ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4992
    Dolar
  • Euro
    43,8867
    Euro
  • Altın
    4.057,550
    Altın
  • Bist-100
    9.144,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yılmaz Tunç'tan tutuklu hasta öğrenci Esila Ayık hakkında açıklama: Hükümlülerin sağlığının devlete emanet olduğunu unutmamak lazım
Yılmaz Tunç'tan tutuklu hasta öğrenci Esila Ayık hakkında açıklama: Hükümlülerin sağlığının devlete emanet olduğunu unutmamak lazım
Adalet Bakanı'ndan DEM Parti'ye rest: Top iktidarda ne demek, biz top oynamıyoruz
Adalet Bakanı'ndan DEM Parti'ye rest: Top iktidarda ne demek, biz top oynamıyoruz
CHP Genel Merkezi'ne 1 Mayıs pankartı asıldı: Ya adalet ya sefalet!
CHP Genel Merkezi'ne 1 Mayıs pankartı asıldı: Ya adalet ya sefalet!
Sahte alkol krizi, Alman turistleri korkuttu
Sahte alkol krizi, Alman turistleri korkuttu
17 Haziran 2020 Çarşamba - 13:28

Turuncu Çember yol alıyor!

Kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için hayata geçirilen Turuncu Çember sertifikasında değerlendirmeler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Grand Plaza’ya ait yeme içme tesisleriyle başladı. İlk değerlendirmeleri hijyen kriterlerini de hazırlayan Turizm Hijyen İcra Kurulu üyeleri yaptı.

Turuncu Çember yol alıyor!

Küresel salgının ardından kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için hayata geçirilen Turuncu Çember uygulamasında değerlendirmeler başladı. Değerlendirme Kurulu, diğer işletmeleri teşvik etmek amacıyla öncelikle Büyükşehir’in iştiraki Grand Plaza’ya ait Yasemin Kafe ve Asansör Restoran’ı inceledi. İlk değerlendirmeler hijyen kriterlerini de hazırlayan Turizm Hijyen İcra Kurulu üyeleri tarafından yapıldı. Değerlendirme kurulunda İzmir İl Kültür Müdür Yardımcısı Kaan Erge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Dairesi Başkanı Orhan Sertaç Dölek, Yaşar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Seda Genç, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Gıda Birim Müdürü Yusuf Vangöl’ün yanı sıra Karşıyaka Belediyesi’nden RuhsatDenetim Şube Müdürü Semra Aktürk ve Gıda Teknikeri Gülay Şahin de yer aldı. Değerlendirme sürecinin sonunda kriterleri karşılayan işletmeler sağlıklı, güvenilir ve mutlu alanları ifade eden Turuncu Çember Sertifikası ile ödüllendirilecek. Rutin değerlendirmeler ise ilçe belediyelerinin bünyesinde oluşturulan kurullar aracılığıyla yapılacak.



Yeme içme tesislerinde asgari puan 100 üzerinden 75
Turuncu Çember hijyen kriterleri yeme içme tesisleri ve konaklama tesisleri olarak iki kategoride veriliyor. Yeme içme tesisleri kategorisinde 100 üzerinden asgari 75, konaklama tesisleri kategorisinde ise 200üzerinden asgari 150 puan alan işletmeler Turuncu Çember almaya hak kazanıyor. Yeme içme tesisleri kategorisinde ekmeklerin ambalajlı olarak servis edilip edilmediği, suların ağzı kapalı şişelerde sunulup sunulmadığı, klima filtrelerinin yetkili şirket tarafından düzenli olarak temizlenip temizlenmediği gibi 52 kriter bulunuyor. Konaklama tesisleri kategorisinde ise otelde eldiven, maske, dezenfektan gibi koruyucu ekipman bulunup bulunmadığı, otele girişte misafirlerin vücut ısısının ölçülüp ölçülmediği gibi 101 kriter bulunuyor.

Turuncu Çember sertifikası almak isteyen işletmelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine elden ya da çevrimiçi başvurarak taleplerini iletmesi gerekiyor. Turuncu Çember sertifikasına başvurmak için lütfen tıklayınız.

Turizm Hijyen Kurulu Nedir?
İzmir Turizm Hijyen Kurulu normalleşme sürecinde turizm faaliyetlerinin devam edebilmesi için belediyeye bağlı konaklama ve yeme-içme işletmelerinde uygulanacak hijyen ve güvenlik kriterlerini belirlemek amacıyla oluşturuldu. Kurul, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı eş güdümüyle faaliyetlerini sürdürüyor.

 
Sındır: AKP karanlıkta yol alıyor"
 
Talatpaşa Bulvarı'nda çalışmalar sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da atık ilaçlar çöpe gitmeyecek
Daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya için atık yönetimi konusundaki ...
İzmir'in yeni cazibe merkezi olacak... Ezber bozan ıslah projesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi küresel iklim kriziyle mücadele kapsamında ...
Buca'da muhtarlara geri dönüşüm görevi... ZİNCİR OLUŞTURACAKLAR!
Sıfır atık projelerini art arda hayata geçiren Buca Belediyesi, vatandaşlara ...
 
Bayraklı’ya 6 yeni park
Bayraklı Belediyesi, ilçeye 6 yeni park ve rekreasyon alanı kazandırmak ...
Bakan Pakdemirli'nin açıklaması Soyer'i mutlu etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de bazı temaslarda ...
Bornova Stadı maçlara hazır...
Bornova Belediyesi, üç aylık aradan sonra önümüzdeki hafta tekrar başlayacak ...
 
Konak'a 5 yıldızlı tesis... 1. Kadriye'de inşaat başladı
Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye’de kuracağı beş yıldızlı tesis için ilk ...
Menemen Belediyesi o mülkünü geri aldı
Menemen Belediyesi hukuk dışı usullerle hiçbir bedel ödenmeden kullanılan ...
İzmir’de kooperatifçilik güçlendirilecek
İzmir’de kırsal kalkınmaya büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, Tarım ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri