ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,4440
    Dolar
  • Euro
    45,5286
    Euro
  • Altın
    4.289,470
    Altın
  • Bist-100
    9.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/34°
    ADANA
  • ANKARA
    11/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/33°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri 'Dayanışma Platformu' kurdu
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri "Dayanışma Platformu" kurdu
'Nasrettin Hoca'yı' öldürdüğünü itiraf etti: Aylar sonra ceset parçalarına ulaşıldı
'Nasrettin Hoca'yı' öldürdüğünü itiraf etti: Aylar sonra ceset parçalarına ulaşıldı
8 Haziran 2022 Çarşamba - 20:50

Türkiye'den Suriye'ye gönüllü olarak dönen mülteci: 'Türkiye'de hayat çok pahalılaştı, o yüzden dönüyorum'

Maddi zorluklar yaşadığı için ülkelerine dönemeyen Suriyeli mültecilere Esenyurt Belediyesi tarafından gönderildi. Suriye’ye dönen Fidan Hüseyin isimli sığınmacı, “Bu çalışmayla gurur duyuyorum. Her şey pahalı, geçinemiyoruz burada, bu yüzden gidiyoruz” dedi.

Türkiye den Suriye ye gönüllü olarak dönen mülteci:  Türkiye de hayat çok pahalılaştı, o yüzden dönüyorum

Ülkelerine dönmek isteyen Suriyeliler ile ilgili çalışma yürüten Esenyurt Belediyesi ‘Gönüllü Geri Dönüş’ projesi kapsamında başvuru yapan 34 Suriyeliyi Öncüpınar ve Yayladağı sınır kapısına ulaştırdı.

Eski belediye binası önünde yapılan uğurlama törenine, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da katıldı. Otobüste Suriyeli çocuklara oyuncak ve kitap veren Başkan Bozkurt, “İnşallah bir daha göç etmek zorunda kalmazsınız. Her şey gönlünüzce olsun” temennilerinde bulundu.

PANDEMİDE ARA VERİLMİŞTİ YENİDEN BAŞLADI

Bozkurt, şöyle konuştu:

“Göreve geldiğimiz günden itibaren bugüne kadar evimizde ağırladığımız konuklarımızı evlerine geri göndermek üzere bir çalışma yürütüyor arkadaşlarımız. Gönüllü olarak evlerine dönmek isteyenlere hem ulaşım imkânı veriyoruz hem de yoldaki diğer masraflarını karşılıyoruz.

Geri dönüş programını pandemiden önce çok sıkça yapıyorduk ama pandemi sürecinde hem pandemiden kaynaklanan nedenlerden hem de gidecekleri bölgelerdeki güvenlik sorunundan dolayı bir süre ara vermiştik.

Bu işlemi yaparken Esenyurt’ta yaşayan misafirlerimizi geri gönderiyoruz. Zaman zaman diğer ilçelerden başvuran oluyor. Eğer giden kafile içinde boş yer oluyorsa onlardan da birkaç kişiyi ekleyebiliyoruz.

Göreve geldiğimiz günden itibaren 2 Bin 700’ün üzerinde yabancı uyruklu misafirimizi geri gönderdik. Bunu artırmak istiyoruz. Bölge güvenli hale gelirse, gidişte bir engel kalmazsa, teşvik edici başka işlemler de yapacağız.

Yurda dönüşleri tamamen ücretsiz organize ediyoruz. Onlar sadece gitmek istediklerini bize bildiriyorlar. Biz de onların bütün hukuki işlemlerini, devletle olan bütün bağlarının kesilmesiyle ilgili bütün işlemleri yapıyoruz. Onlara araç tahsis ediyoruz. İşlemlerini yaptıktan sonra da yine gidecekleri bölgeye kadar hiçbir ücret almadan araç tahsisi yapıyoruz. Gidiş esnasındaki yiyeceklerini, içeceklerini, bütün masraflarını karşılıyoruz.”

“TÜRKİYE’DE HER ŞEY PAHALI”

Suriye’ye dönen Fidan Hüseyin isimli sığınmacı, “Bu çalışmayla gurur duyuyorum. Her şey pahalı, geçinemiyoruz burada, bu yüzden gidiyoruz” dedi.

Geçinemediklerini vurgulayan bir diğer sığınmacı Azat Bekır de “Arkadaş gibi geldik arkadaş gibi gitmek istiyoruz. Başka sıkıntımız yok. Hayat biraz pahalı oldu, geçinemiyoruz. Bu yüzden gidiyoruz. Bu hizmetten çok memnunuz” diye konuştu.

“BURAYI SEVDİK AMA ORASI MEMLEKETİMİZ”

10 yıldır Esenyurt’ta yaşadığını söyleyen Aysam Habeş isimli genç ise “Gitmek istiyorum ama çok değil. Buraya geldiğimde 5 yaşındaydım. Buraya alıştım. Burada büyüdüm sayılır. Babam tek çalışıyor. Ben hastayım, kardeşimi ameliyat ettirdik. Babam tek yapamıyor, biz oraya gideceğiz. Orada evimiz var. Savaş da bitiyor. Burada da idare ettik, orada da idare edeceğiz. Burası güzeldi. Bize yardım ettiler. Bizi misafir ettiler. Burayı sevdik ama orası memleketimiz. Siz bize yardım ettiniz sağ olun” dedi.

 
'Çocuk parkına zarar vermeyin' dedi diye yabancı uyruklu grubun saldırısına uğradı
 
Bir Tosuncuk vakası daha! 250 milyon dolarla buhar oldular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çocuk parkına zarar vermeyin' dedi diye yabancı uyruklu grubun saldırısına uğradı
Adıyaman'da parktaki oyun aletlerine zarar verenleri "Çocuk parkına zarar ...
Acun Ilıcalı'dan Fenerbahçe'ye servet
Acun Ilıcalı, sahibi olduğu Hull City'ye Fenerbahçe'den iki ismi transfer ...
Kira artış sınırı Meclis'te onaylandı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı ve yasalaşacağını söylediği yüzde ...
 
SADAT’tan Kılıçdaroğlu’na milyonluk dava!
SADAT, avukatları aracılığıyla CHP lideri Kemal Kılıdaroğlu’na 1 milyon ...
Soyer'den üreticilere buğday müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den üreticilere müjde geldi. ...
Şeker fiyatları vurdu... Şerbetsiz baklava dönemi!
Baklavada kullanılan Antep fıstığı ve şekerin zamlanması boş baklavadan ...
 
CHP İzmir Urla'da toplandı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında Urla’da ...
İzmir'deki feci kaza kamerada!
İzmir'in Buca ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadın ile ...
LPG'ye yarın gece yarısı büyük zam geliyor
Dolar kurunun 6 ay sonra 17 TL'yi aşması sonrasında akaryakıt fiyatına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri