ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
1 Temmuz 2021 Perşembe - 09:56

Tosuncuk teslim oldu!

Gelen son dakika haberine göre, binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandırıp milyonlarca lirayla sırra kadem bastığı gerekçesiyle yargılanan ve yurtdışında bulunan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın teslim oldu.

Tosuncuk teslim oldu!

500 milyon liralık dolandırıcılığa imza atıp davası devam eden Mehmet Aydın Brezilya'da Sao Paulo'da yetkililere teslim olduğu belirtildi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA!

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan, kırmızı bültenle aranırken, bugün Brezilya’da Türk Konsolosluğu’na giderek teslim olan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’ın avukatı Şehmus Uluç, "Müvekkilim Mehmet Aydın kendi hür iradesiyle teslim olmuştur. Gerekli basın açıklamasını kendisi yapacaktır. Avukatlık sürecini de biz takip edeceğiz" dedi.

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, dün çektiği bir videoyu avukatları aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı. Videoda kendisinin de mağdur olduğunu söyleyen Aydın, “Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı. Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırma girişimim olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi. Biz de sizden aldığımız güç ile 81 ilde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisi yatırımları yaptık. Ancak gelinen son noktada, şirketin çok fazla büyümesi, etrafımdaki kötü niyetli kişilerin haksız kazanç elde etmesi ve etmeye çalışmalarını şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi bende mağdur oldum. Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım. Ancak hakkımda açılan soruşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim. Suçsuzluğumuz ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Türk yargısının en doğru kararı vereceğinden hiç şüphem yoktur. Allah'a emanet olun. Görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

Aydın, açıklamasının ardından Türkiye saatiyle saat 03.00 sıralarında Brezilya’da Türk Konsolosluğu’na giderek teslim oldu. İadesi için işlemlere başlanan Aydın’ın önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

Aydın’ın avukatı Şehmus Uluç, “Müvekkilim Mehmet Aydın kendi hür iradesiyle teslim olmuştur. Gerekli basın açıklamasını kendisi yapacaktır. Avukatlık sürecini de biz takip edeceğiz” diye konuştu.

ÇİFTLİK BANK'TA NELER OLDU?

Çiftlik Bank, Mehmet Aydın tarafından Ağustos 2016'da kurulmuştu. Sosyal medya oyunu olan FarmVille'den esinlenen Çiftlik Bank'ta, oyuncular farklı altın değerlerine sahip çeşitli çiftlik hayvanları satın alabiliyordu. Bu masrafları karşılamak için ve yetiştirdiğiniz hayvanlar karşılığında para kazanmak için dijital ödeme sistemlerini kullanılıyordu.

Mart 2018'de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin malvarlığına el kondu ve yetkilileri tutuklandı. Şirketin kurucu Mehmet Aydın'ın topladığı yaklaşık 511 milyon dolarlık para ile birlikte Uruguay'a kaçtığı öne sürüldü ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından hakkında birçok ülkede kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarıldı.

 
Umuda atılan adımlar!
 
İş dünyasına net mesaj!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şort tacizini anlattı!
Kadıköy Fikirtepe'de yaşanan şort tartışması ile gündeme gelen olayın ...
Balçova ile Ukrayna arasında dostluk köprüsü
Balçova Belediyesi ile Ukrayna’nın Bilhorod- Dnistrovskiy Belediyesi arasında ...
İzmir'de FETÖ operasyonu!
İzmir'de düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 17 ...
 
Karşıyaka'da can pazarı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde otomobilin park halindeki belediye otobüsüne ...
İzmir'de palalı dehşet!
İzmir'in Bornova ilçesinde, tartıştığı kişiler tarafından palalı saldırıya ...
Şirketi kapatılan Serdar Ekşioğlu, Erdoğan ve Soylu'ya seslendi!
Sedat Peker'in telefonla görüşme videosunu yayımladığı Serdar Ekşioğlu, ...
 
İddiaların hedefindeki anneden açıklama!
Elmalı’daki cinsel istismar skandalında yeni bir gelişme yaşandı. İddiaların ...
45 can kaybı daha
Sağlık Bakanlığı'nın 30 Haziran gününe ilişkin paylaştığı koronavirüs ...
Tosuncuk ortaya çıktı... "Teslim olacağım"
Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, avukatları aracılığıyla Sözcü Gazetesi'ne ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri