ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4068
    Dolar
  • Euro
    34,5220
    Euro
  • Altın
    2.381,910
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    13/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
20 Ocak 2022 Perşembe - 13:33

TMMOB: Deprem mağduriyetinin sorumlusu devlettir!

İzmirli depremzedelerin emsal artışına karşı dava açtığı için protesto ettiği Mimarlar Odası, hükümete tepki gösterdi. TOKİ'nin Arnavutluk'un Laç kentinde deprem sonrası yapıp teslim ettiği 522 konutu anımsatan TMMOB İKK Dönem Sekreteri Aykut Akdemir, "Devlet, Arnavutluk'ta yaptığı gibi hak kaybı yaşayan İzmirli depremzedelere evlerini teslim etmiş olmalıydı. 64 milyar lira deprem vergisiyle evler yapılmadı. Depremzede ile müteahhit karşı karşıya getirildi. Devlet yapması gerekeni yapmadı" dedi.

TMMOB: Deprem mağduriyetinin sorumlusu devlettir!

SONKALEİZMİR-Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği'nin (TMMOB) Alsancak'taki binasında düzenlenen basın açıklamasına TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay, Şehir Plancıları Odası İzmir Şube yöneticisi Zafer Mutluer, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman ile bazı depremzedeler katıldı.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Aykut Akdemir, Arnavutluk'ta 2019 yılında 51 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası TOKİ tarafından Laç kentinde yapılıp teslim edilen 522 konutu işaret ederek, "Sosyal devlet, yıkılan binaların olduğu yere Arnavutluk'ta yaptıkları gibi hak kaybı yaşayan depremzedelere evlerini teslim etmiş olmalıydı. 64 milyar lira deprem vergisiyle evler yapılmadı. Depremzede ile müteahhit karşı karşıya getirildi. Biz meslek odasıyız. Önerme yapmak siyasetçilerin görevi. Sosyal devlet gerekeni yapmadı" dedi.

"KAMU İDARESİ KARŞILAMALI"

TMMOB adına basın açıklamasını da Aykut Akdemir okudu. 'Depremde yaşanan mağduriyetin sorumlusu her kademesiyle devletin ta kendisidir" başlığıyla yapılan basın açıklaması şöyle:

"İlgili kurumlardan tüm izinleri alarak inşa edilmiş binalarında ikamet ederken, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın uğradıkları can ve mal kayıplarından esas sorumlu kamu idaresidir. İdarece tüm yasa ve yönetmeliklere uygun inşa edildiği belirtilen ve ilgili kurumlar tarafından ruhsatlandırılan binalarda yaşanan her türlü hasarın kamu idaresi tarafından karşılanmasının bir zorunluluk olduğunu savunuyoruz. Özetle yaşanan mağduriyetin sorumluların hesap vermediği, mağduriyetleri gidermek bir yana yeni felaketlere kapı aralayacak yoğunluk artışının TMMOB tarafından kabul edilmesini hiç kimse bekleyemez.

"KAYNAK AKTARMAK İÇİN Mİ KULLANILIYOR"

Neden, depremden zarar görmüş bütün vatandaşların hak talepleri, herhangi bir bedel talep etmeksizin, devlet tarafından giderilmemektedir? Neden, zenginlerin vergi borçlarını silen, zenginler daha zengin olsun diye hazine arsalarını özelleştiren devlet, söz konusu halk olduğunda sadece arabuluculuk ile yetinmektedir? Yoksa, depremzedelerin mağduriyetleri, birilerine kaynak aktarmak için mi kullanılmaktadır? Kentimizde var olan gökdelenlere ilgili belediyeler veya Bakanlıklar tarafından izin verilmektedir. Konu ile ilgili itirazların bu kurumlara yapılması gerekirken verilen izinler ile herhangi bir ilgisi bulunmayan TMMOB'nin ısrarla hedef gösterilmesinin nedeni nedir?"

MİMARLAR ODASI ÖNÜNDE PROTESTO ETMİŞLERDİ

Toplantıyı izleyen bazı depremzedeler de TMMOB yetkililerine serzenişte bulundu. Depremzedeler davanın geri çekilmesini isterken, TMMOB İKK Dönem Sekreteri Aykut Akdemir ile Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi üyesi Zafer Mutluer dava gerekçelerini anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayraklı'da depremzedeler için parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı kararına ekstra nüfus yoğunluğu yaratacağı ve geri dönüşü olmayan sorunlar yaratacağı gerekçesiyle dava açmıştı. İzmirli depremzedeler ise geçtiğimiz cumartesi günü Mimarlar Odası binası önünde protesto düzenlemiş ve davanın geri çekilmesini istemişti.

 

 

 
Polis baskınında ele geçirildi!
 
AK Partili Hızal'dan 'Hükümet İzmir yatırımlarını engelliyor' iddialarına yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis baskınında ele geçirildi!
İzmir'in Tire ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda Helenistik, Roma, ...
İzmir'de cinsel içerikli ürün baskını!
İzmir'in Konak ilçesinde sağlıksız ortamlarda depolanan ve satışa sunulan ...
2 doz BioNTech olana 1 doz Turkovac!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "2 doz BioNTech aşısı üzerine 1 doz Turkovac ...
 
Soyer: Engellemek isteyenler var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldığı programda hükümete ...
Ters kelepçeye 10 bin TL tazminat!
İzmir Adliyesi'nde 2 polis tarafından ters kelepçe yapılan eski emniyet ...
CHP'li Bakan: Oyuncak tren alamazsınız...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2022 Yılı Yatırım Programı'nda İzmiriçin ...
 
İzmir'e yağmur geliyor!
Türkiye genelinde kendini gösteren karlı ve soğuk hava hafta sonu da devam ...
İzmir'de uyuşturucu baskını!
İzmir'in Menemen ilçesinde evinde oluşturduğu düzenekle uyuşturucu yetiştirdiği ...
İzmir'de alışıldık manzara!
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, Türkiye'den Yunanistan!a geçmek isteyen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri