ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3244
    Dolar
  • Euro
    35,0705
    Euro
  • Altın
    2.282,260
    Altın
  • Bist-100
    9,01
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Gamze'nin ölümünde kan donduran detaylar... Anneye müebbet hapis!
Gamze'nin ölümünde kan donduran detaylar... Anneye müebbet hapis!
18 Ekim 2022 Salı - 20:46

Tek sinema salonunun olduğu Yozgat'ta film festivali

Yozgat’ta “Bozok Film Festivali” adı altında bu yıl ilk kez düzenlenen film festivali etkinlikleri yarın başlayacak. Festival kapsamında Yozgat’a gelen İran'ın Oscar'a aday ilk yönetmeni Majid Majidi, sinemanın da ekonomiden çok etkilendiğine dikkat çekerek, bu durumda daha fazla dizilerin öne çıktığını, dizilerde genelde halkın gerçek yaşamından ve kültüründen biraz uzak kalındığını söyledi.

Tek sinema salonunun olduğu Yozgat ta film festivali

Yozgat’ta bu yıl ilk kez düzenlenen ve 258 filmin yarışacağı “Bozok Film Festivali” için Yozgat’a gelen İran'ın Oscar'a aday ilk yönetmeni Majid Majidi, bugün valilikte düzenlenen basın toplantısına katıldı. Yarın saat 20.00’da Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre Merkezi’nde açılış töreni ile başlayıp, 21 Ekim’deki ödül töreni ile son bulacak festival etkinliği programını Yozgat Valisi Ziya Polat, Majidi ile Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Bozok Film Festivali Direktörü Batuhan Kalaycı’nın da hazır bulunduğu basın toplantısında anlattı. Polat, Bozok Film Festivalinin onur konuğu Majid Majdi’nin Yozgat'a gelmesiyle başladığını hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı:

Tabii biz yarın akşam açılış töreni cuma akşamı da inşallah kapanış töreni yapacağız. 250’nin üzerinde filmin başvurduğu bir festival oldu. Burada önemli olan birincisini yapmamıza rağmen şu an Allah'a şükür sanki onlarca kez yapılmış bir hava yarattık. Ekibimiz çok iyi çalıştı, çalışmaya devam ediyor. İnşallah hep beraber Yozgat'ın tanıtımına katkı sağlaması için hep beraber basınımız, STK’larımız, belediyemiz, üniversitemiz çalışmaya devam ediyoruz. Bozok Film Festivali 4 kategoriden oluşuyor, bildiğiniz gibi. Burada özellikle 2 kategori Yozgat ve Yozgat’ı anlatıyor, Yozgat'ın kültürünü anlatacak. Kısa filmlerden belgesellerden oluşacak. Tabii Bozok Film Festivali’nin bu kadar duyurulmasında, dünyaca ünlü yönetmenimiz, İranlı yönetmeni Majid Majidi'nin buraya teşrif etmesi ayrı bir hava oluşturdu.

İRAN'IN OSCAR'A ADAY İLK YÖNETMENİ MAJİD MAJİDİ YOZGAT’TA

Bozok Film Festivali etkinliklerine katılmak üzere Yozgat’a gelen İran'ın Oscar'a aday ilk yönetmeni Majid Majidi, onuruna verilen yemekte yöresel testi kebabının testisini kırıp, Yozgat’ta bir film çekmeyi düşündüğünü söyledi.

Majidi, "Yozgat'ın ilk film festivali olduğundan dolayı, sayın Vali beyin ve de Belediye başkanının, diğer büyüklerin, bu kadar küçük bir şehirde festivali bu noktaya getirdiklerinden dolayı çok değerli bir iş yapmışlar. Ben küçük bir şehir olduğunu anladığımda, Türkiye'de çok arkadaşlarım var. Uluslararası çok yönetmenler var, yapımcılar var, çoğu öğrencilerim var, çeşitli şehirlerde. Ben Yozgat’a gidiyorum dediğim zaman herkes çok şaşırdılar. Çok küçük bir şehir niye Yozgat’a gidiyorsunuz, İstanbul'a falan davet ediyoruz da niye Yozgat! Küçük bir şehrin büyüklerinin bu kadar sinemaya ve kültürel değer verdiklerini, çok anımsadığım ve önemsediğim için gelmeyi düşündüm" dedi.

"SİNEMA ZATEN BİRAZ DA EKONOMİDEN ETKİLENİR"

İranlı yönetmen Majid Majidi de basın toplantısında, kültürel festivallerde özellikle film festivallerinin bir şehrin tanıtımında kültürünün yayılmasında, genç filmcilerin, yönetmenlerin tanınmasında çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Majidi Yozgat’ta olmaktan çok mutlu olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

Benim çok mutluluk duyduğum bir konu var; Yozgat küçük bir şehir evet ama burada sinema bölümü olduğu için üniversitede çok mutluyum ve bir de 100 öğrencisi varmış, bu ayrıca beni daha da fazla sevindirdi. Çünkü bu şehrin kültüründe, kültürünün yayılmasında özel bir rolü olacak. Özellikle sayın valimiz, belediye başkanımız ve sayın rektörümüzün bu kadar iş güç arasında sinemaya bu kadar vakit ayırmaları ayrıca bana bir mutluluk veriyor. Büyük festivallerde tabii ki bulundum ama böyle bir küçük şehirlerdeki festivaller ayrıca başka bir yeri var benim için. Çünkü bu kültürü yayınlamakla birlikte, önceden de belirttiğim gibi genç film yapımcılarının da tanınmasında çok büyük bir katkısı var, böyle küçük festivallerin.

Burada bulunduğundan çok mutluluk duyuyorum. Umarım ki bu ilk festival gerçekleştirdikten sonra yine devam eder ve hatta Türkiye çapındaki iyi ve çok başarılı yönetmenlerin imza attığı filmlerin imza atmasına sebebiyet verir. Bu durumda ilerleyen bir sinema görüyorum, Türkiye'de. Nuri Bilge Ceylan, Samih Kaplanoğlu, Faysal Soysal benim beğendiğim yönetmenler. Sinema zaten biraz da ekonomiden etkilenir ve maalesef bu etkilenmesi şöyle bir sorun yaşatıyor; Daha fazla diziler öne çıkıyor ve bu dizilerde genelde halkın gerçek yaşamın ve kültüründen biraz uzak buluyorum. Bu konuda sinema biraz mazlum kalıyor. Umarım şartlar müsait olur böyle bir şeyi inşallah Yozgat'ta gerçekleşir.

GÖSTERİMDE TEK SİNEMA SALONU KALDI

Film Festivalinin düzenlendiği Yozgat’ta iki AVM içerisinde yer alan sinema salonlarından birisi pandemi sonrasında yeterli seyirciye ulaşamaması nedeniyle sinema gösterimini durdurdu. Tek kalan şehir merkezindeki diğer AVM’deki sinema salonunda ise gösterim halen devam ediyor.

Birinci seçilen filmin yönetmenine 10'ar bin lira, gençlik jürisinin belirleyeceği filme 6 bin lira ödülün verileceği festivalde, birinci seçilen filmlerin teknik ekibinden üç katılımcısı olmak üzere toplam 15 kişi de Avrupa'ya gönderilecek.

Etiketler:
 
AK Parti'den alkol ve tütünle ilgili yeni yasa teklifi
 
Sansür yasası geçer geçmez Tele-1 için harekete geçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Klasi-Komik Bayraklı’da sahnelendi!
Ünlü sanatçı Metin Uca, Bayraklı Belediyesinin ev sahipliğinde sahnelenen ...
Soyer, Doğanın Özü Sergisi’ni ziyaret etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gökçe Sümerkan’ın “Doğanın ...
Son Ay Tutulması okuyucularıyla buluştu
İzmirli gazeteci Müslüm Karaaslan'ın ilk şiir kitabı "Son Ay Tutulması" ...
 
"Mezunlar Sergisi" açıldı... 1971'den 2022'ye sanat rüzgarı!
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Anabilim ...
2. İzmir Tiyatroları Buluşması başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ikinci kez İzmir Tiyatroları Buluşması düzenleniyor. ...
Eflatun Nuri Karikatür Yarışması... Demokrasi ve özgürlüğü çizecekler!
Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) altıncısını ...
 
SMA hastaları için düzenlenen Feridun Düzağaç konseri ertelendi!
Kalıtsal kas hastalığı SMA hastalarının tedavilerine destek olmak amacıyla ...
Ahmet Güneştekin'in Gavur Mahallesi sergisi İzmir'de!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’ta ressam Ahmet Güneştekin’in “Gâvur ...
Kadın yönetmenler ilk filmleriyle perdede!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’da başlattığı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri