ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5663
    Dolar
  • Euro
    43,5602
    Euro
  • Altın
    4.022,650
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/20°
    IZMIR
  • KONYA
    7/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
13 Ekim 2019 Pazar - 12:46

Su Vicdan ve Yaşam Yürüyüşü sona erdi

İzmir Düşünce Topluluğu (İDT) çağrısı ile 9 Ekim sabahı İzmir Efemçukuru’ndan başlayan ve Kaz Dağları’na kadar süren 4 günlük “Su, Vicdan ve Yaşam Yürüyüşü” Çanakkale mitingi ile sona erdi.

Su Vicdan ve Yaşam Yürüyüşü sona erdi

Kaz Dağları’ndaki Alamos maden şirketinin ruhsatının yenilenmemesi için 12 Ekim’de büyük bir miting planlanmıştı. Ancak miting Barış Pınarı Harekatı nedeniyle iptal edilmişti. Buna rağmen İzmir ve Egeli çevreciler Kaz Dağları’nda nöbette bulunan çevre savunucularına destek için yürüyüşe devam ettiler ve farklı illerinden gelen diğe ekoloji grupları ile Çanakkale’nin İskele Meydanı’nında basın açıklaması yaptılar.

KAZ DAĞLARI EKOLOJİK TAHRİBATIN SEMBOLÜ OLDU

İzmir Düşünce Topluluğu’dan “Efemçukuru’ndan Kaz Dağları’na Su, Vicdan ve Yaşam Yürüyüşü” komisyonu adına konuşan İbrahim Akın“Doğal tahribat sadece Kaz Dağları’da değil, 4 gündür İzmir’den buraya kadar yol üstünde uğrağımız olan ,Efemçukuru, Gaziemir Nükleer Atık bölgesi, Gediz Deltası, Menemen, FOÇA-Ilıpınar, Foça Gencelli, Foça-Kyme antik kenti, Aliağa, Bergama, Dikili, Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit; Altınoluk, Küçükkuyu ve sonunda Çanakkale güzergahında Kaz Dağları ile aynı kaderi paylaşan yerlerden geçtik. Türkiye’nin toplam tüm sathında doğa talanları sürüyor. Unutulmaması gereken ve ilk defa Bergama’da başlayan ekoloji mücadelesi artık Kaz Dağlarına kadar ulaştı. Bugün Kaz Dağları ekolojik talana karşı verilen mücadelenin sembolü oldu” dedi.

Akın şöyle devam etti: “Amacımız 12 Ekimde Çanakkale’de düzenlenecek mitinge İzmir’den katılarak bütün ülkeye ve dünyaya bir mesaj verilecektik, ama engellendi. Bizlerin savaşlara karşı insanlık için, doğa için barışı her yerde savunmamız gerekiyor. Bu nedenle mitingin yapılmaması konusunda verilmiş olan kararı kabul etmiyoruz. 
Ekoloji mücadelesinin başarısı için ilkelerimiz çerçevesinde aynı duyguyu hissedip birlikte ortak tepki gösterebilmeliyiz. Yani Munzur’da, Murat Dağı’nda, Fatsa’da, Hasankeyf’de, Cerrahtepe’de, Efemçukuru’nda, Bergama’da ve Kazdağların’da ki mücadeleler ile dayanışma içerisinde olmaz isek, geleceğimizi kurtaramayacağız, havamıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkacağız.”

Kaz Dağları Dayanışması adına yapılan basın açıklamasında ise şöyle denildi:

"Kanadalı Alamos şirketinin, bölgede en az 200 bin ağaç kestiğini, toprağı tahrip ettiği, ve Kaz Dağları ekosistemine zarar verildiği dile getirildi. Projenin devam etmesi halinde, dünyada sadece Türkiye’de yaşayan 7 bitki türünün yok olacağı, Çanakkale’nin içme suyunun tehlikeye gireceği, kırma, tesisleri, siyanür tesisleri, ve atık havuzları ile bölgede cehennem çukurları oluşacağı ve Kaz Dağları’nda doğa tahribatı telafisi mümkün olmayan bir hale geleceği belirtildi. Bölgede ki topraklar yüzyıllarca sülfirik asit ve ağır metallerle zehirleneceği, tarım ve hayvancılık yok olacağı, Çanakkale’nin yaşanmaz bir şehir haline geleceği belirtildi."

Çanakkale’de yapılan mitinge, İzmir Düşünce Topluluğu, Efemçukuru Kaz Dağları Su, Vicdan ve Yaşam Yürüyüşü katılımcıları, Altınoluk Çevre Platformu, Ayvalık Tabiat Platformu, Bergama Çevre Platformu, Bozcaada Forum, Burhaniye Çevre Platformu, Edremit Çevre Platformu, EGEÇEP Ege Çevre Platformu, Ekoloji Birliği, Esenyurt Doğa ile Dayanışma İnisiyatifi, Eyleme Körfez Dayanışması, Foça Çevre Plattformu, Gömeç Çevre Platformu, İzmir Yaşam Alanları, Kaz Dağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Kaz Dağları İstanbul Dayanışması, Kaz Dağları Kardeşliği, Kaz Dağları Sanatçı Dayanışması, Politek, Yalova Kaz Dağları Dayanışması ve birçok ekoloji savaşçısı vatandaşlar katıldı.

Kazdağları ağaç adamı ve ağaç kadını, ekoloji bekçileri Onur ve Georgiana 'nın sembolik nikahlarının da kampta kıyılması, damat ve gelinlik giysilerinin de orman bitkilerinden olması eylemin en renkli görüntüler arasındaydı.

Etiketler:
 
Tasarruf sözde kaldı
 
Arjantin'den kargoyla kokain gönderdiler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tasarruf sözde kaldı
Hükümetin bütçe açığını kapatabilmek için “kamuda tasarruf” söylemi sözde kaldı.
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Barış Pınarı da desek akan su değil kandır
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik askeri ...
Yıkılan minarenin inşasında malzemeden çalmışlar
Avcılar'da 5,8'lik depremde minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin ...
 
Köfte harcında domuz eti...İşte gıda teröristleri
Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş ürün satan gıda teröristlerini ...
Barış Pınarı'ndaki Pınar'ın kaynağı ortaya çıktı
“Barış Pınarı Harekatı”ndaki “pınar” adının nereden geldiğine ilişkin ...
Okul servislerinde riskli düzenleme
Okul servis araçlarında 12 yaşın altında olma sınırı 1 Temmuz 2021'e kadar ...
 
Son dakika… Resulayn merkezi ele geçirildi
Suriye Milli Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Barış Pınarı ...
İşte öldürülen terörist sayısı
MİLLİ Savunma Bakanlığı, Fırat'ın doğusunda devam eden 'Barış Pınarı Harekatı'nda, şu ...
Acı haber geldi... 8 kişi hayatını kaybetti, 35 yaralı
Mardin Valiliği'nden gelen son dakika haberine göre, Nusaybin'de teröristler ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri