ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5303
    Dolar
  • Euro
    34,9399
    Euro
  • Altın
    2.437,080
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    16/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
27 Mart 2023 Pazartesi - 20:46

TMSF'den Türkbank açıklaması

TMSF, Türkbank’ta altın hisseye sahip herhangi bir mirasçı olmadığını, mirasçıların elindeki hisselerin ise 1949 yılında satın alındığını açıkladı. Altın hisse iddiasını yineleyen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, “Banka 1949’da değil 1913’te kuruldu. Ana kuruluş sözleşmesine bakın” dedi.

TMSF den Türkbank açıklaması

Türk Ticaret Bankası’nda (Türkbank) yaşanan ‘altın hisse' iddiasına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) karşı açıklama geldi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, Türkbank'ı 1913 yılında dedesi Hacı Adem İbrahim Beyzade'nin kurduğunu ve ailenin elinde ‘altın hisse' olduğunu iddia etmişti. Tunay, kurucu ana sözleşmenin kaybolduğu yönünde kendilerine açıklamalar yapıldığını da ifade ederken, ana sözleşmenin ve altın hissenin tespiti için dava açacaklarını söylemişti.

Tunay'ın iddialarına yanıt veren TMSF yönetimi, Türkbank'ta mirasçı kalmadığını, altın hisse de bulunmadığını açıkladı. Bu açıklamalara yanıt veren Tunay, “Banka 1949 yılında değil 1913'te kuruldu. Ana kuruluş sözleşmesine bakın, orada bizim altın hissemizi göreceksiniz” dedi.

TMSF’DEN AÇIKLAMA

TMSF tarafından yapılan açıklamada, Türkbank hisselerinin yüzde 98.50'sinin TMSF'ye, kalan hisselerin ise Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Vakıflar Bankası, Akbank ve bazı şahıslara ait olduğu belirtildi. Türkbank'ta ‘altın hisse' veya ‘imtiyazlı kurucu hisse' olmadığı ifade edilen açıklamada, “Ana sözleşmesinde böyle bir düzenleme olmadığı için de satış için herhangi bir kimseden izin alınması gerekmemektedir” denildi.

TMSF yönetimi, 15 Mart 1949 tarihli genel kurul toplantısında alınan kararla, bankanın kurucu ortaklarına ait 1100 adet hissenin bedelleri ödenerek satın alındığını, bunun Ticari Sicil Gazetesi kayıtlarında da bulunduğunu ifade ederek, iddiaları şöyle yanıtladı:

* “Ne zaman Türk Ticaret Bankası'nın satışı gündeme gelse, mirasçılık iddiasıyla kimi insanlar ortaya çıkmaktadır. Fakat bankanın TMSF'ye devredildiğinden bugüne kadar geçen 25 yılda iddialarını ispat edememişlerdir.

* Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay'ın ortaklık iddiasına benzer şekilde bir vatandaşın 2018 yılında Sakarya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açtığı dava –esasa girilmeden- reddedilmiştir. Sayın Faik Tunay'ın mirasçılık iddiasıyla ilgili olarak bugüne kadar ne TMSF'ye ne de Türk Ticaret Bankası'na bir müraacatı olmuştur.

* Şirket ana sözleşmesinin kayıp olması mümkün değildir; bu ve benzeri bilgilerin yayımlandığı Ticari Sicil Gazetesi kayıtları ilgili herkese açıktır. Son ilan 2883/4190 sicil numarasıyla 15.04.2009 tarihinde yayımlanmıştır.

* Sermaye artırımlarına katılmadığı için bankadaki payı yüzde 5.65'e düşen Munzam Vakıf'ın hisseleri de 2013 yılında TMSF tarafından satın alınmıştır. Böylece bankanın ödenmiş sermayesinin yüzde 98,50'sinin sahibi TMSF olmuştur. Kurumumuzun 20 yılı bulan yoğun çalışmaları neticesinde banka tasfiyeden çıkarılmış, yeniden lisans almaya hak kazanmış ve şeffaf ihaleyle Türkiye ekonomisine kazandırılmıştır.”

“1949'A DEĞİL 1913'E BAKIN”

TMSF'nin açıklamalarına yanıt veren Faik Tunay, “Bizim mirasla parayla pulla işimiz de ihtiyacımız da yok. Hisse değil, altın hissemiz olduğunu söylüyoruz ve haklıyız. 1949 tarihli ticaret siciliyle altın hisse yok denilemez. Banka 1913 yılında kuruldu. O tarihteki kuruluş ana sözleşmesinin açıklanmasını istiyoruz” dedi.

Tunay, Türkbank'ın çok düşük fiyatla satılmak istendiğini de belirterek şu açıklamayı yaptı:

* “Banka 2013 yılında tasfiye halindeyken değerleme yapılmıştı o halinde bile 117 milyon TL değer biçildi. O tarihte karşılığı 60 milyon dolar civarındaydı. Banka tasfiyeden çıktı, lisansı verildi. Bugün 455 milyon TL, yani 23-24 milyon dolara verilmek isteniyor.

* Tasfiye halindeki bankanın değeri 60 milyon dolar, lisansını almış bankanın değeri 24 milyon dolar olamaz. Daha önce Türkbank'a talip olanlardan 300 milyon dolar sermaye şartı istenmişti. Şimdi de istenecek mi? Bu şekilde satılırsa kamu zararı oluşuyor. Ailemiz adına altın hisse sahibi olarak noterden protesto çekeceğiz.” SÖZCÜ

Etiketler:
 
Okulların kapanacağı tarih belli oldu
 
Kılıçdaroğlu seçim kampanyasını başlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okulların kapanacağı tarih belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 16 Haziran'da ...
İzmir'de vapur seferleri iptal edildi
İzmir'de olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle iptal edilen arabalı ...
İskenderun Devlet Hastanesi'nin temeli de sembolik atılmış!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay'da katıldığı katıldığı temel atma törenindeki ...
 
Kızılay Başkanı Kerem Kınık kendisini böyle savundu!
Meclis Deprem Araştırma Komisyonuna sunum yapan Kızılay Başkanı Kınık, ...
TEM'de katliam gibi kaza!
TEM Otoyolu Silivri mevkisinde ilerleyen hafriyat kamyonu, sürücüsünün ...
İmamoğlu: İşin içinden çok pis kokular geliyor!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ...
 
Erdoğan'ın adaylığına İzmir'den itiraz geldi...
Eski İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı ...
İYİ Parti’den Erdoğan’ın adaylığına itiraz!
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanlığı adaylığına ...
CHP'de aday adayları listesi kesinleşti... O isim İzmir'den kaçtı, İstanbul'a gitti...
CHP İzmir'de geçen hafta sonuçlanan milletvekilliği aday adaylığı başvurularının ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri