ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,0683
    Dolar
  • Euro
    51,2018
    Euro
  • Altın
    7.301,960
    Altın
  • Bist-100
    12.793,00
    Bist-100
  • ADANA
    6/17°
    ADANA
  • ANKARA
    -1/6°
    ANKARA
  • ANTALYA
    10/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/11°
    BURSA
  • ISTANBUL
    6/11°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    4/14°
    IZMIR
  • KONYA
    0/6°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
CHP'li Emir'den 'TRT'den canlı yayın' çağrısı!
CHP'li Emir'den 'TRT'den canlı yayın' çağrısı!
Fatma Nur öğretmen cinayeti sonrası iki görevden uzaklaştırma
Fatma Nur öğretmen cinayeti sonrası iki görevden uzaklaştırma
APP plaka cezaları ile ilgili yeni karar
APP plaka cezaları ile ilgili yeni karar
MSB açıkladı... KKTC'ye F-16 gönderilebilir!
MSB açıkladı... KKTC'ye F-16 gönderilebilir!
22 Nisan 2025 Salı - 09:28

Üniversite ve belediye ‘çocuklar’ için el ele verdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Güzelbahçe Belediyesi, anaokulu çağındaki çocukların eğitim süreçlerini ve gelişimlerini hızlandıracak örnek bir iş birliğine imza attı. Protokol kapsamında İEÜ tarafından; Güzelbahçe Belediyesi’ne bağlı Onur Günay Eğitim Kampüsü’nde hizmet verecek anaokulunda eğitim gören çocuklara, öğretmenlere, ebeveynlere yönelik etkinliklere ve eğitim çalışmalarına destek sağlanacak.

Üniversite ve belediye ‘çocuklar’ için el ele verdi

Çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve psikolojik gelişimlerine olumlu etki yapmak amacıyla İEÜ’deki uzmanlarca özel projeler gerçekleştirilecek. Eğitim kampüsü içerisindeki etüt merkezine de İEÜ tarafından destek verilecek.

Güzelbahçe’de ikamet eden çocukların, okul öncesi dönemde en iyi şartlarda eğitim alması hedefiyle hayata geçirilen protokol; İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, Rektör Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay tarafından imzalandı.

“EĞİTİME YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR”

İmza töreninde konuşan Özgener, eğitime yapılan yatırımın, geleceğe yönelik atılan çok değerli bir adım olduğuna dikkat çekti. Bu düşünceyle hareket ederek Güzelbahçe Belediyesi ile önemli bir iş birliğine imza attıklarını belirten Özgener, emeği geçen herkese teşekkür etti. İEÜ’nün Güzelbahçe’deki yeni kampüs projesinin yapımına da tüm hızıyla devam ettiklerini hatırlatan Özgener, “2026 yılının Temmuz ayında, iki fakültemizi yeni kampüsümüze taşıyarak inşaatımızın 62 bin metrekarelik ilk fazını tamamlamayı hedefliyoruz. Bu süreçte bizlere çok destek olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’a teşekkür ediyorum. Güzelbahçe Belediyesi ile önümüzdeki dönemde de yeni iş birliklerine imza atacağımıza inanıyorum. Güzelbahçe, eğitime ve iş dünyasına liderlik edebilecek çok değerli bir ilçemiz. Bunu hep birlikte başarabiliriz” ifadelerini kullandı.“UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay ise, iş birliğinin gerçekleşmesi için herkesin iyi niyetle ve uyum içinde çalıştığını ifade ederek, “Güzelbahçe’deki çocuklarımız için çok değerli, güzel bir adım attık. İEÜ ile sağladığımız bu iş birliğinin, çocuklarımız ve eğitimcilerimiz için kısa sürede çok olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum. Bizlere her konuda destek olan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e de teşekkürlerimi sunuyorum. İEÜ, yıllardır kurulan bir hayali gerçeğe dönüştürerek Güzelbahçe’ye gelmeye hazırlanıyor. Bizler de çok heyecanlıyız. İEÜ ile sağladığımız güçlü iletişimin artarak süreceğini düşünüyor, bundan memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.  

“ÜNİVERSİTELER, İTİCİ GÜÇ OLMALI”

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ise, protokolün içeriğine ilişkin detaylar paylaşarak, “Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programımız aracılığıyla öğretmen yeterliliklerinin uygulama eğitim faaliyetleriyle artırılması, ailelerin sağlıklı bireyler yetiştirme desteklenmesi konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Ayrıca, Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimiz, Güzelbahçe Belediyesi’nin anaokullarında uygulama ve staj yapma fırsatı da bulacak. Çocuklarımıza dokunan, onları mutlu eden, onların eğitim yolunu aydınlatan her proje, bizim önceliğimizdir. Üniversiteler, bu konuda topluma örnek olmalı ve itici güç görevini üstlenmelidir. Güzelbahçe Belediyesi ile yaptığımız iş birliği de üniversite olarak bu vizyonumuzun ve bakış açımızın güzel bir sonucu oldu” dedi.
 

 
Ev kadınlarına emeklilik hakkı geliyor
 
Selçuk'ta 'Love Erdoğan' pankartı kararı... Başkan Sengel haklı bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden çocuklara 23 Nisan hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi çocukları Su Sporları Şenliği’nde buluşturdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Bornova’da kısa film rüzgarı
Bornova Belediyesi Film Ofisi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Bornova ...
 
İmamoğlu’ndan Efes Selçuk’a Bayraklı 23 Nisan Mesajı
TBB (Türkiye Belediyeler Birliği) Encümen Üyesi ve Efes Selçuk Belediye ...
Urla'da 'Enginar Festivali' öncesi geri sayım...
Ege'nin coğrafi işaret tescilli Urla Sakız Enginarı bu yıl 11. kez festivalle ...
Uzaya değil, işçiye kulak ver!
Karabağlar Belediyesi'nde yaklaşık 900 KARBEL işçisinin Nisan ayı ücretleri ...
 
Yunusemreli minikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını doyasıya yaşıyor
Yunusemre Belediyesi bünyesinde bulunan Özel Manisa Yunusemre Anaokulu ...
Balçova Kent Lokantası ve Bal Kafe hizmete girdi
Balçova Belediyesi, bir süredir yapımı devam eden Kent Lokantası ve Bal ...
Başkan Günel taksici esnafı ile bir araya geldi
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yeni haftaya taksi esnafıyla kahvaltılı ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 24 18 4 2 58 18 40 58
2 Fenerbahçe 24 15 9 0 54 23 31 54
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 24 13 7 4 45 29 16 46
5 Rams Başakşehir 25 12 6 7 44 27 17 42
6 Göztepe 25 11 9 5 28 18 10 42
7 Samsunspor 24 7 11 6 25 27 -2 32
8 Kocaelispor 24 8 6 10 21 25 -4 30
9 Gaziantep FK 24 7 8 9 30 40 -10 29
10 Çaykur Rizespor 24 6 9 9 31 35 -4 27
11 Corendon Alanyaspor 24 5 11 8 26 30 -4 26
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 24 6 6 12 28 34 -6 24
13 Hesap.com Antalyaspor 24 6 6 12 24 38 -14 24
14 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
15 ikas Eyüpspor 24 5 7 12 19 35 -16 22
16 Kasımpaşa 24 4 8 12 20 35 -15 20
17 Zecorner Kayserispor 24 3 11 10 18 43 -25 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri