ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3552
    Dolar
  • Euro
    34,7075
    Euro
  • Altın
    2.437,590
    Altın
  • Bist-100
    9.991,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
12 Haziran 2023 Pazartesi - 11:52

Tabip odalarından Başkan Tugay’a teşekkür plaketi

Ege Bölgesi Tabip Odaları tarafından düzenlenen deprem çalıştayında Türkiye’nin deprem gerçeği, depremin yarattığı yıkıcı sonuçlarını önlemek için alınması gereken önlemler masaya yatırıldı; şehirlerin ve toplumun depreme ne kadar hazır olduğu konuşuldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a bölgede gerçekleştirdiği çalışma ve gösterdiği dayanışma için plaket sunuldu.

Tabip odalarından Başkan Tugay’a teşekkür plaketi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde gerçekleştirilen çalıştayda, Kahramanmaraş depremlerinde aktif görev alan hekimlerin raporları sunuldu, gelecekte meydana gelecek depremlere yönelik yapılacak hazırlıklar tartışıldı. Deprem bölgesinde gösterdikleri dayanışmadan dolayı hekimlere ve katılımcılara teşekkür plaketi verildi.

Depremlere karşı; aklın ve bilimin ortaya koyduğu tedbirlerden başka bir önlem olmadığını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Depremler bir doğa olayı; onu afete dönüştüren öncesinde hazırlık yapılmamasıdır. Toplum bilinçlenmeli, yerel yönetimler planlama yapmalı ve kentsel dönüşüm için devlet vatandaşlarımıza, yerel yönetimlere kaynak sağlamalı” dedi.

Ege Bölgesi Tabip Odaları, 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 tarihlerinde meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıcı etki yapan Kahramanmaraş merkezli depremleri konu alan çalıştay düzenledi. Resmi rakamlara göre Türkiye’de 50 bini aşkın, Suriye’de 8 binden fazla can kaybına, toplam 122 bin kişinin yaralanmasına yol açan ve yurdun tamamını etkileyen depremler geniş perspektifle ele alındı. Çalıştaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TTB MK Üyeleri Prof. Dr. Nursel Şahin, Dr. Adalet Çıbık, CHP Eski Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, TMMOB İl Koordinasyonu adına Aykut Akdemir, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, Ege Bölge Tabip Odaları temsilcileri ve deprem bölgesinde görev yapmış gönüllü hekimler katıldı.

DEPREM BÖLGESİNDEN RAPORLAR SUNULDU

Çalıştayda, Kahramanmaraş’ta aktif olarak görev alan Dr. İsmail Ertin’in bölgede çektiği fotoğraflar sunuldu. İzmir Tabip Odası, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İBB Eşrefpaşa Belediye Hastanesi sunumları gerçekleştirildi, TTB Koordinasyon Raporu paylaşıldı. Deprem olgusu, öncesi, sırası ve sonrasında yapılacakları kapsayacak şekilde bütüncül olarak irdelendi. Toplumu gelecekte meydana gelecek depremlere hazırlamak ve dirençli kentler inşa etmek için yapılacaklar tartışıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da 6 gün boyunca deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaları ve tanık oldukları anları anlattı.

“GELECEK DEPREMLER İÇİN DERS ÇIKARACAĞIZ”

Çalıştayda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yaşananları değerlendirerek gelecek depremler için ders çıkarmayı sağlayacak bu çalışmanın hayati öneme sahip olduğuna inandığını söyledi. Niteliği yüksek katılımcı grubu ile beraber yapılan bu tür toplantıların değerine dikkat çeken Başkan Tugay, “Bu toplantıda birbirimizi dinleyerek, toplumsal duyarlılık adına, kamusal duyarlılık adına hep beraber bir farkındalık yaratabileceğimize inanıyorum” dedi.

Çalıştayın sonunda depremden etkilenen bölgelerde gönüllü olarak çalışma yürüten hekimlere teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a da bölgede gerçekleştirdiği çalışma ve gösterdiği dayanışma için plaket sunuldu.

Plakette “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremi sırasında gösterdiğiniz dayanışma ve Odamız ile birlikte yürüttüğünüz çalışma için sonsuz teşekkürlerimizle” ifadesi yer aldı.

 
3 çocuk annesinin öldüğü kazada sürücüye 24 ay taksitle ceza!
 
Bucaspor 1'inci Lig'e koşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da arama kurtarma ekibi kuruldu...
Bayraklı Belediyesi, olası afetlere karşı sürdürülen hazırlıklar kapsamında ...
İZSU harekete geçti... Çiğli'de o bölgede trafik rahatlayacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Acil Çözüm Ekibi ile Çiğli’de ...
Seferihisar'da 11 dalda ücretsiz yaz okulu...
Seferihisar Belediyesi düzenleyeceği yaz okuluyla, 5-14 yaş aralığındaki ...
 
Dünya Robot Olimpiyatı Uluslararası Finali 2024’te İzmir’de
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle ...
Buca'ya dev spor kompleksi!
Buca Belediyesi ilçenin en donanımlı spor kompleksini için ilk adımı atacak. ...
Başkan Oran'dan müjde ve çağrı...
Kent Müzesi ve Tarihi Müze’nin yakında açılacağını duyuran Oran, “1950 ...
 
Narlıdere'ye yeni anaokulu!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ilıca Mahallesi’nde yapımı devam ...
Karabağlarlı kadınlar yılın yorgunluğunu attı!
Karabağlar Belediyesi'nin semt merkezlerindeki kurslara katılarak hobi ...
Konak’ın Sağlıklı Yaşam Merkezi'nden yıl sonu sergisi!
Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin yıl sonu sergisine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri