ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3310
    Dolar
  • Euro
    34,8365
    Euro
  • Altın
    2.388,340
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
30 Aralık 2020 Çarşamba - 18:55

Suriyeliler'e dokunan yanıyor! RTÜK'ten Fatih Altaylı cezası!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Teke Tek programının sunucusu gazeteci Fatih Altaylı'nın Suriyeli mülteciler hakkındaki, “Türkiye’nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yani yakında bizi atacaklar buradan öyle bir hal var ortalıkta..." sözlerini cezasız bırakmadı. Habertürk TV'ye idari para cezası kesen RTÜK, üniversiteler için "fuhuş evi" benzetmesini yapıp milyonlarca insana hakaret eden Ebubekir Sofuoğlu'nun sözleri nedeniyle de AK İT TV'ye cezai işlem uyguladı.

Suriyeliler e dokunan yanıyor! RTÜK ten Fatih Altaylı cezası!

İzleme uzmanlarının raporlarını görüşmek üzere toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ilk olarak FOX televizyonu ile ilgili raporu görüştü.

27 Aralık tarihinde yayınlanan, ‘İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu’ programına konuk olarak katılan ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, corona virüs aşısı olmakta tereddüt eden kişilere yönelik, “Ben aşı yaptırmam’ diyenler birer vatan haini, onlara kız bile vermeyeceğiz, resmî dairelere bile giremeyecekler, okullara gidemeyecekler. Nasıl sokağa çıkma yasağının kuralları var. Aşıda da kural koyacağız, toplu taşımadan faydalanamayacaklar” açıklamasını yapmıştı. Uzman raporunda, Türkiye’de başta Sağlık Bakanlığı tarafından aşının önemine vurgu yapılırken, yayındaki ifadelerin aşılamanın yaygınlaşmasına ve aşı tereddüdü bulunan kişilerin ikna edilmesine katkı sunmayacağı tespitinde bulunuldu.

FATİH ALTAYLI’NIN SÖZLERİ

Üst Kurul, Sönmez’in ifadelerinin eleştiri sınırlarının çok ötesinde bir itham olduğu kanaatine varırken, kanundaki, ‘Yayın hizmetleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez’ ilkesinin ihlali nedeniyle FOX Tv’ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

RTÜK ayrıca, Habertürk’te yayınlanan Teke Tek programının sunucusu Fatih Altaylı'nın Suriyeli mülteciler hakkında, “Türkiye’nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yani yakında bizi atacaklar buradan öyle bir hal var ortalıkta. Çünkü son derece özgürler, hiçbir konuda yükümlülükleri yok. Hesap verme durumları yok. Yasaklar onları bağlamıyor, bizi bağlıyor. Açık söylemek gerekirse bir Türkiye’yi Suriye’ye savaşsız kaybettik diyebilirim. 4 milyon askerle gelip Türkiye’yi şu anda esir almış vaziyette görünüyorlar” şeklindeki ifadeleri için de kanala cezai müeyyide uyguladı. Yayında Suriyeli mülteciler için, ‘asker’ ve ‘esir alma’ metaforları kullanılarak onlara karşı toplumda antipati ve olumsuz kanaat oluşturabilecek benzetmelerin yapıldığı tespitinde bulunan Üst Kurul, kanundaki, ‘yayın hizmetleri, ırk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasî ve felsefî düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez’ ilkesinin ihlali nedeniyle yayıncı kuruluşa idari para cezası uyguladı.

TEHDİT ETMİŞLERDİ

Gazeteci Fatih Altaylı,objektif tespitler yer alan bu sözleri nedeniyle sosyal medyada bazı "sözde hümanist" kesimler ve Suriyeliler tarafından linç edilmişti. Bir Suriyeli, Fatih Altaylı'ya ölüm tehditinde bulunmuştu.

SOFUOĞLUNUN ‘FUHUŞ EVİ’ BENZETMESİ DE CEZA GETİRDİ

RTÜK yılın son toplantısında Akit TVnin ‘Derin Kutu’ programına konuk olarak katılan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun üniversite olan şehirlerindeki apart evlere yönelik ‘fuhuş evleri’ ifadelerini de ele aldı. Söz konusu yayında Sofuoğlu’nun yaklaşık 5 dakikalık konuşma boyunca yapılan uyarılara aldırmadan ve sürekli genelleme yapmak suretiyle üniversite öğrencilerinin kaldığı konutlarla ilgili ‘fuhuş evi’ benzetmesi yapmaya, gençlerin millî ve manevi hassasiyetlerden yoksun kimseler olduğuna yönelik ithamlarda bulunmaya devam ettiği ve bu durumun moderatör tarafından engellenemediği uzman raporunda belirtildi. Raporda teklif edilen yaptırımı yerinde bulan Üst Kurul, Akit TV’ye idari para cezası verilmesine karar verdi. Üst Kurul ayrıca, Halk TV’de yayınlanan ‘Medya Mahallesi’ programı hakkında hazırlanan raporu da görüşerek, idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

 
'Sahte diplomayı' savunan AK Partili Özkan hakkında suç duyurusu
 
"Pamuk yerine rakı şişesi tıkacağız" diyen imam, sendika şube başkanı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sahte diplomayı' savunan AK Partili Özkan hakkında suç duyurusu
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve ...
Aylin Sözer’in babası konuştu: Erkek arkadaşı değil, hırsız
Kemal Ayyıldız adlı erkek tarafından öldürülen akademisyen Aylin Sözer’in ...
İzmir'de trafik kazası: 1 yaralı
İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
 
Burnunu karıştıranlara kötü haber
Burun karıştırıyorsanız dikkat... Büyük sağlık riskleri mevcut: "Eğer ...
Foça'daki kaldırım işgalinin kaldırılması kararı!
İzmir'de geçen günlerde yola döşenen ağır ve iri parke taşlarının kepçeyle ...
Şair ve yazar Yılmaz Odabaşı tutuklandı
Şair ve yazar Yılmaz Odabaşı, noter işlemi yaparken gözaltına alındığını ...
 
İzmir'de korkutan deprem
İzmir'de Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...
Turistler yılbaşında gezemeyecek!
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Cadde, Bulvar, Meydan Tedbirleri" ...
Sağlıkçılar isyanda: DAHA FAZLA ÖLMEK İSTEMİYORUZ
İzmir'de sağlık çalışanları, odalar, sendikalar ve sağlık örgütleri, AKP ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri