ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3385
    Dolar
  • Euro
    34,6609
    Euro
  • Altın
    2.392,020
    Altın
  • Bist-100
    10.161,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
12 Şubat 2023 Pazar - 14:01

Sürekli ve Şahin'den yaralılara ziyaret!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin; İzmir’e getirilerek Tepecik ile Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret etti. İzmir Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Safa Narlı ve dernek yönetimine taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunan başkanlar; yaşanan deprem felaketine dair açıklamalarda da bulundu.

Sürekli ve Şahin den yaralılara ziyaret!

Hastanedeki ziyaretlerine ilişkin duygularını paylaşan Başkan Sürekli, “İzmir’e getirilen depremzedelerimizi ve ailelerimizi ziyaret ettik ve acılarını bir nebze olsun paylaşmaya çalıştık. Ailelerin sonuna kadar yanında olacağız. Asrın felaketini yaşadığımızı doğru kavramak zorundayız. 17 Ağustos Gölcük depreminin 3 katı daha şiddetli bir deprem yaşadık. 500 Atom bombasının çıkardığı enerjiyle sarsıldık. Böyle büyük bir afetle mücadelede, herkesi yardımlaşmaya davet ediyorum. Yaşanan bu büyük doğal afet üzerinden siyaset yapmayı kimse düşünmesin bile! Gün yaraları sarma günüdür. Acıların üstünden bir ve birlikte olarak, hep birlikte geleceğiz.” diye konuştu.

Yıkım, 5 ülkeden daha büyük bir alanda
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili yıkan depremin etki alanının 5 ülkeden büyük olduğunu vurgulayan Başkan Sürekli, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;

“Etkilediği alan 5 Avrupa ülkesinin yüzölçümünden; Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Portekiz ve Macaristan’dan daha büyük. Teknik olarak derinliğin yüzeye yakınlığı, süresi ve diğer tüm ayrıntılar düşünüldüğünde ortaya çıkan facianın vahameti ortaya çıkıyor. 500 Atom bombasının çıkardığı enerjiyle sarsıldık. AFAD; 12 binin üzerinde binanın, 70 bine yakın bağımsız bölümün yıkıldığını bildirdi. Bunu göz ardı edemeyiz. 122 yıldır Türkiye’de olan bütün depremlerin en büyük artçılarından büyük ve çok sayıda artçı meydana geldi. Depremin görüntüleri ürpertici. Devletimiz tüm kurumlarıyla şartları zorluyor, dünyanın birçok yerinden gelen arama kurtarma ekipleri de öyle. Bu durumda, ortaya çıkan sonucu iyi kavramak ve had bilmek gerekiyor. Bu noktada siyaset yapmamak gerekiyor. Yapılması gereken tek şey, dayanışmak, aynı yere yumruk vurmak.”

Dertlerine derman olmak için geldik…
MHP İl Başkanı Veysel Şahin ise; “100 yılın afeti ve yüzyılın acısı ile karşı karşıya kalındığını söyleyerek; “Yaşadığımız depremin merkez üssü Kahramanmaraş olarak belirlenmiştir. Gerçekten acımız büyüktür bugün burada İzmir'deki Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle omuza omuza olmak için geldik, acılarını paylaşmak için geldik. Dertlerine Derman olmak için geldik. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak mağdur kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Rabbim ahirete irtihal edenlere rahmet, geride kalanlara sabırlar versin. Yaralılarımıza şifa, kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize de güç kuvvet versin. Bütün Türkiye Tek Yürek olduk. Deprem bölgelerinde kurtarma çalışmalarıyla ve yardımlarla hepimiz bu acıyı paylaşıyoruz. Devletimiz bütün kurumları ile orada milletimiz bütün desteği ile orada. Cenabı Allah bir daha bize böyle bir acı yaşatmasın inşallah.” ifadelerini kullandı.

Yaraları yarımızdır…
10 ilden İzmir’e getirilen yaralı depremzedeleri tedavi altına alındıkları hastanelerde ziyaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Doktorlarımız, depremzedelerimizin tedavilerini titizlikle yapıyor. Durumları iyiye giden kardeşlerimiz var. Onların ve ailelerinin sonuna kadar yanındayız. Pek çoğunun yakınları, komşuları enkaz altında. 10 ilimizde yaşam mücadelesi veren tüm vatandaşlarımızın yaraları yaralarımızdır.” diye konuştu.  Başkan Sürekli, deprem bölgesine giden yardımlarla ilgili de şu bilgileri verdi, ‘’Depremin ilk anından itibaren devletimiz tüm imkanlarını seferber etti. Milletimiz de var gücüyle elinden gelen yardımı yapıyor. Bizler de AK Parti teşkilatları olarak ilk andan itibaren İl ve İlçelerimizde Afet Koordinasyon Merkezlerimizi kurarak, üyelerimizden, vatandaşlarımızdan gelen yardımları Valiliğimizin koordinasyonunda depremzedelerimize ulaştırıyoruz. Asrın felaketinde 6. günü geride bırakırken İl Başkanlığı olarak 13 TIR, İlçe Başkanlıklarımız 11 TIR ve AK Parti Belediyelerimiz ise 78 TIR olmak üzere toplamda 102 TIR’ı İzmir’den deprem bölgesine gönderdik. AK Parti teşkilatları olarak, depremzedelerimizin yaralarını bir nebze olsun sarmak için elimizden gelen gayreti aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz.’’ şeklinde konuştu. 

 
147 saat sonra kurtarıldı: Çok kirliyim, beni hamama götürün!
 
71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
147 saat sonra kurtarıldı: Çok kirliyim, beni hamama götürün!
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da İBB ekipleri, depremden ...
Enkaz altında yaşadıklarını anlattı!
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Adıyaman'da yıkılan ...
Başkan Soyer: Yardımları gerçek ihtiyaç sahibine ulaştırmaya devam edeceğiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesine 6 günde 140 TIR, 115 kamyon, ...
 
Borsada depremzede 381 bin kişiyi zarara uğrattılar
Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası açık kalan ...
Deprem sonrası cezaevinden 165 firar
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem cezaevlerinde de soruna neden oldu. ...
O müteahhidler yurt dışına kaçarken yakalandı!
Adıyaman'da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen, ...
 
İkizlerin vakfından deprem bölgesine yardım!
İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen depremde ikizleri Sayra ...
Uğur Dündar gözyaşlarına hakim olamadı!
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. ...
Ahmet Ercan: Göçük altında 74 bin kişi var!
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 deprem 10 ilde ağır yıkım yarattı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri