ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
20 Ekim 2023 Cuma - 20:58

TRT muhabiri Akkuş, tutuklandı

TRT’nin 25 yıllık savaş muhabiri olan Elif Akkuş, TRT’deki usulsüzlükler iddialarına ilişkin paylaşımlar yapan ‘bir sosyal medya hesabına’ bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklandı.

TRT muhabiri Akkuş, tutuklandı

Gazeteci Elif Akkuş ‘Anonim bir hesapta TRT’nin içerisindeki nepotizm ve kamu kaynaklarının kötüye kullanılmasıyla ilgili yapılan paylaşımların haber kaynaklarından bir tanesi olduğu’ iddiasıyla geçen gün gözaltına alındı.

Rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılan Akkuş’un ifadesi tedavi gördüğü hastanede alındı. İfadenin ardından savcının gözaltı kararını sonlandırdı ancak daha sonra Akkuş’un polis nezaretinde adliyeye götürülmesine dair karar verildi.

Akkuş hakkında gözaltı ve yakalama yasağına karşın savcı, hastane yönetimine ve Ankara Emniyeti'ne, “taburcu olduğunda adliyeye sevkinin sağlanması" yönünde yazı yazdı.

Gazeteci Elif Akkuş savcılık ifadesi sonrasında “tutuklanması istemiyle” Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Akkuş Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkmadan önce rahatsızlandı. Hakimliğe sevk edilen Akkuş hakkında tutuklama kararı verildi. Cumhuriyet konuya ilişkin Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz ile konuştu. 

"ADLİYEYE GETİRİLMESİ TALEBİNDE BULUNULDU"

Süreci anlatan Avukat Hüseyin Ersöz, “Savcılığın almış olduğu gözaltı kararı, Akkuş’un tedavisi devam ederken hastanedeyken sona erdi ve savcılık gözaltı kararının sonlandırılması kararı verdi. Bu noktada savcılık tarafından hastaneye yazılan yazıda Elif Akkuş taburcu edilir edilmez derhal polise haber verilmesi ve polise haber verildikten sonra da adliyeye getirilmesi talebinde bulunuldu. Biz bu işlemin hukuka aykırı olduğunu, vekilimiz hakkında gözaltı tedbiri sonlandırıldıktan sonra yeni bir gözaltı ve yakalama kararı verilemeyeceğini belirttik” dedi. 

"İDDİAYI DESTEKLEYEN BELGE YOK"

“Elif Akkuş, savcılık talebiyle bağlantılı olduğunu düşündüğümüz şekilde hastaneden taburcu edildi” diyen Ersöz, “Ankara Adliyesi'ne doğru kendi isteğimizle hakkımızda bir yakalama ve gözaltı kararı olmamasına karşın ve savcılık da yine hakkımızda bir çağrı kağıdı göndermemiş olmasına karşın en başta yaptığımız gibi yine nasıl asayiş şube müdür gittiysek adliyeye gidiyoruz ve savcılığın bu noktada ifadesini ifademize başvurmasını sağlayacağız. Elif Akkuş hiçbir şekilde özgürlüğünün kısıtlanmasını gerektirecek suç işlememiştir. Bir anonim Twitter hesabından yapılmış olan paylaşımların haber kaynağı olduğu ve bu bilgileri verdiği iddiası bulunmaktadır. Fakat soruşturma dosyasının içerisinde bu iddiayı destekleyecek hiçbir bilgi, belge yoktur” ifadelerini kulllandı. 

"BUNLARI BİZ PAYLAŞMADIK"

Kararın ardından konuşan Ersöz, “Bu tamamen başkası tarafından paylaşılmış olan TRT’deki nepotizm ve kamu kaynaklarının kötüye kullanılmasıyla ilgili paylaşımlar. Bunları biz paylaşmadık. Bilgilerin bir kısmının bizden alındığı iddiası var ancak o kişiyle böyle bir iletişimimiz yok. İddiaları kabul etmedik. Karara itiraz edeceğiz” dedi. 

 
Erdoğan'dan İsrail'e flaş çağrı
 
Haluk Levent, Gazze Belediye Başkanı ile görüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İsrail'e flaş çağrı
İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sürerken; AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ...
Fidan'ın basın danışmanlığına yeni isim
Dişişleri Bakanı Hakan Fidan, Büyükelçi Lütfullah Göktaş'ı basın başdanışmanı olarak görevlendirdi.
Gazeteci Rauf Tamer yaşamını yitirdi!
Gazeteci Rauf Tamer, geçirdiği kalp krizi sonucu 86 yaşında hayata veda etti.
 
AK Partili Çankırı'dan adaylık sorusuna yanıt!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, evinde gazetecileri ...
FETÖ ablası bazadan çıktı!
İstanbul'da FETÖ'nün hücre evleri olarak bilinen gaybubet evlerine bu ...
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü var!
Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Gaziantep-Şanlıurfa arasındaki ...
 
İzmir'de İsrail protestosu!
İzmir'de cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasında, İsrail'in Filistin'e ...
5 partiye 6,7 milyar TL’lik Hazine yardımı!
Yerel seçim nedeniyle 2024’te siyasi partilere çifte ödeme yapılacak. ...
TMSF 2 şirketi satışa çıkardı!
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Royal ve Atlas Halı İle Nakpilsa ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri