiğinizde Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Bizim kardeşlerimiz, kim ne derse desin sahip çıkacağız. Onları yalnız bırakmayacağız. Çoluğu da çocuğu da yetimi de yaşlısı da biz onları yalnız bırakamayız' dedi. Bu arkadaşlarımızın hepsi harekete geçtiler. AFAD koordinasyonunda, kendi organizasyonlarıyla Hatay Valiliğimizin koordinasyonuyla burada yerel otoritenin ortaya koymuş olduğu faydalılıklarla güçlü bir adım attılar.”

“BURADA 85 MİLYONLUK TÜRKİYE’NİN KALBİ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine 20 bin briket evin yapımına başlandığını ancak daha sonra rakamın 100 bine çıkarıldığını vurgulayan Bakan Soylu, şunları söyledi;

*Bu bölgede 50 bin sayısını Allah’ın izniyle 100 bine çıkarıyoruz. Burada, özellikle Türkiye’den 81 vilayetten valiliklerimizin koordinasyonunda da sivil toplum kuruluşlarının organizasyonda da briket evler yapıldı.

*Bir gün bakanlar kurulundaydık, kabinedeydik. Cumhurbaşkanı, kabinede bakanlar kurulunda, tek tek bakanlara sordu, ‘Sen kaç briket ev yapacaksın? Elinizi cebinize atın, aldığınız maaşlardan kardeşlerimize yardımcı olun’ meclis grubunu topladı, ‘Hepinizi göreceğim. Siz kardeşlerimize kaç briket ev yapacaksınız?’ dedi.

*Burada 81 vilayetimizin, bakanlarımızın, milletvekillerimizin her birinin katkısı, desteği, kardeşlik imzası var. Bilesiniz sevgili kardeşlerim, burada 85 milyonluk Türkiye’nin kalbi var.

SURİYELİ BİR MİLYON KİŞİYE EV YAPILACAK

Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad’da, Türkiye’de yerleşik bulunan Suriyeli bir milyon kişiye evler yapılacağını aktaran Bakan Soylu, şunları söyledi;

*Biz üç gün önce Cumhurbaşkanımızla beraber Kabe-i Muazzama’daydık. Allah’a niyazda bulunduk. ‘Allah’ım bu mazlumlara sen yardım et. Sen yardım edicisin. Sen güç ve kudret sahibisin’ dedik.

*Allah şahittir kardeşliğimiz kıyamete kadar sürecek. Sizi zulme teslim etmeyeceğiz. Kardeşliğimizi kıyamete kadar devam ettireceğiz. Allah bizi dünyaya ve mazlumlara mahcup etmesin.

*Burada sadece 77 bin ev projelendirmedik. 57 bin 306 ev tamamladık, 9 bin 700 ev devam ediyor, 10 bin eve başlıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. Yılsonuna kadar 100 bini arkadaşlarımızla birlikte Allah’ın izniyle bitireceğiz.

*Burada 50 okul bitirdik, 23 okulun yapımı devam ediyor, toplam 73 okul. 26 cami bitirdik, 24'ünün yapımı devam ediyor ve 10 sağlık tesisi yaptık, 13’ünün yapımı devam ediyor. 11 sosyal tesis yaptırdık, 7’sinin yapımı devam ediyor. 7 park bitirdik, 18 çocuk parkı yapıyoruz. 21 fırın bitirdik, 13 fırının yapımı devam ediyor. 36 su kuyusu yaptırdık, 4 su kuyusunun yapımı devam ediyor.

Etiketler:
 
PKK yeni müttefik buldu, beraber saldırıyorlarmış!
 
Füzeyle saldırlar: 1 asker şehit!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK yeni müttefik buldu, beraber saldırıyorlarmış!
Türkiye'nin Pençe-Kilit operasyonu devam ederken, Pentagon'un hazırladığı ...
Camını silmek isteyen kişiyi ezerek öldürdü!
Kavşakta duran otomobilin ön camını silmeye çalışan Ümit Özdemir, tartıştığı ...
Ekrem İmamoğlu'ndan seçim çıkışı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize’ye gerçekleştirdiği bayramlaşma ziyaretinin ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sığınmacı tepkisi: Akın akın geliyorlar!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Hindistan'da aşırı sıcaklar sebebiyle 25 kişi öldü
Hindistan'ın Maharashtra eyaletinde hava sıcaklığı son 6 yılın en yüksek ...
Koronada son durum
Sağlık Bakanlığı’nın 3 Mayıs’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son ...
 
İzmir'in kruvaziyer turizmi ayağa kalktı... İKİNCİ GEMİ GELDİ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’de turizmin gelişmesi ...
Erdoğan Suriyeliler konusunda geri adım attı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mart yayında yaptığı açıklamada, "‘Biz seçimi kazandığımızda ...
Dünya piyasası için felaket senaryosu!
Dünyanın en büyük varlık fonunun patronu, piyasalar için en kötü riski ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri