ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,8456
    Dolar
  • Euro
    50,6323
    Euro
  • Altın
    6.174,370
    Altın
  • Bist-100
    11.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/18°
    ADANA
  • ANKARA
    3/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/16°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    6/17°
    IZMIR
  • KONYA
    4/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Sadettin Saran gözaltına alındı
Sadettin Saran gözaltına alındı
50 bin mahkuma tahliye yolu açıldı
50 bin mahkuma tahliye yolu açıldı
Anne ve oğlu, 1 gün arayla aynı balkondan düşerek öldü!
Anne ve oğlu, 1 gün arayla aynı balkondan düşerek öldü!
Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar ortaya çıktı!
Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar ortaya çıktı!
29 Nisan 2019 Pazartesi - 09:17

Ulaşımda indirim başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Halk Taşıt' uygulaması, bugün 06.00 ile 07.00 saatleri arasında başladı. Uygulamaya göre yolcular, belirlenen saatler arasında toplu taşıma araçlarını yüzde 50 indirimli olarak kullandı. İndirimden haberi olmayanlar, sürpriz yaşarken, bazı yolcular ise indirim uygulanan saatlerin uzatılmasını istedi.

Ulaşımda indirim başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Halk Taşıt' uygulaması, bugün devreye girdi. Uygulamaya göre, yolcular toplu taşıma araçlarını sabah 06.00 - 07.00 ile akşam 19.00- 20.00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli olarak kullanacak. Buna göre İzmir'de 3 lira olan tam bilet için belirlenen saatlerde 1 lira 50 kuruş ödemiş olacak. 1 lira 80 kuruş ödeyen öğrenciler 0,90 kuruş, 2,5 lira ödeyen öğretmenler 1 lira 25 kuruş ödeyecek.

Ulaşımdaki yüzde 50 indirim uygulamasından bugün ilk kez faydalanan yolcular, oldukça memnun. Hüseyin Önal isimli yolcu, indirimden haberinin olmadığını fakat sabah fark ettiğini belirterek, "Yeni haberim oldu. Halk için yüzde 50 indirim uygulaması oldukça güzel" dedi. Yolculardan Hasan Ali Küçük de "Çok uygun bir şey. Çünkü bizim halkımız işe gitmek için sabah erken çıkıyor. Ekonomi de günümüzün en büyük sorunlarından biri. Bu neden karar çok güzel" diye konuştu.

'TRAFİK SORUNUNU ÇÖZEBİLECEK BİR UYGULAMA'

Cengiz Şahin isimli yolcu da indirimden haberi olmadığını söyleyerek, "Hiç haberim yoktu, ilk defa duydum. Çok güzel bir uygulama. İş çıkış saati ile işe gidiş saatlerinde uygulanıyor. Çok mantıklı. Bu belki trafik sorununu da çözer. Toplu taşımaya yönlendiren bir uygulama da oldu" dedi. Ahmet Karapil de indirimden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Ekonomik açıdan vatandaşı rahatlatacak bir uygulama olduğunu kaydeden Karapil, yetkililere teşekkür etti.

'KARTTAN KESİNTİ AZ OLUNCA ŞAŞIRDIM'

Yolculardan Ahmet Yeşilkaya da indirimden haberi olmadığını belirterek, "Ben de şaşırdım. Artı para makinesi her zamanki kesintiyi yapmayınca yanlış aldığını düşündüm. Sonradan indirim olduğunu öğrendim. Çok büyük sürpriz oldu. Keşke her il bu indirimi yapabilse" dedi. Aysın Yarımoğlu da uygulamadan yeni haberinin olduğunu belirterek, "Az önce öğrendim. Çok güzel bir uygulama. İşe gidenler için çok iyi" diye konuştu. İndirimden habersiz olan yolculardan Yüksel Sunter de "Ulaşımdaki indirimden haberim yoktu, gerçekten sürpriz oldu. Çok güzel bir uygulama. Bu zor şartlarda vatandaşın cebine katkı olur" diye konuştu.

İNDİRİM SAATLERİNİN UZATILMASINI İSTEDİLER

Dilek Bingöl isimli yolcu ise uygulamanın çok güzel olduğunu, ancak indirim saatlerinin uzatılması gerektiğini belirtti. Ahmet Ülgüz isimli yolcu da, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'e teşekkür ederek, "Böyle bir pahalılıkta gayet güzel bir uygulama" dedi. Mustafa Bayburt da indirimin genelde memurlara yapıldığını, bu uygulama ile işçilerin de ulaşımdaki indirimden faydalanacağını belirterek, "İndirimi sabah fark ettim, çok güzel bir uygulama. İndirimler hep memurlara uygulanıyor. İşçiler ise yüksek fiyattan ulaşım araçlarını kullanıyor. Normalde indirimi işçilerin kullanması lazım" dedi.

Ayşe Kara isimli yolcu ise, sabah saat 05.00'te toplu taşıma araçlarını kullandığı için indirimden faydalanamadığını söyledi. Kara, indirimin kendilerinin de toplu taşıma araçlarını kullandığı saatlerde uygulanmasını istedi. Ekim Ateş isimli öğrenci de, "Saatleri aslında biraz daha uzun olabilirdi. Sadece sabah ve akşam belli saatlerde uygulanıyor" dedi.

 
İzmir'de terör operasyonu
 
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de çilek festivali
Menemen'e bağlı Emiralem Mahallesi'de düzenlenen Çilek Festivali, renkli ...
Tunç Soyer'den Kadifekale çıkarması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'in çatısı" olarak ...
Başkan Sandal kadın basketbol takımı buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Süper Lig yolunda play off serisinde ...
 
Karabağlar'a Mobilya Akademisi
Karabağlar Belediye Başkanlığı görevine seçilen Başkan Muhittin Selvitopu’nu, ...
İYİ Parti'den Başkan İduğ'a ziyaret
İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak ve ilçe yönetimi Bornova ...
Başkan Tugay: Hayalim pilot olmaktı
Mezun olduğu İnönü Lisesi’nin Kariyer Günleri etkinliklerine konuk olan ...
 
Ulaşımda indirim pazartesi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in refahın artırılması ve ...
Sandal'a Saadet Partisi'nden ziyaret
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a son olarak Saadet Partisi Bayraklı ...
Başkan İduğ'a Roman desteği
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Trakya Roman Birlikleri Federasyonu ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri