ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3565
    Dolar
  • Euro
    34,8020
    Euro
  • Altın
    2.393,450
    Altın
  • Bist-100
    10.271,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: 'Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!'
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: "Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!"
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
4 Temmuz 2023 Salı - 12:37

Tatilciler gitti, geriye çöpleri kaldı

Türkiye'de önemli turizm merkezlerinin yer aldığı Ege Bölgesi'ndeki sahiller ile İzmir 9 günlük Kurban Bayramı süresince tatilci akınına uğradı. Nüfus yoğunluğu artarken, sahiller ve mesire alanları doldu taştı. Bayram tatilinin sona ermesiyle ziyaretçilerden geriye çöpleri kaldı. Belediye ekipleri ise başta plajlar olmak üzere kent genelinde yoğun bir temizlik çalışması yürüttü.

Tatilciler gitti, geriye çöpleri kaldı

Kurban Bayramı'nı tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlardan büyük çoğunluğu Ege Bölgesi'ndeki sahil ve mesire alanlarını tercih etti. Tatilciler nedeniyle ilçelerde nüfus yoğunluğu artarken, sahiller ve mesire alanları doldu. Otellerin de yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı tatil beldelerinde plajlarda güneşlenip, yüzen turistler özellikle sahillerde yoğunluk oluşturdu. Bayram sonrası ise tatilciler dönerken, geriye çöpleri kaldı. Muğla'nın Bodrum, Aydın'ın Kuşadası, Balıkesir'in Ayvalık ile Muğla'nın Fethiye ilçelerinde nüfus yoğunluğu nedeniyle çöp sorunu yaşandı. Bazı noktalarda çöp yığınları oluştu. Belediye ekipleri başta plajlar olmak üzere bayram tatili boyunca kent genelinde yoğun bir temizlik çalışması yürüttü.

BODRUM'DA 5,5 BİN TON EVSEL ATIK ÇÖP TOPLANDI

Bu kapsamda dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Bodrum'da 9 günlük Kurban Bayramı tatili kapsamında kente 200 binden fazla araç geldi. Otellerin de yüzde 85 doluluk oranına ulaştığı ilçede 200 bin kişilik nüfus, bayramda 750 bini aştı. Bayram süresi boyunca Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri başta plajlar olmak üzere kent genelinde yoğun çalışma yürüttü. Bu kapsamda, ekiplerce bayramda 995 kilogram bahçe atığı, 5 bin 5500 ton evsel atık toplanarak bertaraf edildi. Tatil boyunca belediyeye bağlı 385 personel Bodrum Yarımadası genelinde temizlik faaliyetlerini gerçekleştirdi. Bu faaliyet kapsamında toplam 84 araç ile 1290 sefer ve 45 bin 355 kilometre yol yapıldı.

FETHİYE'DE 100 ARAÇ VE 300 PERSONEL HİZMET VERDİ

Ölüdeniz ve Çalış bölgeleri başta olmak üzere Fethiye'de de tatilciler nedeniyle hareketlilik yaşandı. İlçede 180 bin kişilik nüfus, bayramda 1 milyonu aştı. 9 günlük tatilin ardından ilçede sahillerin yanı sıra yol kenarlarına ve mesire alanlarına gelişi güzel atılan çöpler dikkat çekti. Ölüdeniz'de otellerin yoğun olduğu bölgede ise çöp yığınları oluştu. Belediye ekiplerinin bu bölgede sık sık dolan konteynırlar nedeniyle günde 10 kez çöp topladığı belirtildi. Günlük ortalama 320 ton çöp toplanan ilçede bu rakam 650 tona çıktı. İlçede 9 günde toplam 5 bin 850 ton çöp toplandı. Fethiye Belediyesi Temizlik Birimi Müdürü Mahmut Bayrakdar bayram boyunca ilçede çöp oranının 2 katına çıktığını dile getirerek, "100 araç ve 300 personel ile hizmet verdik. Ulaşım sıkıntıları yaşadık. Fakat temizliği aksatmadık. Sadece çöp alanlarını değil, ücretsiz koyları da temizledik ve temizlemeye devam ediyoruz. Ayrıca çöp taksi hizmeti verdik. Gelen telefonlara göre anında çöp olan yerleri temizledik" dedi.

KUŞADASI'NDA GÜNLÜK 400 TON ÇÖP TOPLANDI

Kuşadası ilçesinde ise tatil süresince yerli ve yabancı turistler plajları doldurdu. Başta İzmir olmak üzere Manisa, Denizli ve İstanbul gibi büyükşehirlerden tatil için ilçeye gelenler, sahillere koştu. Nüfus yoğunluğu artan turizm merkezindeki konteynırlarda çöpler kısa sürede birikti. Bazı tatilcilerin ise sahillerde çöp bıraktıkları gözlendi. Tatilci akınına uğrayan Kuşadası'nda belediye ekipleri ise teyakkuza geçti. Ekiplerin günde 5 kez çöp topladığı belirtildi. Günlük ortalama 200 ton çöpün toplandığı ilçede bu rakam Kadınlar Denizi Plajı, sahil siteleri ve şehir merkezindeki halk plajlarına gelen tatilcilerin bıraktığı çöpler nedeniyle 400 tona çıktı. 9 günde toplam 3 bin 600 ton çöp toplandı.

AYVALIK'TA 10 BİN TON ÇÖP TOPLANDI

Ayvalık, Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği noktalardan biri oldu. Bayram tatilinde ilçe nüfusunu 10 katına çıktığı bildirilirken, tatilcilerle birlikte fazlalaşan çöpleri toplamak için de belediye ekipleri 24 saat mesai yaptı. Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ülkenin dört bir yanından ve yurt dışından misafirlerini ağırlayan ilçede, belediye ekipleri 9 günde yaklaşık 10 bin tona yakın çöp topladı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Kentimize konuk olan vatandaşların rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşaması için çalışmalarımızı ara vermeden gerçekleştirdik. Bayram tatilcilerinin akınına uğrayan Ayvalık'ımızda yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Kentimizin dört bir yanında tüm çalışmaları bu yoğunluğa rağmen bayramda da sürdüren çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MARMARİS'TE 3 BİN 192 TON ATIK TOPLANDI

Kurban Bayramı tatilinde on binlerce yerli turist Muğla'nın Marmaris ilçesine akın etti. Yerli nüfus ve tatilcilerle ilçenin nüfusu 100 binleri buldu. Yaklaşık 125 bin araç girişinin olduğu Marmaris'te daha önceki bayramlarda yaşanan görüntülerin yeniden oluşmaması için belediye günler öncesinden önlemlerini aldı. Fen İşleri Müdürlüğü'nden 4, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden de 6 personel takviye alan Temizlik İşleri Müdürlüğü, toplam 234 kişi ile 7/24 esasına göre çalıştı. Temizlik işleri personeli 9 günlük bayram tatilinde yaklaşık 3 bin 22 ton evsel atık topladı. 170 ton da karışık ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırıldı. Bayram öncesi günlük 90 - 100 ton arasında atık toplanan ilçede bu rakam bayram tatilinde üç katına çıktı. 9 günlük süreçte günlük ortalama 355 ton evsel nitelikli atık toplandı. Bir ayda toplanan atık miktarına 9 günde ulaşıldı.

Etiketler:
 
Torbalı'da buğday hasadı... Halkın tarlasından halkın sofrasına!
 
İzmir'e yeni tramvay hattı... Projeye onay çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'da İbrahim Akın yuvaya döndü...
1. Lig ekiplerinden Altay'da gençlik gelişim sorumlusu İbrahim Akın oldu. ...
Karşıyaka'da kripto bilmecesi!
Özel bir kripto para borsasıyla anlaşarak kulübün ikinci kripto parasını ...
Altınordu'da Kenan da yolcu!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Altınordu'da geçen sezon başında ...
 
Bucaspor'da Başkan Aktaş'tan ihanet çıkışı!
TFF 2'nci Lig'de geçen sezon 15 Haziran'da Konya'da oynanan Play-Off finalinde ...
Zafer Macaristan ve Hollanda'nın!
EHF Avrupa U17 Plaj Hentbolu Şampiyonası'nda, kızlarda Hollanda, erkeklerde ...
Göztepe sahaya indi!
Spor Toto 1'inci Lig'de geçen sezon Play-Off'tan eli boş dönen Göztepe, ...
 
Altay yönetiminden Ceyhun hamlesi!
Spor Toto 1'inci Lig'de yeni sezon öncesi transfer yasağı süren Altay'da ...
Boksta bir altın madalya daha!
Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda göğsümüzü kabartan bir başarı ...
Pınar Karşıyaka'da Furkan imzayı attı
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezon final oynayan Pınar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri