folkart, orion,

Temu’da fiyatlar arttı: Vergiler yüzde 145'e çıktı

Çin merkezli e-ticaret platformu Temu, ABD’ye gönderilen ürünler için 'ithalat ücreti' adı altında yaklaşık yüzde 145 oranında ek maliyet getirmeye başladı.

  • | Son Kale İzmir

Ticaret savaşları hız kesmeden devam ediyor.  Karşılıklı misillemelerle tarifeler duyuran ülkeler, şimdi de e-ticaret platformlarıyla harekete geçti. ABD Başkanı Trump'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı gümrük tarifeleri sonrasında Çin'den de misilleme gelmişti. Yaşananların ardından e-ticaret devi Temu'dan hamle geldi.

ABD'DEKİ MÜŞTERİLERE ZAM

Temu, ABD Başkanı Trump'ın yeni tarifelerinden dolayı, ABD'li müşterilere yüzde 145'e varan fiyat artışlarını yansıtmaya başladı.

Bazı ürünlerin ücretleri yüzde 130 ile yüzde 150 arasında değişiklik gösteriyor ve bu da söz konusu kalemlerin maliyetinin iki katından fazlasına yükseliyor.

Temu, nisan ayı başında yaptığı açıklamada “küresel ticaret kuralları ve tarifelerdeki son değişiklikler nedeniyle” fiyatlarını artıracağı uyarısını yapmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz