ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
8 Ekim 2023 Pazar - 10:45

Tunç Soyer: "Devletin önceliği depremzede olmalı"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adıyaman'da Gölbaşı ilçesi ile Kalemkaş Köyü'nü ziyaret etti. Depremzede yurttaşların yaşadığı sorunların devam ettiğini belirten Başkan Soyer, “Önümüz kış. Biz yerel yönetim olarak gücümüz yettiğince destek vereceğiz ama asıl büyük çözüm devletin üreteceği çözümdür. Devlet önceliğini vatandaşlarımızın dertlerine ayırmak zorundadır” dedi. Depremzedeler desteklerinden dolayı Başkan Soyer'e portre resminin olduğu tablo hediye etti.

Tunç Soyer:  Devletin önceliği depremzede olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesi Adıyaman'da incelemelerini sürdürüyor. Önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan konteyner kentlerdeki yurttaşları ziyaret eden Başkan Tunç Soyer buradan altyapısı depremde büyük  oranda zarar gördüğü için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Gölbaşı ilçesine gitti. Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım ile bir araya gelen Başkan Soyer, deprem şehitlerinin bulunduğu mezarlığı ziyaret etti; Gölbaşı Gölü çevresinde depremin yarattığı zararı inceledi, Kalemkaş Köyü'nde yurttaşlarla birlikte Kalemkaş Deprem Belgeseli'ni izledi.   

Sorunlar sürüyor
Adıyaman'a 8 ay önce kurdukları konteyner kentleri görmek ve deprem bölgesinde yaşayan yurttaşların ihtiyaçlarını dinlemek için geldiklerini söyleyen Başkan Soyer, “Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere ile yaptığımız ziyaretlerde yurttaşlarımızın evlerinin çatılarının aktığını, çocuklarının servis ihtiyacı olduğunu bildirdi. Önümüz kış. Kış ayında daha fazla zorlanacaklarına dair kaygımız var. Olabildiğince, gücümüz yettiğince destek vermeye devam edeceğiz. Medyaya, televizyonlara, gazetelere baktığınızda sorunların giderildiğini, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların artık mutlu bir hayat yaşam sürdüklerini düşünebilirsiniz. Ama bu doğru değil. Çünkü sorunlar büyük ağırlığıyla varlığını sürdürüyor. Devlet bütçesini iyi planlayandır. Devletin önceliği depremzede vatandaşlarımız olmalı. Birçok finansman harcamasından önce, depremzede vatandaşlarımızın hayatını iyileştirecek, sorunlarını çözecek yerlere o kaynaklarınn aktarmak mecburiyetinde. Devletimizden beklediğimiz budur. Biz yerel yönetim olarak gücümüz yettiğince destek vereceğiz ama asıl büyük çözüm devletin üreteceği çözümdür. Devlet de önceliğini vatandaşlarımızın dertlerine ayırmak zorundadır” dedi.  

Başkan Soyer'e teşekkür
Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, altyapı konusunda verdiği desteklerden ötürü Başkan Soyer'e teşekkür etti. Yıldırım,  “Burada neler değiştiğini görmek için gelmeniz bile ayrı bir şeref” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak var güçleriyle ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını aktaran Başkan Soyer ise, “Güzel bir dostluk kurduk. Bu dostluğumuz her zaman devam edecek. Bizim içimizi ferahlatanğ konu bu gayretlerin ayakları yere basan hizmete dönüşmesi. Bunları duymak bizim için en büyük ödül” dedi.

Soyer Kalemkaş Deprem Belgeseli'ni izledi
Başkan Tunç Soyer, Gölbaşı ziyaretinin hemen ardından Kalemkaş Köyü'nde yurttaşlarla bir araya geldi. Başkan Soyer burada İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve içinde kütüphane, Kadın Dayanışma Merkezi, Gençlik Merkezi, Sosyal Tesis, Çocuk Evi, çocuk oyun alanlarının bulunduğu konteyner köyde Kalemkaş Deprem Belgeseli'ni yurttaşlarla birlikte izledi. Belgesel gösteriminin ardından konuşan Başkan Tunç Soyer, “Hayat devam ederken sizlerin yaşadığı sıkıntıya bir nebze olsun katkımız olduysa ne mutlu bize. Bunu tüm İzmir halkı ile beraber yaptık. Gücümüz neye yetiyorsa onu yapmaya çalıştık. Köyü adeta yeniden inşa ettiniz, buna destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Biz İzmir olarak yanınızda durmaya devam edeceğiz. 'Görevimizi yaptık, bitti; artık dönüyoruz' demeyeceğiz. Siz ne zaman, neye, ne kadar ihtiyaç duyuyorsanız onun gereğini yapmaya devam edeceğiz” dedi.
CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve Kalemkaş Muhtarı Cengiz Kanoğlu, Başkan Tunç Soyer'e destekleri için teşekkür etti.

 
Kızı kaçırdılar, babasını öldürdüler!
 
CHP'li Arslan'dan Akkuyu Nükleer Santrali tepkisi: "Gerçeğin Rus şirket tarafından itiraf edilmesinden rahatsız oldular"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patilerin Festivali Konak’ı renklendirdi...
Konak Belediyesi’nin çocuk, doğa ve hayvan haklarına “Bu Gezegen Hepimizin” ...
Aliağa Belediyesi'nden tek kalemde 82 milyonluk satış!
Aliağa'da yaklaşan yerel seçim öncesi arazi satışlarıyla tepki çeken MHP'li ...
Karabağlar'da asfaltlamalar dur durak bilmiyor
58 mahallesi, 3600'den fazla sokağı bulunan Karabağlar'da, Karabağlar ...
 
İZSU'dan koku mesaisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde koku ...
Karabağlar'da anlamlı kermes!
Karabaglar Kent Konseyi Ekolojik Denge Çalışma Grubu'nun 2017 yılından ...
21. En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na başvurular başladı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından 21’inci kez düzenlenecek ‘En Güzel Balkon ...
 
Turistler, Agora Ören Yeri’ndeki tarihe yakından tanıklık edecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Antik Smyrna (İzmir) Agorası’ındaki 700 metrelik ...
Gençler hayalleri için Kariyer Fuarı’na akın etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği 170 firmanın katıldığı ...
Bornova Belediyesi İstihdam Fuarı 12 Ekim’de açılıyor!
Bornova Belediyesi iş arayanlarla işverenleri buluşturmak için Türkiye’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri