ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4324
    Dolar
  • Euro
    34,7166
    Euro
  • Altın
    2.421,530
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi!
Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi!
Banyodayken başından vurarak öldürdü!
Banyodayken başından vurarak öldürdü!
6 organize suç örgütü çökertildi!
6 organize suç örgütü çökertildi!
Tavuk eti ihracatına sınırlama!
Tavuk eti ihracatına sınırlama!
5 Mayıs 2023 Cuma - 12:01

Tabip Odası'ndan 'Şehir Hastanesi' uyarıları.. 9 bine yakın personel lazım!

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, yaklaşık bir ay sonra hasta kabulüne başlaması planlanan Bayraklı Şehir Hastanesi'yle ilgili uyarılarda bulundu. Hastanenin günlük yaklaşık 75 bin insan trafiği yaratacağını belirten Kaynak, "Hastanenin tam kapasite ile çalışması için minimum 2 bin 500 hekim ve 3 bin 500 hemşire ile diğer personelle birlikte 9 bin çalışana ihtiyaç var. Şu an İzmir'deki diğer hastanelerde çalışan personelin oraya gitmek yönünde bir tavrı görünmüyor" dedi.

Tabip Odası ndan  Şehir Hastanesi  uyarıları.. 9 bine yakın personel lazım!

SONKALEİZMİR-Türkiye'nin en büyük şehir hastanelerinden biri olarak hizmete girecek Bayraklı Şehir Hastanesi'yle ilgili İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak'tan dikkat çeken uyarılar geldi. SONKALE'ye konuşan Kaynak, hastanenin tam kapasite ile çalışabilmesi için gerekli personel sayısının kısa sürede sağlanmasının mümkün olmadığını söyledi. 

(İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak)

"SÜREKLİ GECİKMELER YAŞANDI"

Şehir hastanesinin yapım sürecini anlatan ve kentin sağlık sisteminde sorunlar yaratabileceğini dile getiren  Kaynak şöyle konuştu:

"Şehir hastanesinin sağlık hizmeti amacıyla yapılmış bir proje olmadığını düşünüyoruz. Büyük projelerin uzun vadeli fizibilitesi ve hazırlık sürecinin çok iyi yapılmış olması lazım. Bu projeler öyle görünüyor ki sağlık hizmetinden ziyade inşaat sektörünü desteklemek amacıyla yaratılmış.  İzmir'deki proje 2013 yılında bu projelendirildi ve hayata geçirilmesi için adım atıldı. 2018 yılında açılması planlanmıştı. Ancak sürekli olarak gecikmeler yaşandı. Yüzde 100 süre olarak gecikmişse planlama sorunu var demektir. Projelerin yapılma sürecinde hiçbir meslek grubu ile ortak çalışma yapılmadı. Hastane projelerinin yapılmasında sadece Sağlık Bakanlığı bürokrasisi devrede oldu. Proje sözleşmeleri ile ilgili kamuoyuna bilgi aktarılmadı. 'Ticari sırdır' dediler. Oysaki aktarılan paralar hepimizin vergisi.'



"HASTANELERİ ÇALIŞAMAZ DURUMA GETİRİRSİNİZ"

İzmir Şehir Hastanesi'nin 2 binin üzerindeki yatak kapasitesi ile büyük bir kompleks olacağını belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak şunları söyledi:

"Dünyada bu ölçüde büyük bir hastane yapılmıyor. 600 yatak üzerine çıkıldığında verimsiz oluyor. Büyük bir hastanenin tam kapasitesiyle çalışması için minimum 2 bin 500 hekim, 3 bin 500 hemşire gerekir. Diğer personel açısından olaya bakarsak 60'a yakın farklı meslekte insan grubu çalışıyor. Burada tam kapasite ile çalışmak için 8-9 bin sağlık personeli ve ekibe ihtiyaç var. Böyle bir kapasiteyi İzmir koşullarında yaratmak mümkün değil. Diğer hastanelerin personelini oralardan çıkartır, gönderirseniz belki çalışır duruma getirme imkanınız olur. O zaman diğer hastaneleri çalışamaz duruma getirirsiniz.

"GÜNLÜK 75 BİN İNSAN TRAFİĞİ OLACAK"

İnsanlar yıllardır çalıştıkları ortamda yerleşik düzen tuttururlar. Bu şekilde birçok şeyi hızlı pratik ve etkili yaparsınız. Bu sağlık hizmetlerinde çok önemlidir. Sağlık personelini yıllardır çalıştıkları mekandan koparıp, bambaşka bir yere göndermek ve orada organize etmek yıllar alır. İnsanların büyük kısmı zorluk çekecek. Gitmek istemiyorlar. İstatistik yok ama bu yönde şikayetler, geri bildirimler oluyor. Emekliliği gelen emekli olacak. Olmayan farklı yerlere tayin isteyecek. Şehir hastanesi açıldı, oraya gidelim gibi bir tavır görünmüyor. Belki de bir kısım hekim istifa etme yoluna gidecek. Resmi ağızlardan edindiğimiz bilgilere bu hastaneye günlük yaklaşık 75 bin insan girip çıkacak. Hasta, hasta yakını, personel... Zaman içerisinde bu rakam çok daha yükselebilir. Bu trafiği kaldıracak altyapı mümkün değil. Trafik ve çevre düzenlemesi açısından şu an uygun değil. 75 bin kişinin su, yemek ve çeşitli ihtiyaçlarını temin edeceksiniz. Gerektiğinde ısıtıp, gerektiğinde soğutacaksınız. O kadar maliyetli işler ki. Hakkıyla yapabilmenin zorluğu ile karşı karşıya kalındığını tahmin ediyoruz."

"MALİYETLER AÇIKLANMADI"

Şehir hastanelerinin maliyetlerinin de zaman içerisinde arttığını ve bu konuda da bilgi verilmediğini belirten Kaynak, "18 şehir hastanesinin yaklaşık maliyeti ile ilgili 64 milyar dolar gibi rakamlar telaffuz ediliyor. Zamanında bitmediği için ek masraf ne ayrıldı bilemiyoruz. Görünen o ki Türkiye'yi önümüzdeki 25 yıl için çok yüksek borçlarla döviz üzerinden ve üstelik Londra mahkemeleri üzerinden bağlamış bir proje bütünü" dedi.
 

 
Menderes'te sahil bölgesine bisiklet ve yürüyüş yolu!
 
CHP'li Yücel'den Şehir Hastanesi çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sedat Peker'den haftalar sonra ilk paylaşım!
Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten ...
Uzman isim açıkladı... Kanser kaynaklı ölümler azaldı!
Onkolog Doç. Dr. Gürbüz Görümlü, kanserden ölümlerin düşüşte olduğunu, ...
Buca'da ''Ebelik Tarihi Fotoğraf Sergisi'' açıldı...
5 Mayıs Dünya Ebeler günü kapsamında açılan ve küratörün Doç.Dr. Ummuhan ...
 
İzmirli gençlere 'Dubai' fırsatı
Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye ...
Seçime günler kala Tarkan’dan dikkat çeken paylaşım
Seçime sayılı günler kala sanatçı Tarkan, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.
Jandarma kılığına girip 150 bin TL'lik ziynet eşyası çaldılar!
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde kendilerini jandarma olarak tanıtan 4 kişi ...
 
İzmir'de ''on numara'' operasyonu!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Aliağa İlçesi'nde yapılan ...
Öğrencileri İzmir'e taşıyan otobüs kaza yaptı: 33 yaralı!
Balıkesir'in Susurluk ilçesinde lise öğrencilerini taşıyan tur otobüsünün ...
CHP'li Gürsel Erol hastaneye kaldırıldı!
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol hastaneye kaldırıldı. Erol'un sağlık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri