ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3469
    Dolar
  • Euro
    35,1453
    Euro
  • Altın
    2.301,620
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
24 Aralık 2022 Cumartesi - 12:35

Torun: Saldırıların nedeni korku!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Fitne ve fesat üretmekten başka bir işe yaramayan bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız. Bu saldırıların tek nedeni, korkudur. Seçime kadarki süre, bu iktidarın korku ve panik dönemidir. Korku ile saldırıyorlar. Korku ile çırpınıyorlar. Millet, yerel seçimlerde bunların kulağını çekti. Ama ders almadılar. İlk sandıkta, öyle bir tokat yiyecekler ki emin olun; kulak çekmeye hasret kalacaklar" dedi.

Torun: Saldırıların nedeni korku!

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, Konya’da toplantı yaptı. Toplantının açılış konuşmasını; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Seyit Torun yaptı. Seyit Torun, şunları söyledi:

“BU İKTİDARIN TERAZİSİ ARTIK ADALETİ DEĞİL, MENFAATİ TARTIYOR: 11 büyükşehir belediye başkanımızla birlikte Mevlâna şehri, hoşgörü şehri Konya’da bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile vuslatın 749. Yıldönümünde Mevlâna Celaleddin-i Rumi’yi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Misafir olduğumuz bu kadim şehirde, 11 büyükşehir belediye başkanımızı bağrına basan Konya halkına da en içten şükranlarımı sunuyorum. Devletin temeli adalettir. Adalet bir kutup yıldızı gibi yerinde durur, geriye kalan her şey onun etrafında döner. Bir ülkede adalet yere düşüp, menfaat başa çıkarsa; orada düzen de ahlak da bozulur. Bu iktidar, ülkemizi yıllarca kötü yönetti. Ama en önemlisi, insanların adalete olan inancına büyük zararlar verdi. Tüm vatandaşlarımız şunu görüyor: Bu iktidarın terazisi artık adaleti değil, menfaati tartıyor.

İKTİDAR, POLİTİK BİR TERÖR UYGULUYOR: Önce bir durum tespiti yapalım. Siyasi iktidar, yerel seçimlerden bu yana gözü dönmüşçesine belediyelerimize saldırıyor. Vatandaşımıza hizmet götüren belediyelerimize karşı organize bir kötülük, politik bir terör uyguluyor. Bu pervasız saldırıların nedeni nedir? Size birkaç örnekle sıralamak isterim.

SOSYAL FELAKET YAŞANMADIYSA, SİZLERİN SAYESİNDE: Onlar 2019’da ‘CHP gelirse, yardımları kesecek’ diye milleti korkutmaya çalıştılar. Ama bizim belediyelerimiz bugün itibarıyla sosyal yardımları 4-5 katına çıkardı. Yaklaşık 4 yılda, 4 milyon 800 bin haneye 28 milyar lira tutarında yardım götürdük. Türkiye’de Covid-19 salgınına ve ekonomik buhrana rağmen; bir sosyal felaket yaşanmadıysa, bu, bizim belediyelerimizin ve sizlerin sayesindedir.

160 BİN ÜRETİCİMİZE 10 MİLYAR LİRA DESTEK SAĞLADIK: Saldırıların bir başka nedeni; onlar öğrencilerimizi hala tarikat yurtlarına mahkûm ederken, biz belediyelerimizde öğrencilerimiz için tertemiz yurtlar yaptık. Belediyelerdeki yurt sayısını 4 kat, kapasitelerini ise 5 kat artırdık.  Onlar yurt dışında tarım arazisi ararken; biz yerli üreticiyi, çiftçiyi destekledik. 160 bin üreticimize çeşitli alanlarda 10 milyar lira destek sağladık. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, 39 milyar destek sağlarken; bizim belediyelerimiz 10 milyar destek sağladı.

YANDAŞLARIN HORTUMLARINI KESTİK: Onlar gizli kapaklı ihaleler ile bir avuç azınlığa para dağıtırken; biz binlerce ihaleyi canlı yayınladık, belediye meclisi toplantılarını canlı yayınladık. Şeffaf bir süreci yönettik. Onlar üç kuruş rant için, zeytinlikleri bile madenlere açmak isterken; biz şehirlerimize 3478 yeni park kazandırdık. Bize saldıranlar; çocuklarınızın güvenle kalabileceği kreşler yapmadılar. Ama biz yaptık. 162 olan kreş sayısını 380’e çıkardık. Onlar binlerce ailenin elektriğini, doğal gazını keserken; biz borcu olmasına rağmen 1 milyon 250 bin hanenin suyunu kesmedik. Ama bir şeyi kestik. Maaşa bağladıkları yandaşların hortumlarını kesip; milletin kaynağını, milletin parasını millete harcadık.

ÇOCUKLARI AÇLIĞA MAHKÛM ETMEK, ONLARA; EVLATLARIMIZIN KARNINI DOYURMAK BİZE NASİP OLDU: Onların genel başkanı, ‘Kadın-erkek eşitliği fıtrata ters’ diyordu. Biz; onlardan aldığımız belediyelerdeki kadın yönetici sayısını yüzde 91 oranında artırdık. Meclis’te; ‘ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz yemek verelim’, dedik. Reddettiler. Onlar yapamadılar, ama biz bu çalışmayı başlattık. Şimdi onlarca belediyemizde, on binlerce öğrencimize her gün beslenme desteği veriyoruz. Çocukları açlığa mahkûm etmek, onlara; evlatlarımızın karnını doyurmak çok şükür bize nasip oldu. İşte belediyelerimize yönelik saldırıların kaynağı, sizlerin verdiği bu çok değerli hizmetlerdir.

ACİZ BİR KUMPASLA KARŞI KARŞIYAYIZ: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik, aciz bir kumpasla karşı karşıyayız. Başkanımız hakkında verilen karar, siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Bu karar, halkın iradesine karşı, sivil bir darbe girişiminden başka bir şey değildir. Tarih bu kararı, bu şekilde yazacaktır. Bu haksızlığa karşı asla yalnız değilsiniz Ekrem Başkanım. Hep beraber direneceğiz. Hep beraber bu kararı, yırtıp atacağız.  O gün ben de mahkeme salonundaydım. Bu kararı verenler, utançlarından yüzlerimize dahi bakamıyorlardı. Ama onlara talimatı verenlerin utanma duygularının kalmadığını da biz gayet iyi biliyoruz.

AZ BİLE SÖYLEMİŞSİNİZ: Fitne ve fesat üretmekten başka bir işe yaramayan bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız. Bu bakan, Ekrem İmamoğlu’na bir laf etmiş; başkanımız da o sözü kendisine iade etmiş. Başkanım az bile söylemişsiniz. Çünkü; gerektiğinde hadsize had bildirmek, 40 yetime kaftan giydirmekten daha üstündür. Bu bakan belediyelerimiz için özel bir birim kurmuş, her gün öküzün altında buzağı arıyor. Bir şey bulamayınca da yalana ve iftiraya sarılıyor.

TERÖRİST SAYISININ ARTTIĞINI SÖYLEYEN VE BUNUNLA ÖVÜNEN BİR İÇİŞLERİ BAKANI: Belediyelerimiz ile terörü yan yana getirmeye çalışıyor. Yerel seçimlerden önce de ‘CHP gelirse, faturaları teröristler dağıtacak’ dediler. Ne oldu? Bu millet fatura getiren terörist görmedi ama FETÖ’nün yolundan gidenlerin bakanlık yapmasına şahit oldu. Bu bakan, geçen yıl; ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 557 terörist var’ dedi. Bas bas bağırdı. ‘İspat edemezsen, namertsin’ dedik. Aradan bir yıl geçti. Ama ispat edemedi. Bir yıl sonra da bir daha çıktı, ‘İstanbul’da 1668 terörist var’ demeye başladı. Ama bir atasözümüz var: Bozuk oyunca maya ne ar tanır ne haya.’ Ülkede terörist sayısının arttığını söyleyen ve bununla övünen bir İçişleri Bakanı, bu ülke için bir utanç kaynağıdır.

ELİNİ TUTAN MI VAR?: Bir bakanın, ‘binlerce terörist var’ diyerek belediyeleri suçlaması bir akıl tutulmasıdır. Sormak istiyoruz: Adli sicil belgelerini veren, güvenlik soruşturmaların yapan sizsiniz. Bilmiyorsanız da söyleyelim. Emniyet de bizim belediyelerimize bağlı değil. O zaman adama sorarlar: Sen İçişleri Bakanı değil misin? Elini tutan mı var? Bu kadar terörist varsa sen ne iş yapıyorsun o zaman?

BAKAN YARDIMCISI YAKINININ ARANDIĞININ BİLE FARKINDA DEĞİL: Bu İçişleri Bakanı; maalesef hukuk tanımıyor, kanun tanımıyor. Çalışanları ikinci derece yakınları üzerinden iltisaklı ilan ediyor. İkinci derece yakınlık iltisaklı sayılsa; kendi partisinde kaç kişi kalır, kaç kişi bulunur onu bile bilmiyor. Bakan Yardımcısı, ne yaptığının, yakınının nerede terörle bağlantısının olduğunun, arandığının bile farkında değil.

İKTİDARIN TERAZİSİNDE MENFAAT, ADALETTEN DAHA AĞIR BASIYOR: Soruşturmalarda, ‘belediyeler arasında ayrım yapmıyoruz’ diyorlar. Biz sizin hangi belediyelere soruşturma açtığınızı, müfettiş gönderdiğinizi gayet iyi biliyoruz. Açıklayın o zaman; AK Partili belediyelerde binlerce FETÖ’cü çıktı. Onları niye anlatmıyorsunuz? Serik Belediyesi’nde rüşvet skandalı hakkında niye işlem yapmıyorsunuz. Şırnak’ta rüşvet ve yolsuzluktan hapis cezaları alan belediye başkanlarını neden koruyorsunuz. İstanbul ve Ankara’da önceki dönemde yapılan, yolsuzluk dosyalarını niye anlatmıyorsunuz? Sizin belediyelerinizde gri pasaport ile insan kaçakçılığı yapıldı, neden onları konuşmuyorsunuz? Çünkü, bu iktidarın terazisinde menfaat, adaletten daha ağır basıyor.

SALDIRILARIN TEK NEDENİ, KORKU: Baskıların artacağını biliyoruz. Kötülük her kişinin, iyilik mert kişinin karıdır. Tüm engelleri aşa aşa hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu saldırıların tek nedeni, korkudur. Sizin verdiğiniz hizmetlerden korkuyorlar. Seçime kadarki süre, bu iktidarın korku ve panik dönemidir. Korku ile saldırıyorlar. Korku ile çırpınıyorlar. Millet, yerel seçimlerde bunların kulağını çekti. Ama ders almadılar. İlk sandıkta, öyle bir tokat yiyecekler ki emin olun; kulak çekmeye hasret kalacaklar. Yapılacak ilk seçimde, tarihi ne olursa olsun, erken veya zamanında; milletimiz bu baskıya, bu ayrıştırmaya, bu organize kötülüğe sandıkta mutlaka ve mutlaka kararını verecek. Bu basiretsiz iktidarı, gönderecek. Halkın iktidarını, milletin iktidarını göreve getirecek. Geliyor gelmekte olan.”

 
Musk Twitter'daki o özelliği kaldırdı
 
Göztepe'de ilk yolcu belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli: ''İzmir hizmet fakirliğinden usandı''
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 30 ilçe eş zamanlı ziyaret ...
CHP'li Tuncay Özkan, İzmir'de "Öğrencilere zorunlu kantin kartı satıldığı" iddialarını TBMM gündemine taşıdı
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde ...
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ı kızdıracak sözler: Fark yiyecekler!
Hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilen, son olarak da terör soruşturması ...
 
CHP’li Bakan: Liman vatandır, vatanların satılmasına hayır!
Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde ...
HDP'li Güzel'in vekilliği düşürüldü
TBMM Genel Kurulunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliği ...
CHP İzmir'de kritik zirve... Öztrak başkanlarla görüştü!
CHP İzmir'de milletvekili adaylığı için istifa etmesi beklenen Deniz Yücel'in ...
 
CHP Karşıyaka'da vekillik istifası!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. 
Mimar Erkut Tamay CHP’den milletvekili aday adayı
İzmir inşaat sektörünün öncü isimlerinden Mimar Erkut Tamay, 2023 yılında ...
CHP'li Kılıç'tan HAVELSAN tepkisi: ''100'e yakın işçi gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı''
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "HAVELSAN'da 100'e yakın işçinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri