ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4418
    Dolar
  • Euro
    43,6704
    Euro
  • Altın
    3.979,880
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/21°
    ADANA
  • ANKARA
    10/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde 2 yeni gözaltı
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde 2 yeni gözaltı
İSKİ, Sazlıdere Baraj alanında 409 yasak yapıyı yıktı, İstanbul’un Avrupa yakasının ciddi su sıkıntısı kaçınılmaz
İSKİ, Sazlıdere Baraj alanında 409 yasak yapıyı yıktı, İstanbul’un Avrupa yakasının ciddi su sıkıntısı kaçınılmaz
6 Şubat 2022 Pazar - 15:24

Tarımın kalbi İzmir'de atıyor... Agroexpo'da gündem; traktör!

Traktör sektörü tedarik krizine rağmen 2021'i rekorla kapattı. TürkTraktör Ticari Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Canbeyli, "Türkiye traktör üretiminde rekor kırdı, 72 bin 600 traktör üretimiyle tarihimizin en yüksek traktör adedine ulaştık" dedi. Erkunt Traktör Yurt İçi Satış Müdürü Yiğit Kosova ise "Türkiye olarak dışa bağımlılığı bitirmeye çalışıyoruz, motoru dışardan almak istemiyoruz" diye konuştu.

Tarımın kalbi İzmir de atıyor... Agroexpo da gündem; traktör!

Geçen yılı rekorla kapatan traktör sektörü temsilcileri, 2022 yılında da aynı başarıyı göstermek istiyor. Tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin en büyük buluşmaları arasında gösterilen AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda traktör ve tarım makineleri üreticileri, geliştirdikleri yeni model ve teknolojileri üreticilere tanıttı. Dövizdeki dalgalanma sonrası 2 yıl önce daralma yaşanan ve geçen sezon iyi bir dönem geçiren traktör pazarında, tüketici ilgisinin yoğun olması üretici firmaları sevindirdi.

TürkTraktör Ticari Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Canbeyli, yeni ürün, model ve finansman kampanyalarıyla fuara katıldıklarını ve hareketli bir dönem geçirdiklerini ifade etti.

Salgının tüm dünyayı etkilediği 2020 ve 2021 yıllarında tarımın öneminin ortaya çıktığını ve bu durumun traktör piyasasına da yansıdığını belirten Canbeyli, 2021 yılında traktör üretiminin, özellikle tedarik zinciri kaynaklı sıkıntılardan dolayı oldukça stresli geçtiğini anlattı.

Canbeyli, tüm olumsuzluklara rağmen iyi bir yılı geride bıraktıklarını ve yeni yıldan da umutlu olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tüm olumsuzluklara rağmen 2021 yılında Türkiye, traktör üretiminde rekor kırdı, 72 bin 600 traktör üretimiyle tarihimizin en yüksek traktör adedine ulaştık. 64 bin 70 traktör satışına ulaşarak dünyadaki 4. büyük traktör pazarı olarak 2021 yılını kapattık. Bu anlamda üretimin bu seviyeye gelmesi bizler için büyük bir sevinç kaynağı. Sıkıntıların bitmesiyle umarım bu yıl daha iyi dönem geçiririz. TürkTraktör olarak da biz bu üretim içerisinde aslında üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirdik, 48 bin üretim yaptık ve tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşmış olduk. Sadece üretim değil, ihracatta da 16 bin 100 civarında satış gerçekleştirerek en yüksek rakama ulaştık."

- Satışlara salgın ve devlet destekleri etkisi
Erkunt Traktör Yurt İçi Satış Müdürü Yiğit Kosova da hem geçen yıl hem de 2020 yılında sektör olarak iki iyi yıl geçirdiklerini belirtti.
Salgın sonrası gıda ihtiyacının artmasıyla tarım ürünlerinin değer bulduğunu, çiftçinin ürününün tamamını pazarda değerlendirdiğini ifade eden Kosova, "Bunun sonucu olarak 2020 ve 2021 yılında sektör, uzun süredir görmediği satış adetlerine ulaştı." dedi.

Tüm bunlara karşın bu iki yıl içinde çeşitli tedarik sıkıntıları yaşadıklarını, özellikle çip ve cam konusundaki sıkıntının üretimi etkilediğini ve talebe tam olarak yanıt veremediklerini aktaran Kosova, taleplerin halen sürdüğünü dile getirdi.

Çipte tedarik sorununun eylül ayına kadar tamamen çözüleceğinin konuşulduğunu, buna rağmen talebi karşılayacak kadar traktör üretmelerinin zor göründüğünü kaydeden Kosova, "Satış anlamında bakarsak ocak ayında bir sıkıntı yok. Devletin açıkladığı destekler, mazot destekleri, kredi destekleri çok iyi. Onlarla beraber aslında satışın geçtiğimiz yıldaki gibi 64 bin civarında oluşacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

- Yerli motorlu traktör tanıtıldı
Yiğit Kosova, motorunu yerli imkanlarla geliştirdikleri traktörü fuarda tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
Lansmanını yaptıkları "eCapra Engine" motorunu uluslararası pazarda görücüye çıkardıklarını dile getiren Kosova, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yerli motorumuz eCapra Engine'ı 75 beygir ve altı traktör modellerinde görebiliyoruz. İzmir Fuarı'nda 4 modelimizle sergiledik. Mayıs ayından sonra da 80 beygir ve üstü için çalışmalarımız devam ediyor. Onları da Konya Fuarı'nda tanıtmayı planlıyoruz. Türkiye olarak dışa bağımlılığı bitirmeye çalışıyoruz, motoru dışardan almak istemiyoruz. Biz almak değil, ihraç etmek istiyoruz. O yüzden çalışmalarımız hep bu yönde."

 

 
Erkan Baş: Birlik sağlanırsa ilk turda Erdoğan büyük bir farkla yenilir
 
Agroexpo rekor ziyaretçi ile kapattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den Ocak ayı raporu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2022 yılı ocak ayında İzmir ...
Bahçeli'den Kılıçdaroğluna 'erken seçim' yanıtı
MHP lideri Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim açıklamalarına ...
Trafik sigortasında yeni tarife
‘Zorunlu Trafik Sigortası’ fiyatlarında 1 Şubat itibarıyla artan maliyetlere ...
 
Macera Park, işitme engelli çocukları ağırladı
İşitme engelli ebeveynlerin konuşabilen veya konuşamayan çocuklarına eğitim ...
Hasta flamingoya belediyenin şefkat eli
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ...
CHP'li Bakan'dan sarıklı amiralle ilgili şok iddia: ZAMAN AŞIMINA UĞRATILACAK!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, geçen yıl mart ayında makam arabasıyla ...
 
Erdoğan'la ilgili covid paylaşımına gözaltı
AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Covid-19'a yakalandığını duyurmasının ...
Tansu Çiller ile ilgili şok iddia
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Bayraklı'da sanat kurslarına yoğun ilgi
Bayraklı Belediyesi'nin kültür- sanat ve hobi kursları büyük ilgi görüyor. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri