ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/15°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakan Şimşek'ten İMF pozu!
Bakan Şimşek'ten İMF pozu!
Türkiye enflasyonda Avrupa birincisi!
Türkiye enflasyonda Avrupa birincisi!
Malatya'da deprem
Malatya'da deprem
Anneannesini döverek öldüren şüpheli tutuklandı
Anneannesini döverek öldüren şüpheli tutuklandı
8 Aralık 2022 Perşembe - 14:46

TTI İzmir ve TTI Outdoor Fuarı kapılarını açtı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi ile TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı açıldı. 16 ülkeden 210'un üzerinde katılımcıyı bir araya getiren fuarda İzmir turizm hedefini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir için somut bir hedef belirledik. İzmir’e gelen turist sayısını dört milyona yükselterek 12 aya ve 30 ilçeye yaymak. Doğru yolda olduğumuzu biliyoruz" dedi. 

TTI İzmir ve TTI Outdoor Fuarı kapılarını açtı...

SONKALEİZMİR-Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi ve TTI Outdoor-2. Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı. 16 ülkeden 210'dan fazla katılımcıyı ve dünyanın dört bir yanından turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerini onur konuğu il olan Antalya ile ağırlayacak TTI İzmir ve TTI Outdoor'un açılışı bugün Gaziemir Fuar İzmir'de yapıldı. 


YOĞUN KATILIM VARDI

Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA) Başkanı Sunil Kumar Rumalla, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, il ve ilçe belediye başkanları, turizm sektörü profesyonelleri, yabancı misyon temsilcileri katıldı.



"HEDEF 4 MİLYON TURİST"

Turizm sektörünü bisiklete binmeye benzeten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başarılarla, rakamlarla övünmenin mümkün olduğunu ama pedal çevirmekten asla vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi. Ağırlığın deniz, güneş, kum üzerine kurulan turizm anlayışında dünya turizminden alınan payın az olduğunu ve gelenlerin de tek bir ile sıkıştığını dile getiren Başkan Tunç Soyer şöyle konuştu:

“Biz İzmir’de bunun tersini başarmak için Kent Vizyon Ortaklığı ile kapsamlı bir turizm stratejisi hazırladık. Tüm sektör paydaşlarımızla birlikle İzmir için somut bir hedef belirledik: İzmir’e gelen turist sayısını dört milyona yükselterek 12 aya ve 30 ilçeye yaymak. Turizmin dijitalleşmesi bu hedefe ulaşmak için elimizdeki en büyük fırsat. İşte bu nedenle İzmir’in üç bine yakın destinasyonunu tek bir mobil aplikasyonda topladık. Türkçe, İngilizce ve birçok farklı dilde ücretsiz olarak kullanıma açtığımız Visitİzmir, İzmir’e gelmek isteyen turistlere daha yolculuğa çıkmadan rehberlik etmeye başlıyor. Yaptığımız çalışmaları daha da geliştirmek için bir diğer önceliğimiz, İzmir’e yapılan doğrudan seferler. Bu konuda İzmir’e uçuş düzenleyen havayolu şirketleri ile yakın bir ortaklık içinde çalışıyoruz ve bu kapsamda Direct İzmir programını başlattık. Doğru yolda olduğumuzu biliyoruz. Bu yolun varacağı yeri, çok daha yüksek bir yaşam kalitesi yaratacağını da biliyoruz.” 



"PANDEMİYİ YENDİK, TURİZM GERİ DÖNÜYOR"

Pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılara değiren Soyer şöyle devam etti:

"İzmir’de, yerel ölçekte turizm alanında atacağımız adımları planlarken küresel ölçekteki bu değişimi anlıyor ve İzmir’i bu değişimle uyumlu hale getiriyoruz. İki yıldır TTI fuarımızla birlikte düzenlediğimiz ve büyük teveccüh gören Outdoor fuarımız bu kararlılığımızın bir yansıması. Şunu belki de açıkça kabul etmek gerekiyor: Kent ekonomisine, esnafa, taksiciye faydası olmayan bir turizm anlayışı dünya genelinde ömrünü tamamladı. Türkiye’nin ucuz destinasyon haline gelmediği, yerelin kendi gücü ve bereketinden beslenen yeni bir turizmi ülkemizin tüm kılcallarına yaymak zorundayız. Bu konuda yaşadığımız heyecan Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken her an daha da çoğalıyor ve ülkemizin her yerinde dalga dalga yayılıyor. Pandemiyi yendik, turizm geri dönüyor. Dilerim dönüşümüz muhteşem olsun.” 

“İZMİR NE YAPARSA GÜZEL YAPAR"

Onur konuğu Antalya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de turist sayısını yükselttiklerini belirterek "Turizm yarattığı ekonomik ve sosyal faydalar nedeniyle çağımızın en önemli endüstrileri başında geliyor. Birçok ülke tarafından öncelikli endüstri olarak ele alınıyor. Deneyimlerimizi paylaşacağımız TTI İzmir'in katılımcısı olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum” dedi. 

Geçen yılın onur konuğu Edirne'nin Belediye Başkanı Recep Gürkan da “Eğer ne iş yaparsanız yapın; doğru insanlarla, doğru bir yolda, doğru projelerle yürürseniz başarıyla ulaşırsınız. İzmir ne yaparsa güzel yapar, İzmirliler ne yaparsa hakkını vererek yapar. Olağanüstü güzel bir fuardayız. İzmir'i fuar kenti yapan tüm paydaşları kutluyorum” diye konuştu.

BAĞLIKAYA: "İZMİR TÜRK TURİZMİNİN KOÇ BAŞIDIR"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya İzmir'in Türkiye turizmindeki önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“İzmir Türk turizminin koç başıdır, ilklerin şehridir. Hepimizin hayatında özel bir yeri olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın evidir. Turizm ve fuar sözcüklerini en anlamlı olduğu İzmir'de turizm fuarımızda yeniden bir aradayız. Turizm barıştır, diğerini tanımak ve anlamaktır, kardeşliktir, işbirliği, paylaşma, dayanışmadır. Turizmcinin hedefi sadece para kazanmak değildir. Hizmet verdiği insanları mutlu etmektir. Turizm başka sektörlere benzemez, 60'a yakın sektöre kazandırır. Turizm İzmir'e çok yakışıyor.” 

RUMALLA: "İZMİR'DEN ÇOK ETKİLENDİK"

Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA) Başkanı Sunil Kumar Rumalla, “Merhaba İzmir” diyerek başladığı konuşmasında İzmir'den çok etkilendiklerini dile getirdi. 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de “TTI İzmir 16 yıllık süre içinde her gün ileriye gitti. Çok önemli bir turizm platformu oldu. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu söylerken bir kere düşünmediğim İzmir, her türlü turizm alternatifine olanak sağlayan bir destinasyon” dedi.

NARİN: "KENDİMİZİ İSPAT ETTİK"

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ise şunları kaydetti:

“Türk turizmi dünyada önemli bir adım attı ve ne kadar güçlü olduğunu dünyaya ve kendimize ispat etmiş olduk. İzmir ve Ege'nin payını alması için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise, “Kruvaziyerde yükseliş yeniden başladı. Neredeyse sıfıra kadar düşmüştü, İzmir'deki bu güzel sinerji tüm Türkiye'ye yayıldı. İşbirlikleri bize büyük bir ivme kazandırdı.”

SÖYLEŞİLER VE ETKİNLİKLER YAPILACAK

Fuar İzmir'de bakanlıklar, valilikler, belediyeler, seyahat acenteleri, tur operatörleri, turizm büroları, oteller ve konaklama tesisleri, havayolları, turizm taşımacılığı, seyahat teknolojileri ve yazılımları gibi birçok kurum ile sektörden katılımcı yer alıyor. TTI İzmir gösteriler, sergilerin yanı sıra alanında uzman isimlerin yer aldığı söyleşilerle Türkiye ve dünya turizmine ışık tutacak. “Sağlık turizmi özel alanında” sağlık kurum ve kuruluşlarının stantları yer alacak. 

Fuarın ana sahnesinde ise 9 Aralık Cuma günü boyunca sağlık turizmi oturumları düzenlenecek.  “Kruvaziyer turizmi” bölümü sektörün önde gelen paydaşlarını buluştururken katılımcılarıyla özel bir oturum da düzenleyecek. B salonunda yer alan TTI Tech sahnesinde de seyahat teknolojileriyle ilgili sunumlar olacak. TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise karavan park alanında kamp ateşi yakılarak başlatılacak. Fuar boyunca doğa tutkunları için birçok etkinlik düzenlenecek.

 

 
Turizm fuarında Bayraklı standına büyük ilgi!
 
Anadolu Vakfı, Değerli Öğretmenim adlı program ile İzmirli öğretmenleri yaratıcı uygulamalarla tanıştırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaryakıtta çifte indirim!
Petrol fiyatlarında 7 Ocak'tan bu yana en düşük seviyelerin görülmesinin ...
Poşetlerin 2023 yılı fiyatı belli oldu
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) 25 kuruştan satılan alışveriş ...
Türk-İş Başkanı asgari ücret için rakam verdi!
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, bugün başlayacak asgari ücret görüşmeleri ...
 
Benzin ve motorinde indirim bekleniyor!
Benzinin litre satış fiyatına 2,13 lira, motorinin ise 1,89 lira indirim bekleniyor.
Motorine indirim geldi!
Brent petrol fiyatlarında dalgalanma devam ederken benzin ve motorin fiyatları ...
Market poşetine zam talebi!
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) 25 kuruştan satılan alışveriş ...
 
DİSK, asgari ücret talebini açıkladı!
Enflasyon oranının açıklamasının ardından Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları ...
Biraya zam geldi!
Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından ...
TÜİK'e göre enflasyon yüzde 2,88 arttı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri