ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,1792
    Dolar
  • Euro
    52,9954
    Euro
  • Altın
    6.703,280
    Altın
  • Bist-100
    14.443,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/19°
    ADANA
  • ANKARA
    5/8°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/12°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/11°
    IZMIR
  • KONYA
    5/7°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Talisca'dan hat-trick! Fenerbahçe kazandı!
Talisca'dan hat-trick! Fenerbahçe kazandı!
Galatasaray'a Samsun'da soğuk duş!
Galatasaray'a Samsun'da soğuk duş!
Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme!
Ara tatillerle ilgili yeni düzenleme!
Okul saldırısında yeni gelişme: Nasıl soktuğu belli oldu!
Okul saldırısında yeni gelişme: Nasıl soktuğu belli oldu!
11 Mart 2026 Çarşamba - 08:29

Tutuklu Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara hakkında 31 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası talebi

Antalya'da Manavgat Belediyesi'ne yönelik 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' soruşturması kapsamında belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Niyazi Nefi Kara'nın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 41 sanık, bugün görülmeye başlanan 3’üncü duruşmada hakim karşısına çıktı. Niyazi Nefi Kara, dosyaya giren ek iddianameye karşılık yaptığı ilave savunmasında, belediyenin temizlik işleriyle ilgili yapılan ihalede rüşvet alındığı iddialarını kabul etmedi

Tutuklu Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara hakkında 31 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası talebi

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Manavgat Belediyesi’ne yönelik geçen yıl nisan ayında başlatılan ‘yolsuzluk', ‘rüşvet’ ve ‘irtikap’ soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, geçen yıl temmuz ayında tutuklandı ve belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Niyazi Nefi Kara ile belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu 41 sanık hakkında hazırlanan iddianame Manavgat 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede Manavgat Belediyesi içinde çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu, örgütün yöneticiliğini de Niyazi Nefi Kara'nın yaptığı belirtilerek, Kara'nın, kamu gücünü kullanarak bir araya getirdiği kişilerle ‘suç örgütü kurmak’, ‘rüşvet almak’, ‘zimmet’ ve ‘irtikap’ suçlarının birincil sorumlusu olduğu iddia edildi. İddianamede Niyazi Nefi Kara hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘rüşvet’, ‘irtikap’ gibi 6 ayrı suçtan toplam 31 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

ÜÇÜNCÜ DURUŞMA BAŞLADI

Niyazi Nefi Kara'nın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 41 sanık, ilki Aralık 2025, ikincisi Ocak 2026'da görülen duruşmaların ardından, bugün görülmeye başlanan 3’üncü duruşmada yeniden hakim karşısına çıktı. Manavgat 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada şikayetçiler ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Bugünkü duruşmanın ilk bölümünde tanıklar dinlendi. A.E., eski futbolcu olduğunu ve Manavgat Belediyespor'un idari işleriyle ilgilendiğini, para alışverişi hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığını söyledi. Deplasmana otobüslerle taraftar götürüldüğünü anlatan A.E., A.A.'ya taşımacılık işleriyle ilgili kulübün kasasından para verildiğini ama ne kadar para ödendiğini bilmediğini anlattı. Tanık A.A., otobüsçü olduğunu ve Manavgat Belediyespor'un geçen sezon oynanan bir karşılaşmada otobüslerinin taşlanarak zarar verilmesinin ardından kendisiyle ulaşım konusunda görüşüldüğünü söyledi. A.A., "Bazı otobüsçü arkadaşlara söyledim ve bu şekilde taraftarlar taşınmaya başlandı. Bunun için 3 sefer halinde 600 bin lira para aldım ve otobüsçülere dağıttım" diye konuştu.

Belediyede şoför olarak çalışan B.U. da davada tutuklu sanık olan eski belediye başkan yardımcısı Mehmet Engin Tüter'in talebiyle Side'de bazı mekanlardan parfüm ve alkol şişeleri aldığını, alkol şişelerini Tüter’in özel aracına, parfümleri ise odasına bıraktığını anlattı.

EK İDDİANAMEYE KARŞI SAVUNMA

Duruşmanın öğleden sonraki ikinci oturumunda ise Niyazi Nefi Kara dosyaya giren ek iddianameye yönelik yeni bir savunma yaptı. Kara, belediyenin temizlik işleriyle ilgili yapılan ihalede rüşvet alındığı iddialarını kabul etmedi. Sanıklardan Demir Demir ile aralarında husumet bulunduğunu savunan Kara, "Kamu israfı oluşmaması için benim gayretim olmuştur. Yine belediyeye bağış ile 26 araç kazandırdım. İhale kamuya açık ve şeffaf olarak belediyemizde gerçekleşmiştir, ödemeler muhasebe tarafında yapılmıştır. Belediyenin borçlu olduğu firmalara borçları oranında ödemeler yapılmıştır. Dosyada yer alan bilirkişi raporunu da kabul etmiyorum, üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

Duruşmada ifade veren sanık müteahhit Mesut Kara ise ek iddianamede örgüt yöneticisi olarak yer aldığını belirtirken, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı yarına erteledi. 

 
AFAD duyurdu: Denizli Buldan'da korkutan deprem!
 
İrfan Fidan'ın AYM Başkanvekilliğine seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AFAD duyurdu: Denizli Buldan'da korkutan deprem!
AFAD Deprem Dairesi, Denizli'nin Buldan ilçesinde 4 büyüklüğünde ve yerin ...
Uğur Şahin ve Özlem Türeci BioNTech'ten ayrılıyor
BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Covid-19 aşılarının ...
Uyuşturucu testi pozitif çıkan şarkıcı Edis Görgülü'den açıklama
Ünlülere yönelik 'uyuşturucu' soruşturması kapsamında uyuşturucu testi ...
 
Eylem Tok ile Bülent Cihantimur'un hakim karşısına çıkacakları tarih belli oldu!
İstanbul Eyüpsultan'da 2024 yılında 17 yaşında olan Timur Cihantimur'un ...
Meclis'te 'savaş' oturumu: Hakan Fidan ve Yaşar Güler konuşacak
TBMM'de ABD-İsrail'in İran'a yönelik saldırıları üzerine başlayan savaşın ...
Küçük Eymen'in ölümünde yeni karar: Annesi ve sevgilisine müstehcen yayınlardan ceza!
Bornova'da ilçesinde cesedi tandırda bulunan Eymen Sadık Durak'ın (5) ...
 
İzmir'de Japon Sakura Esintisi
İzmir'de, Japon kültürünün sanatseverlerle buluşturan 'Japon Sakura Esintisi' ...
Malatya'ya konuşlandırılmıştı: CHP'li Bağcıoğlu'ndan 'Patriot' açıklaması
CHP'li Yankı Bağcıoğlu, Milli Savunma Bakanlığı'nın Malatya'ya Patriot ...
İzmir'de ramazan ayında fahiş fiyat denetimleri sürüyor
İzmir'de Ticaret Bakanlığı ekipleri ramazan ayında market, kafe, restoran, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 32 23 5 4 73 27 46 74
2 Fenerbahçe 32 20 10 2 71 34 37 70
3 Trabzonspor 32 19 9 4 59 35 24 66
4 Beşiktaş 32 17 8 7 56 36 20 59
5 Göztepe 32 13 13 6 40 28 12 52
6 Rams Başakşehir 32 14 9 9 53 34 19 51
7 Samsunspor 32 12 12 8 43 42 1 48
8 Çaykur Rizespor 32 10 10 12 44 46 -2 40
9 Tümosan Konyaspor 32 10 10 12 42 45 -3 40
10 Gaziantep FK 32 9 10 13 41 54 -13 37
11 Kocaelispor 31 9 9 13 25 35 -10 36
12 Corendon Alanyaspor 31 6 15 10 37 38 -1 33
13 Kasımpaşa 31 7 10 14 29 45 -16 31
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 31 7 7 17 30 44 -14 28
15 ikas Eyüpspor 31 7 7 17 25 44 -19 28
16 Hesap.com Antalyaspor 31 7 7 17 30 51 -21 28
17 Zecorner Kayserispor 31 5 11 15 23 57 -34 26
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 31 5 6 20 27 53 -26 21
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri