ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4290
    Dolar
  • Euro
    34,7530
    Euro
  • Altın
    2.433,880
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
9 Nisan 2024 Salı - 20:55

Uğur Dündar'dan Kılıçdaroğlu'na: Siz tarih oldunuz!

Gazeteci Uğur Dündar, CHP’nin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında yazdığı mektuba yanıt verdi. Dündar, “Siz ‘Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiren makosenli genel başkan’ olarak tarih oldunuz” dedi.

Uğur Dündar dan Kılıçdaroğlu na: Siz tarih oldunuz!

Gazeteci Uğur Dündar, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 2023 Genel Seçim sürecine ilişkin eleştirmişti. Kılıçdaroğlu, X (Twitter) hesabında  "Geçmişe ve Geleceğe Not düşelim! Sayın Uğur Dündar'a açık mektubumdur" isimli bir mektup yayımlayarak Dündar’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun çok sert eleştirilerinin bulunduğu mektupta Dündar’a yönelik; "Siz hiç değişmemişsiniz! Hala 1970’lerde, 80’lerde, 90’larda yaptığınızı yapmaya çalışıyorsunuz. Bu sefer olmaz!" ifadeleri yer almıştı.

Duayen gazeteci Uğur Dündar, Kılıçdaroğlu’nun sert mektubuna ve ithamlarına yanıt verdi. Dündar, X (Twitter) hesabında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Bana açık mektup yazmışsınız. Ancak kullandığınız kaba üslubun yanı sıra, mektubunuzun iftira ve yalanlarla dolu içeriğini okuyunca "Acaba Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun X hesabı kötü niyetli birilerince ele geçirilmiş olabilir mi?" diye düşünmekten kendimi alamadım. Zira size hakaret etmedim, iftira atmadım, kişilik haklarınıza saldırmadım, özel hayatınıza lâf etmedim. Sadece yerel seçim sonuçlarının, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde kendi adaylığınızı dayatmak yerine, Sayın Ekrem İmamoğlu veya Sayın Mansur Yavaştan birini aday göstermiş olsaydınız, onların seçimi rahatlıkla kazanabileceğini gösterdiğini belirttim. Bunu sadece ben söylemiyorum, sokaktaki hemen herkes ifade ediyor.

“BUNDA KIZIP KÖPÜRECEK NE VAR”

Ayrıca 39 milletvekili armağan ettiğiniz bazı masa ortaklarınızın son seçimlerde yüzde 1'lik oy oranını bile tutturamamaları da bu görüşü doğruluyor. Bunda kızıp köpürecek ne var? Sayın Kılıçdaroğlu hırçınlığınızı anlıyorum. Zira sizin Sayın Tayyip Erdoğan'a karşı girdiğiniz tüm seçimleri kaybetmiş ve CHP'nin oy oranını yüzde 25'e sabitlemiş olmanıza karşın, Sayın Özgür Özel, Genel Başkan olarak katıldığı ilk seçimde bu yüzde 25'lik cam tavanı paramparça ederek partisini yüzde 38 oyla 1. yaptı. Yani sizin gitmenizle başlayan değişim, zafer kazandı. Sayın Kılıçdaroğlu, Yazdığınız kin ve öfke dolu satırlarla sizin genel başkan seçildiğiniz günden beri bana yapıştırılmaya çalışılan "Kılıçdaroğlu'nu Uğur Dündar parlattı. Dengir Mir Mehmet Fırat ve Melih Gökçek ile açık oturum yaparak onun önünü açtı" YAFTASINI YALANLAMIŞ OLDUNUZ! Beni gereksiz yere töhmet altında kalmaktan kurtardınız.

“UĞUR DÜNDAR KÖTÜ GAZETECİYDİ NEDEN EN KRİTİK ZAMANLARDA RÖPORTAJ İÇİN HEP ONU SEÇTİNİZ”

Kemal Bey, Size karşı hiçbir kötü düşünce ve davranışta bulunmadığım gibi Sayın Ekmelettin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı gösterme gafletinizde bile, AKP'ye karşı sizi destekledim. Ama CHP'yi kuruluş felsefesinden, Atatürk'ün çizdiği rotadan uzaklaştırma ve sağcılaştırma çabalarınızı da eleştirdim. Kemal Bey, Hırs ve kinle kaleme aldığınız satırlarda farkına varmadan kendinizle çeliştiğinizi de görmemişsiniz. Öyle ya mektubunuzu okuyanlar şöyle düşünmezler mi? "Ey Kemal Kılıçdaroğlu madem Uğur Dündar kötü bir gazeteciydi, neden en kritik zamanlarda röportaj için hep onu seçtiniz?"

“TRT GENEL MÜDÜR OLMAK AKLIMIN UCUNDAN DAHİ GEÇMEDİ”

Hırsınız size YALAN DA SÖYLETMİŞ. TRT Genel Müdürü...demişsiniz! Ne 12 Eylül döneminde, ne de öncesi ve sonrasında TRT Genel Müdürü olmak, aklımın ucundan dahi geçmedi. Çünkü büyük başarıyla yaptığım ve beni yıllarca "Türkiye'nin en güvenilir kişisi seçtiren" bir işim vardı. Yalanlarınız bununla da sınırlı kalmamış. Sevgili arkadaşım Tarık Akan'ı da hırs ve kininizi kusmaya alet etmişsiniz. Merhum Tarık ile arkadaşlığımız gençliğimizde kavga ile başladı. Ama sonra çok iyi iki dost olduk. Bunun en yakın tanığı da Tarık'ın yakın arkadaşları ve sevgili Müjdat Gezen'dir. Ayrıca vefatından sonra Tarık'ın isminin, yaşadığı Bakırköy'de ki Özgürlük Parkı'na verilerek TARIK AKAN ÖZGÜRLÜK PARKI olması için çok uğraştım. Keşke siz de CHP Genel Başkanı olarak bir omuz verseydiniz de başarabilseydik! Ayrıca bana karşı yaptığınız sert çıkışı, yıllarca yenildiğiniz AKP iktidarına karşı gösterebilseydiniz.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAYBETTİREN MAKOSENLİ GENEL BAŞKAN OLARAK TARİH OLDUNUZ”

Sayın Kılıçdaroğlu, X hesabınızın kötü niyetli kişilerce ele geçirilmiş olabileceğini düşündüren bir başka husus da 28 Şubat'taki haberlerimle ilgili olarak "muhbir" ağzını kullanmış olmanız. Kemal Bey, Hayatım boyunca yaptığım tüm haberleri getirin, altına yine imzamı atayım. Zira vicdanen duvara yatak resmi yapıp karşısında mışıl mışıl uyuyacak kadar rahatım. Yanlışım olmuş mudur, binlerce haber içinde bir iki tane olabilir. (Onun da hesabı mahkemelerde sorulabilirdi.) Kemal Bey, Çok şaşkınım. Zira yapmanız gereken bana yalan ve iftiralarla saldırmak değil "Ben neden daha önce çekilip CHP'nin önünü açmadım" diye sormak olmalıydı. Bakın Sayın Özgür Özel, Sayın Ekrem İmamoğlu, Sayın Mansur Yavaş ile diğer başarılı başkanlar zafer kazanıp tarih yazdılar. Siz ise " Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiren makosenli genel başkan" olarak tarih oldunuz!.. Saygılarımla.”

 
Filistin'den Türkiye açıklaması!
 
Başkan Türkmen'den bayram mesajı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filistin'den Türkiye açıklaması!
Ticaret Bakanı Ömer Polat, Filistin Ekonomi Bakanı el-Amur ile telefonla ...
Başkan Mutlu: Rüşvet sözcüğünü bir ithama dönüştürüp asla kullanmadım!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, hakkındaki, başkan yardımcılarını ...
YSK, 6 il ve 10 ilçe için itirazları reddetti!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 6 il ve 10 ilçe için partilerin gerçekleştirdiği ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a çok sert yanıt!
CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'a ...
Nuri Alço'nun sağlık durumu hakkında açıklama!
Eskişehir'de rahatsızlanan 73 yaşındaki sinema oyuncusu Nuri Alço'nun, ...
Ödemiş'te bayramlaşma töreni!
Ödemiş Belediyesi tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi. Programa partililer ...
 
CHP Kemalpaşa'da bayramlaşma!
Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa İlçe Başkanlığı tarafından, ilçe binasında ...
Babasının kullandığı traktörün altında kalan Bilge'den acı haber!
Gaziantep'te babasının kullandığı traktörün altında kalan 4 yaşındaki Bilge Zer, yaşamını yitirdi.
Dinmeyen acı... Şehit yakınları evlatlarına koştu!
İzmir'de şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde yakınlarının mezarlarına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri