ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3673
    Dolar
  • Euro
    34,9585
    Euro
  • Altın
    2.324,360
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Çocuklarının gözleri önünde katledildi!
Çocuklarının gözleri önünde katledildi!
Sır olay... Otoyolda kadın cesedi!
Sır olay... Otoyolda kadın cesedi!
2 Ekim 2022 Pazar - 10:15

TÜGVA'ya İzmir'de okullara giriş izni...

Bilal Erdoğan’ın yönettiği TÜGVA’ya, İzmir'deki okullarda sporcu öğrenci tarama faaliyetleri için izin verildi. İlçe milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara resmi yazı gönderilerek, "Gerekli kolaylığın sağlanması" istendi, vakfın antrenörleri okul salonları ve sahalarında açılan kurslarla okçuluk ve güreş başta olmak üzere 11 dalda tarama çalışmasına başladı.  Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, "Okulda olmaları tedirginlik yaratıyor" dedi.

TÜGVA ya İzmir de okullara giriş izni...

SONKALEİZMİR (ÖZEL HABER) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Gençlik Spor İzmir İl Müdürlüğü'nün onayıyla ilçe spor il müdürlükleriyle sporcu arama tarama faaliyetleri yürütmek amacıyla protokol yaptı. Ardından ilçe kaymakamlıklarına başvuran vakıf, okullarda öğrenci sporcu arama tarama faaliyetinin yürütüleceğini ve bu kapsamda gerekli kolaylığın sağlanmasını talep etti. İlçe kaymakamlıkları da milli eğitim ilçe müdürlüklerine, okullara gönderilmesi için resmi yazı gönderdi.

İZİN VERİLMESİ TALEP EDİLDİ

SONKALE'nin edindiği belgeye göre, TÜGVA'nın Menemen İlçe Kaymakamlığı'na 15 Eylül 2022'de yaptığı başvuruda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Gençlik Vakfı Menemen İlçe Temsilciliği olarak aşağıda belirtilen branşlarda vakfımız faaliyetlerde bulunmaktadır. Kurumumuz ve Gençlik Spor ilçe müdürlüğü tarafından protokol kapsamında yürütülen sportif faaliyetler için ilçemiz okullarında görevli antrenörlerimiz tarafından yapılacak olan sporcu öğrenci arama tarama faaliyetlerine izin verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz."

"OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE GÖNDERİLMESİ İÇİN"

Menemen Kaymakamlığı tarafından Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmi okul müdürlüklerine gönderilmesi istemiyle 22 Eylül'de tebliğ edilen yazıda ise şöyle denildi:

"Türkiye Gençlik Vakfı Menemen İlçe Temsilciliği'nin okullarda sporcu öğrenci tarama için ilgi yazısı ekte olup, okul müdürlüklerinin gerekli kolaylığı sağlaması hususunda; gereğini bilgilerinize arz ederim."

11 BRANŞTA KURSLAR AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönettiği TÜGVA, yeni eğitim sezonu ile birlikte gerekli izinleri alarak İzmir genelinde kendi antrenörleriyle öğrenci sporcu arama tarama faaliyetlerine başladı. Bu kapsamda ilk olarak Karabağlar, Buca ve Menemen'deki okullarda okçuluk, güreş, basketbol, atletizm, tekvando, oryantiring, satranç, masa tenisi, hentbol, badminton ve voleybol branşlarında kurslar açıldı.

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam ise TÜGVA'nın İzmir'deki okullarda yürüttüğü faaliyetler nedeniyle velilerden şikayetler aldıklarını açıkladı. Beyazadam şöyle konuştu:

"Bize ulaşan veliler ve üyelerimiz oldu. Hassas bir konu. Birçok alanda geçmişte benzer vakıf, dernek veya cemaatlerin okullarda, devlet kurumlarında yaptığı çalışmalarda maalesef talihsiz bazı hadiseleri insanlar anımsadığı için tedirgin oluyor. 85 milyonluk ülke nüfusunun elbette sportif alanda yönlendirilerek başarı elde etmesi istenilen bir durum. Fakat bu çalışmayla ilgili bizzat görevi olan gençlik spor müdürlüklerimiz var. Gençlik spor müdürlüklerinin sırf bu konuda atadığı antrenörler var. Bu antrenörler bölgelerde, okullarda çalışma yaparak sporcu potansiyeli olan öğrencilerle ilgili faaliyet yürütüyor. Beden eğitimi öğretmenleri okullarda spor branşlarına yatkınlığı olan çocuklarımızı lisanslı spor yapmaya teşvik ediyorlar. Bu ve benzeri çalışmaları devletin hesap verebilir, incelenebilir, şeffaf olan kurumlar aracılığıyla yapmasını bekleriz. Pedagojik formasyonunun var olup olmadığı belli olmayan, çocuklarla çalışma konusunda birikimi, donanımı olmayanların okul ikliminde bulunması tedirginlik yaratıyor. Eğer amaç sporcuların bulunması ve yönlendirilmesi ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü eliyle yapılabilir. Milli Eğitime bağlı beden eğitimi öğretmenleri bu nedenle okulda. Onların görev tanımında var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların hangi spor dalına yatkınlıkları varsa oraya yönlendiren birimleri var."

"YARGIDA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

TÜGVA ile gençlik spor ilçe müdürlükleri arasında yapılan protokollerin içeriğinin kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Beyazadam şunları söyledi:

"Okullara, TÜGVA veya başka bir kurumla ilgili kolaylık sağlanması yönünde resmi talimat yapılması bizi endişelendiriyor. Bu endişe salt olarak bizden kaynaklı değil. Velilerimizden, üyelerimizden gelen şikayetler söz konusu. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüştük, bunun devlet eliyle yapılması gerekirken alternatif kurumlar eliyle yürütülmesi insanları tedirgin ediyor. Var olduğu söylenen, TÜGVA Menemen temsilciliği ya da nasıl adlandırıyorlarsa onlar ile gençlik spor ilçe müdürlüğü arasında yapılan protokolün şeffaf olarak kamuya açılması gerekiyor. Daha elzemi bunların iptal edilerek kamu eliyle yapılmasıdır. Gönüllülük esası ile bu işler yapılıyor dense de geçtiğimiz yıllarda vakıf, dernek, cemaatler eliyle yapılan çalışmalarda yavrularımızın canını bile yitirdiğini, maalesef talihsiz birtakım olayların olduğu belleklerde. Bizleri özellikle çocuk istismarı gibi bu kadar duyarlı olunan konulara götürecek şeylere gerek yok. Toplumu germeye gerek yok. Yapılması gereken, devlet kurumları eliyle, şeffaf, denetlenebilir, açık olan kurumlar eliyle yapılmalıdır. Bu ve benzeri mekanizmalara yolun açılmış olması devletin kendi asli unsurundan uzaklaştığı görüntüsünü verir. Bunu doğru bulmuyoruz. Kaymakamlık makamının verdiği bu oluru bir yargı denetimine tabi tutma düşüncemiz var. Üyelerimizden, velilerimizden gelen talep doğrultusunda bu konunun yargıda da takipçisi olacağız."

(Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam)

"BU İŞİN SONU NEREYE VARACAK?"

Veysel Beyazadam sözlerini şöyle tamamladı:

"Protokolün kamuoyuyla paylaşılmaması, içeriğinin bilinmemesi insanların kafasında soru işareti uyandırıyor. Bu konuda kaymakamlık makamı ile görüşme talebimiz yerine gelmedi. Eğer burada milli sporcu yetiştirme adına sporcu bulmak, yetiştirmek murad ediliyorsa zaten asli vazifesi bu olan kurumlar var. Diğer kurumların protokol yapma talebini nasıl geri çevirecekler. Bu işin sonu nereye varacak. Yakın geçmişimizde çok acı, hazin olaylar var. 15 Temmuz sürecinde bir cemaatin vakfın ön plana çıkarıldığında nasıl tehlikeli sonuçlar doğurduğunu birlikte yaşadık, gördük. Anayasal ilkelerde laiklik vurgusunu zedelemeden, herhangi bir dini eğilim, vakfın öğretisi ne olursa olsun bunları eliyle değil, kamunun gücüyle yapılmasını bekliyoruz."

 
Sofralık zeytin ihracatında rekor
 
CHP'li Bakan, Soylu'ya Mersin saldırısını sordu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sofralık zeytin ihracatında rekor
Türkiye, sofralık zeytin ihracatında ilk kez 100 bin tonu aşmayı başardı.
AK Partili Sürekli'den soruşturma açıklaması!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP'li başkanlardan Soyer'e destek!
CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, Ordu'da bir araya geldi. Toplantının ...
 
İzmir'de MHP'nin istişare toplantısına katılan imam TBMM gündeminde...
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir'in Dikili ilçesinde imamlık ...
MHP'li yönetici öldürüldü!
İstanbul Sancaktepe'de silahlı saldırıya uğrayan MHP Kartal İlçe Başkan ...
Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılı törenlerinde ...
 
ATV ile otomobil çarpıştı: 1 ölü!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde otomobille ATV'nin çarpışması sonucu 1 kişi öldü.
Bakanlık dağ keçisi avı için ihale açtı!
Tarım ve Orman Bakanlığı, Van’ın Gürpınar ilçesinde bağlı Pagan bölgesinde ...
Çeşme'de feci kaza: TIR sürücüsü yaşamını yitirdi!
İzmir'in Çeşme ilçesinde kontrolden çıkan TIR, bariyerleri aşıp kanala ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri