ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4194
    Dolar
  • Euro
    34,8576
    Euro
  • Altın
    2.443,550
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
15 Nisan 2024 Pazartesi - 17:48

Terörist çocuklarına İstanbul'da medrese eğitimi!

IŞİD'in Horasan kolunun İstanbul'daki yapılanmasına ilişkin soruşturmada 12 sanık hakkında dava açıldı. İddianamede, şüphelilerin Suriye ve Afganistan'daki çatışma alanlarında öldürülen teröristlerin çocuklarına medrese eğitimi verdikleri anlatıldı. Başakşehir'deki bir medresede 16-17 yaş aralığındaki 70 çocuğuna yatılı eğitim verildiği belirtildi.

Terörist çocuklarına İstanbul da medrese eğitimi!

İstanbul Başakşehir'de kurdukları illegal merkezde terör örgütü IŞİD'in Horasan yapılanmasına eleman yetiştirdikleri, örgüt elebaşları tarafından TBMM'ye, İstanbul'da bulunan askeri kışlalara veya polis karakollarına yönelik terör eylemi gerçekleştirme talimatı aldıkları tespit edilen 12 sanık hakkında dava açıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 6'sı tutuklu 12 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün edindiği istihbari bilgi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

ÖĞRETMENLERİN ÇOĞU ARAP 

İddianamede, IŞİD'in Horasan koluna mensup Özbek, Kırgız ve Kafkas kökenli kişilerin Başakşehir'de "Darul Vefa İlim ve Amel Merkezi" adlı illegal mescit/medresede yapılandıkları, Suriye ile Afganistan'daki örgüt unsurlarıyla yakın temaslarını sürdürdükleri ifade edildi.  

Merkezin öğretmenlerinin çoğunluğunun Arap uyruklular olduğuna dikkati çekilen iddianamede, öğrencilere dini eğitim adı altında IŞİD'in propagandasının yapıldığı, yapılanmanın liderlerinin devşirdikleri kişileri Türkiye üzerinden Afganistan'a gönderip IŞİD'in 'Horasan Vilayeti' saflarına katılmalarını planladıkları kaydedildi. 

EMNİYET 'MEDRESE'Yİ TAKİP EDİYORDU

İddianamede, merkezin emniyet birimleri tarafından takip altında tutulduğu, bu nedenle dernekle bağlantılı kişilerin farklı mescitlere dağıldığı ancak belirli özel günler dolayısıyla bu merkezde bir araya geldikleri bildirildi. 

70 ÇOCUĞA YATILI EĞİTİM 

Merkezin bünyesindeki yatakhanelerde geçmişte Suriye'de IŞİD adına faaliyet göstermiş Özbek, Tacik, Kafkas, Irak ve Mısır uyruklu kişilerin saklandığı, sınıflarda da Suriye'de terör örgütü bünyesinde faaliyet gösterirken öldürülen Kafkas, Fas, Irak, Mısır ve Tunuslu bazı kişilerin 16-17 yaş aralığındaki 70 çocuğuna yatılı eğitim verildiği aktarıldı. 

TBMM'YE YÖNELİK TERÖR SALDIRISI PLANI 

IŞİD hücresinin 9 üyesinin 2023'ün Haziran ayının sonunda kendi aralarında İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdiği, bu üyelerin, örgütün Suriye'deki elebaşlarının kararına istinaden TBMM'ye ve İstanbul'da bulunan askeri kışlalara veya polis karakollarına yönelik terör eylemi gerçekleştirilmesi gerektiği hususunda bilgilendirildiği belirtildi. 

İddianamede, örgüt mensupların toplantısı sırasında, eylemler için kullanılacak mühimmat ve EYP bileşenlerinin temininin "Fuad Azeri" adlı kişi tarafından karşılanmasına karar verildiği, diğerlerine ise söz konusu amaçlar için gereken paraların toplanması görevi atfedildiği vurgulandı. 

BOMBA TEDARİKÇİSİ YAKALANIP BIRAKILMIŞ

"Fuad Azeri" adlı kişinin dosyadaki sanıklardan "Fuad Rasulov" olduğu bildirilen iddianamede, Rasulov'un terör örgütü propagandası yapması, Tacik uyruklu kişilerin terör örgütüne adam kazandırma faaliyetlerinde ve IŞİD adına Suriye'deki çatışma bölgelerinde bulunması üzerine 20 Haziran 2022'de İstanbul'da yapılan bir operasyonda yakalandığı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı anlatıldı. 

SOSYAL MEDYADA RUSÇA TANITIM

İddianamede, 14 Temmuz 2023'te operasyon düzenlenen, içinde sınıf, yatakhane ve mescidin yer aldığı ortaya çıkan merkezin Rusça paylaşımlar yapılan sosyal medya hesabında, yeni açılan sınıflarla ilgili kayıt duyuruları, iftar organizasyonları ve Kurban Bayramı için maddi yardım taleplerinin olduğu bilgisine yer verildi. 

ÇARŞAFLI KADINLARDAN ATIŞ TALİMİ 

Sanıkların ifadelerinin de bulunduğu iddianamede, bir sanığın ikametinde ele geçirilen ruhsatsız silah, 123 mermi, 52 bin 500 dolar, 1610 avro ve 100 bin 600 lira ile cep telefonu incelemesinde ortaya çıkan kamuflaj giyimli silahlı erkekler, atış talimi yapan çarşaflı kadınlara ait fotoğraflar ve IŞİD ile ilgili dokümanın yer aldığı kaydedildi. 

REİNA DAVASINDA İKİ YIL HAPİS YATTI 

Sanıklardan Rasulov'un, Azerbaycan'da "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 2 yıl tutuklu kaldığı, 2016'da resmi yollardan Türkiye'ye geldiği, "Reina" gece kulübüne yapılan terör saldırısıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle "IŞİD üyesi olmak" suçundan 2 yıl cezaevinde yattığı aktarıldı. 

Sanıkların IŞİD'le bir bağlantıları olmadığı, medreseye namaz kılmak için gittikleri ve kimseden emir veya talimat almadıkları yönünde savunmalarının yer aldığı iddianamede, sanık Mohamed Kotb Mohamed Ahmed'in beyanları bu merkezle ilgili bazı detayları ortaya çıkardı. 

Sanık Ahmed, savunmasında medresenin sorumlusu olduğunu belirttiği Hasan isimli kişinin "cihat" konusunda medreseye gelen insanları etkilediğini, eğitim verilen çocukların babalarının Suriye veya Irak'ta IŞİD içerisinde terör örgütü PKK'ya karşı savaşırken ölmesinden dolayı bu örgüt hakkında "hınzır ve domuz" gibi beyanlarda bulunduğunu söyledi. 

DEVLET OKULUNA GİTMİYORLAR 

Medresede günün sabah namazıyla başladığını anlatan Ahmed; Kur'an-ı Kerim, Arapça, fıkıh, hadis, tefsir, edep ve ahlak dersi verdiklerini, akşam namazından sonra yemek yenildiğini, temizlik yapıldığını, sabah namazından gece çocuklar uyuyuncaya kadar sırayla nöbet tutuklarını anlattı. 

Ahmed, dernekteki yatılı çocukların hiçbirinin devlet okuluna gitmediğini, evlerinden gelenlerin bazılarının okula da gittiğini, ailesi olmayan çocukların hep yatılı kaldığını kaydetti. 

YARGILAMA MAYISTA BAŞLAYACAK 

Sanıklar hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis istenen iddianamede, 2 sanığın ayrıca "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 1,5 yıldan 4 yıl 6'şar aya kadar hapisleri talep edildi. 

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Sanıkların mayıs ayındaki ikinci duruşmada hakim karşısına çıkması bekleniyor.

 
Başkan Fıçı, mali disiplin için düğmeye bastı!
 
Karabağlar Belediyesi'nde komisyonlar tamam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu Efes'e kapasite artış vizesi!
İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki tesiste bira üretimi yapan Anadolu Efes'in ...
Dev satışın altından dudak uçuklatan rant çıktı... Tunç Soyer detayı!
İzmir'in gözde tatil beldelerinden Seferihisar Sığacık'ta 634 milyon TL'lik ...
Başkan Tugay sözünü tuttu... Ekmek 5 TL’ye düştü!
Seçim sürecinde verdiği ekmek zammı vaadi için harekete geçen İzmir Büyükşehir ...
 
Av yasağı başladı... Tekneler barınaklara döndü!
Av yasağının başlamasıyla Ege Denizi'nde avlanan yaklaşık 60 gırgır teknesi, ...
İzmir'deki baskında ele geçirildi... Piyasa değeri 15,7 milyon TL!
İzmir emniyeti tarafından gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri 15 ...
İzmir'de icradan satılık turizm tesis alanı!
İzmir'in gözde tatil beldelerinden Sığacık'ta bulunan 42 bin metrekarelik ...
 
İzmir'in organ bağışı raporu....
İzmir'de geçen yıl beyin ölümü gerçekleşen 15 hastanın organları bağışlanırken ...
Koparmanın cezası 387 bin 142 lira!
Mansisa Spil Dağı Milli Parkı'nda senede 1 kez nisan ayında açan ve 10 ...
Yargıtay'da başkanlık seçimi 17'nci tura kaldı!
Yargıtay Birinci Başkanlığı seçiminin 16. turunda da bir sonuç alınamadı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri